Travel

Blote benen policy

De zomer is nog lang niet ten einde. Vandaag subtropische temperaturen. En uiteraard een weeralarm, want wat zal het gaan regenen en onweren na een dag 30+ in Nederland. De KNMI kan volgens mij het veranderende klimaat niet aan en roept bij alles ‘weeralarm’ uit. Het is ze weer eens naar de bol gestegen.

Ik ben gefascineerd door het warme weer en de kleding die mensen dan gaan dragen. De een loopt praktisch naakt over straat, een ander draagt nog steeds een jeans en jasje. Grappig om te zien hoe mensen zich bij warm weer kleden. In de winter zie je eigenlijk iedereen dik ingepakt en veel meer hetzelfde gekleed. Typerend is het om met dit weer te zien hoe slecht het soms gesteld is met de kledingsmaak – en keuze van Nederlanders.

Je kijkt dan ook je ogen uit op het strand. Nou ben ik niet onder de indruk van de Hollandse kusten, het slordige achterlaten van de stranden na een dagje genieten en de ‘hippe’ frites-tenten. Een dagje mensen kijken of het strand is nog hilarischer dan een uurtje rondkijken op Schiphol. Vrouwen die beter een burkini aan hadden kunnen trekken dan topless te gaan zonnen, mannen van 5o+ die denken dat ze nog 25 zijn en er zo willen bij lopen met een half afgezakte zwemshort om hun billen. En dan de outfits waarmee ze komen en vertrekken: witte sokken in sandalen, mouwloze bouwvakkershemden en shorts die er uit zien als een verwassen sportboek bij de mannen. Vrouwen die zich hip hebben gehuld in de laatste mode (legging, tuniek) maar in plaats van een legging beter een hele wijde broek kunnen dragen.

Eigenlijk zou er een blote benen policy moeten komen. Bij deze meld ik me vrijwillig aan voor de ballotagecommissie. Gelukkig is het mooie weer vanaf morgen weer voorbij en loopt niet iedereen meer ongepast half naakt, in blote bast of te strakke jurk meer over straat. Iets bewuster kleden als de temperaturen boven de 20 graden uit komt is gewenst, net als bewuster deo’en, want momenteel zit ik in een trein vol slecht geklede, naar zweet ruikende mensen, waarvan er een paar zich met het Burger King menu naar binnen hebben durfen te wagen. Ik zal toch de NS eens mailen over treinetiquette. Een beetje fatsoenlijk reizen is toch niet zoveel gevraagd?

Excuus voor het onaangekondigd overslaan van een dag bloggen. Ik had mezelf even vrijaf gegeven om ook van het mooie weer te gaan genieten. Uiteraard werd er een weeralarm afgekondigd, maar aan de kust was weinig te merken van alle heisa. Op tijd vertrokken en ultiem genoten.

Blote benen policy