Hotspots

Bionade vs. Oggu

Bionade in Spanje

Bionade: Duits organische frisdrank

Behalve met warm weer, ben ik geen fan van frisdrank, tenzij er een flinke dosis gin door zit of ander alcohol doorheen zit. Behalve in Duitsland, toen ik daar tijdens een van mijn eerste bezoeken aan Berlijn kennis maakte met Bionade. Een drank op basis van biologische ingrediënten zoals plantenextract en fruitsappen, met wat toegevoegd koolzuur. Verfrissend, verrassend en niet zo mierzoet zoals veel andere frisdranken. In Amsterdam ontdekte ik laatst met Berlijn-fan Marjolein dat ze het bij favoriete hotspot Brecht verkopen en deze week kwam ik het zelfs in Barcelona tegen. Even wennen om dat etiket dan ineens Spaanstalig te zien. Maar een aangename verfrissing bij deze hete temperaturen.

Bionade in Spanje

Oggu: Nederlands antwoord op Bionade?

Vlak voor ik naar Barcelona vertrok lag er op kantoor in mijn postvak een folder en stonden er enkele flesjes in dubieuze kleurtjes te wachten op een vrijwilliger om geproefd te worden. De folder deed me al meteen denken aan Bionade, evenals het etiket en de kleur van de drankjes. Alleen de vorm van het flesje week behoorlijk af. Ook Oggu is biologisch, suiker zit er alleen in in de vorm van rietsuiker en smaken als cola, orange en lemon lime staan op het punt om de Nederlandse markt te veroveren. In tegenstelling tot Bionade is Oggu namelijk wel makkelijk verkrijgbaar: gewoon te koop bij de grotere AH’s, Marqt, C1000 en Plus. Niet alleen het drankje is heel gezond en milieuvriendelijk, de verpakking is ook nog gerecycled. Ik heb de orange geproefd, maar moet er bij zeggen dat ik hem niet ‘koud’ heb gedronken. Misschien dat het daardoor kwam dat ik Oggu toch stukken zoeter vond dan Bionade, maar verder smaakte het behoorlijk.

Oggu Organic Drinks

Bio fan

Het glazen flesje en het mooie logo van Bionade plus de herinnering aan mijn eerste bezoek aan Berlijn blijven van invloed op mijn favoriet, maar ik denk dat Oggu zeker een kans maakt! Ze winnen het in ieder geval qua naam, want de smaak combinaties van Bionade kan ik dus echt niet onthouden!

Sabine de Witte