Travel

Bijzonder overnachten, Europa’s meest unieke locaties

Bower Treehouse

Bijzonder overnachten, daarvoor hoef je niet naar de andere kant van de wereld. Natuurlijk, een waterbungalow op de Malediven is tof. Maar ook in Europa zijn er hele toffe, bijzondere plekken om te verblijven. Bijvoorbeeld hele luxe boomhutten in Zweden of Groot Brittannië. Of een houten château met privé-meer in de Dordogne. Op de locaties kun je bijvoorbeeld genieten van een sauna, bubbelbad of luxe zwembad. Hier een paar van de mooiste, uniekste en fijnste overnachtingen van Canopy & Stars.

Slapen in een boomhut

Ik groeide op in Drenthe, en daarom droomde ik altijd van een boomhut. (want veel bomen). Helaas is dat er nooit van gekomen. Maar daarom blijf ik wel geobsedeerd door boomhuthotels. Bijvoorbeeld deze aircastles: Urnatur in de Zweedse wildernis.  photo Urnatur Aircastle Zweden.jpg

 photo Urnatur Aircastle Boomhut.jpg

Mocht Zweden je niet trekken, maak je dan geen zorgen. The Bower Treehouse in Somerset is ook een goede optie. Ook in dit luxe hotel zie ik mezelf al zitten met een champagne in het bubbelbad! Hier is alles organic, van het badzout tot het ontbijt. Zonder schuldgevoel op reis dus! photo Bower Treehouse.jpg

Bower Treehouse Bed photo Bower Treehouse bed.jpg

Bower Treehouse kamer photo Bower Treehouse kamer.jpg

Bijzonder overnachten in een houten kasteel met privé-meer

Misschien heb ik gewoon een rijke fantasie, maar een andere droom van mij is om een eigen kasteel te hebben. Hoewel mijn droomkasteel niet van hout is, maakt dit houten kasteel: Château Jumilhac in de Dordogne, aan een privé-meer het wel extra bijzonder overnachten. Wat mijn droomkasteel wel heeft, is een eigen zwembad met bubbelbad. En dat heeft dit plaatje in de Dordogne gelukkig ook.

Chateau Jumilhac photo chateau jumilhac.jpg

Zwembad Chateau Jumilhac photo Zwembad Chateau Jumilhac.jpg

Kudhva in Cornwell

Kudhva schijnt schuilplaats te betekenen in het Cornish. Dat verklaart ook waarom ik niet echt een andere naam kon bedenken voor deze bijzondere overnachting. Het is geen boomhut, want: geen bomen. Maar een normale hut is het ook niet. Het doet tiny housing, en architectonisch bijzonder aan. En dat in een bijzondere omgeving.

Kudhva photo Kudhva.jpg

Kudhva+Omgeving photo Kudhva Cornwell Water.jpg

 

Sabine de Witte