Travel

BMW One Minutes Born Electric Video tentoonstelling

BMW One Minutes. Born Electric.

Bij auto’s denk je niet meteen aan creatieve samenwerkingen en kunst. Toen ik een uitnodiging ontving van BMW werd mijn nieuwsgierigheid dan ook meteen gewekt. Na wat research zag ik dat BMW in 1975 al was begonnen met een kunstige samenwerking: BMW Art Cars. De uitnodiging was voor BMW One Minutes; video’s van 1 minuut met een artistieke insteek. In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en The One Minutes, werd de Born Electric tentoonstelling geopend. Kunstenaars laten hun wereld zien in precies 1 minuut. Inmiddels zijn er ruim 10.000 filmpjes en een selectie van 52 filmpjes is nu wereldwijd te zien.

bmw de kunst van vooruitgang

presentatie bmw one minutes born electric

bmw amsterdam one minutes born electrics

Hoe gaaf is dit: een lijst om je tv van simpel mdf of spaanplaat? Volgens mij is het effect van kurk ook heel gaaf. Ik heb ‘m op m’n ‘DIY’ lijstje gezet

BMW Born Electric Tour

Ik bekeek de tentoonstelling bij BMW Amsterdam, tussen de nieuwste BMW modellen. Na een korte presentatie en uitleg over het project, een hapje en een drankje mocht ik zelf de 7 programma’s doorlopen. Het ene filmpje spreekt meer aan dan het andere, zo kon ik mij moeilijk vinden in het filmpje over hardlopen van naamgenoot Jonas de Witte, hoewel ik ook ‘always on the move’ ben. Persijn Broersen en Margit Lukacs wisten mij erg te boeien met de verlaten luxe auto’s in Dubai, net als Spijker en Splinter’s registratie over oversteken in Parijs. Een hele opgave. De BMW One Minutes Born Electric tourt door veel grote steden en is tot 24 oktober nog te zien in Amsterdam. Leuke afwisseling na een proefritje of tijdens het wachten!

jonas de witte bmw one minutes

bmw one minutes born electric filmpjes kijken

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte