Travel

Bikiniproof enzo

Je kunt de komende 2 maanden geen magazine openslaan of er gaat wel een artikel over de beste manier om snel ‘bikiniproof’ te worden. De definitie van bikiniproof zijn, staat dan weer nergens. Vandaag zitten we met smart op de zon te wachten, dit moet de eerste ‘rokjesdag’ worden. Menig vrouw verkeert in lichte paniek. De lange winter, zware kost en gezellige etentjes hebben er in gehakt. Dus gaan we flink sporten, diëten en elkaar in de nek zitten hijgen. Bikiniproof, van het woord krijg ik instant jeuk. De vijand van menig vrouw. Ben jij al bikiniproof?

IMG_1246

Bulletproof

Ik durf heel eerlijk te bekennen dat ik absoluut niet bikiniproof ben. Sporten gaat nog steeds niet zoals ik zou willen en stiekem grijp ik ieder excuus aan om niet te hoeven. Toetjes laat ik makkelijk staan, maar tussendoortjes en taartjes afslaan gaat me een stuk moeilijker af. Net als glazen champagne, macarons en lekkernijen bij persevents en openingen. Erg slap, I know, maar het voelt zo saai en spelbrekend als ik dan niet voor de gezelligheid een rondje mee doe. Wat ook niet echt meehelpt: dit jaar staat er geen lekkere vakantie naar Ibiza in de planning, of andere reisjes waarin het te warm is om meer te dragen dan nietsverhullende zwemkleding. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen, want met zoiets als doel, begrijpt iedereen meteen dat ik bubbels afwijs en macarons moet laten staan.

Toch probeer ik steeds meer op te letten: gezonde tussendoortjes, sapjes, salades of wraps in plaats van stamppot en pasta carbonara. Ik mag misschien een olifantenhuid opgebouwd hebben, heel lekker voel ik me er toch niet bij. Daarom heb ik wat slimme tips en tricks waardoor je met minimale moeite toch snel resultaat gaat zien.

Slow juices

Een tijd geleden probeerde ik Frecious slowjuices. Slow juices zijn groentesappen gemaakt met een slow juicer. Door het proces, wat behoorlijk anders is dan alles in je sapcentrifuge gooien, blijven er meer vitamines, vezels en voedingsstoffen in tact. Je kunt een Frecious kuur gebruiken voor een detox, maar ook als ondersteuning om zeker te weten dat je voldoende vitamines binnen krijgt. Dat was de reden waarom ik ze probeerde. Zeker als ik op reis ga weet ik dat ik niet altijd mijn dagelijkse dosis portie groente en fruit haal. Natuurlijk heb ik zelf invloed op wat ik in mijn mond stop, maar soms komt het er gewoon niet van. Ook in hotels is fruit niet altijd beschikbaar (of noemen ze fruit uit blik ‘vers’). In Duitse hotels weet ik dat ik goed zit, zoals laatst in het Ellington waar ik iedere dag begon met een glas bietensap. Ik probeer niet te veel vitamines uit een potje te nemen, dus met een slow juice kan ik tekorten voorkomen en aanvullen. Het grootste verschil met een sapkuur: die is vaak gericht op tijdelijk gebruik en afvalstoffen afvoeren. Dat doen de slow juices ook, door de ingredienten en bereiding, maar dat is niet het hoofddoel. Ik probeerde de sapkuur van 21 flesjes. Daarin zitten 3 verschillende sapcombinaties, die je als 3-daagse kuur kunt nemen of iedere dag ter ondersteuning van je weerstand en voor een gezonde aanvulling van je voedingspatroon. Dat was meteen mijn voorkeur, want tussen 2 reizen door een complete detox zag ik plantechnisch niet zitten. Natuurlijk is het heel lastig om hard te maken dat het door de slow juices kwam, maar waar ik normaal gesproken na een reis toch 1 dag wat lamlendig ben, voelde ik mijn nu fit en energiek. Ook de pukkeluitbarsting waar ik na een vliegreis altijd last van heb, bleef uit.

frecious lunch

frecious detox

frecious

Wat ik vooral fijn vond en Frecious sappen onderscheid van andere kuren: je ontvangt de sappen ingevroren, ze ontdooien behoorlijk snel en daardoor voel je je niet gepusht om binnen 3 dagen al je sapjes achterover te moeten klokken. Invriezen gaat absoluut niet ten koste van de versheid en kwaliteit, zolang je maar zorgt dat opwarming volgens instructies (1 dag van te voren in de koelkast laten ontdooien of langzaam au bain marie laten opwarmen) houdt. Tel daarbij op dat deze kuren iets vriendelijker geprijsd zijn dan de gemiddelde sapkuur en we hebben een winnaar. Qua smaak; ik ben dol op gezonde sapjes en vond ze niet lekkerder dan andere sapkuren. Selderij heeft altijd een overheersende smaak, net als gember en tarwegras. Puur vind ik dat absoluut niet lekker, maar als onderdeel van de sap drinkt het makkelijk weg.
Vanwege mijn buiktroubles heb ik van te voren even overlegd met mijn arts, die er geen probleem in zag. Aangezien de klachten nog geen duidelijk aanwijsbare oorzaak hebben was zij juist benieuwd hoe mijn lichaam daarop zou reageren. Wil je een detox kuur gaan doen, volg je een bepaald dieet of heb je bepaalde allergieën? Overleg altijd met je (huis)arts of neem contact op voor persoonlijk advies!

Squat schema

Sporten gaat niet echt, maar een beetje met gewichten spelen lukt mij ook nog wel. Dat doe ik dus 3x per week thuis in de badkamer. Niks ingewikkelds. Via een vriendinnetje kreeg ik een schema voor een 30 day squat challenge. Gegarandeerd strakke ronde billen en door de beweging ook nog goed voor je buikspieren. Kijk, dat zie ik mijzelf wel doen, muziekje aan en iedere ochtend (of avond) een beetje bewegen. I’m in! Dit kan altijd, overal en voor iedereen! Dit is het schema en ondanks mijn belabberde conditie gingen die 80 squats best soepel!

30 dagen squat schema

Thee en verantwoorde limonade

Water does the magic. Maar kraanwater vind ik echt niet lekker en drink ik alleen als ik medicijnen inneem. Of als er een takkenbos munt, minimaal 1 citroen/limoen/sinaasappel of komkommer in zit. Met de warme variant en thee heb ik geen moeite, op een kantoordag drink ik minimaal 10 koppen thee per dag. Groene thee natuurlijk. Mijn 2 favorieten zijn van Kusmi en zijn speciale ‘detox’ theeen. Twee jaar geleden haalde ik de eerste Kusmi Detox thee uit Parijs en regelmatig vul ik mijn blikvoorraad aan. Afgelopen keer kocht ik de speciale editie
, speciaal voor beauty en detox. Of je er echt veel mooier op wordt, geen idee, maar ze smaken heerlijk en zijn een feest om te maken uit de vrolijke blikken. Perfect excuus voor een gezellig thee ei en leuten maar.
Als het echt warm is ben ik fan van limonades. Puur citroensap verdund met water en munt is favoriet, en ik kan niet wachten om deze Rozemarijn variant eens te proberen. Limonade heeft net iets meer smaak dan een gewoon glas limonade en als je de suiker en flesvarianten skipt en met verse ingredienten aan de slag gaat, is het niet veel slechter dan een glas water. Door de natuurlijke fruitsuikers krijg je een extra boost op een warme dag. Bovendien ziet het er ook op tafel een stuk leuker uit!

rozemarijn limonade

Sugarless

Cliché maar waar. Wil je snel wat overtollige kilo’s kwijt, skip dan alles met suiker, gist en glucose uit je menu, sugarless dus. Bouw langzaam af en op en gun jezelf 1 dag in de week een suiker momentje. Het vergt een hele hoop aanpassingsvermogen, een boel chagrijnige buien en een aantal sugar cravings, maar als je doorzet voel je je echt snel fitter. Eet wel om de 2 uur iets, zodat je energie level op pijl blijft en probeer ook als je je flauw voelt bij suiker uit de buurt te blijven. Fruit mag met mate en strooi flink met kaneel, dat verminderd je zin in/need for suiker. Voor de weegschaalfreaks: ik was in 2 maanden 8 kilo kwijt (en dat sierde me niet, afvallen is ook nu niet mijn doelstelling, ik ga voor een platte(re) buik). De artikelen op Culy over suikerloos eten zijn een handige inspiratie voor een sugarless dieet.

Rennen, fietsen, lopen

Behalve al die tips is beweging een must. Gelukkig moet ik iedere dag 6 trappen op en af, als het weer het toe laat fiets of loop ik naar kantoor en rond 4u maak ik een fietstochtje of ommetje in de buurt van kantoor. De komende week heb ik zoveel afspraken dat ik half Amsterdam door moet fietsen. Zo kom ik zeker aan een half uur beweging per dag. Misschien niet zo intensief als in de sportschool, maar fietsen vind ik leuk.

Met de app Moves meet je al je bewegingen op een dag, door alleen je telefoon bij je te dragen. Handig!  En zo'n dag in Parijs is erg gunstig voor je score :)

Met de app Moves meet je al je bewegingen op een dag, door alleen je telefoon bij je te dragen. Handig!
En zo’n dag in Parijs is erg gunstig voor je score 🙂

Sleep jij jezelf wel tegen je zin in naar de sportschool of probeer je ook goed op je eten te drinken en zelf wat extra te bewegen? Slimme tip: Annemerel’s Fit for Summer in 10 weeks challenge!

Sabine de Witte