Reistips

Boekentips

Boeken cadeau geven vind ik altijd lastig, iets uit de top 10 is mij net te makkelijk. Ik probeer cadeaus uit te zoeken bij persoonlijke kenmerken. Daarom doen koffietafel boeken en foto boeken het bij mij altijd goed. Daarom ben ik kind aan huis bij Mendo. Voor andere, opvallende boeken ga ik vaak naar Colette in Parijs. Daar vond ik ook deze leuke exemplaren.

Paris in Color

Als Parijs gek kan je natuurlijk niet genoeg boeken over Parijs hebben. Mijn huis staat vol met foto’s en boeken over de stad van licht en liefde. Via Flickr volg ik al tijden een fotografe die onder andere foto’s van Parijs maakte en sorteerde op kleur. Parijs in het rood, bruin, groen, geel. Sommige plekken zijn voor de hand liggend, zoals de groene stoeltjes in Jardin des Tuilieres, andere plekken en objecten waren mij nog nooit opgevallen. Origineel en een goed idee voor een daily dose of Paris! Paris in Color kocht ik via Amazon.

Boek Paris in Color

Paris versus New York

Al jaren geniet ik van het blog Paris versus New York van Vahram Muratyan. De grafisch kunstenaar pendelt heen en weer tussen beide steden en geeft de verschillen in grappige tekeningen weer, waar ook zijn stiekeme voorkeur in verwerkt is. Na jaren van online genot kwam ik zijn boek tegen en kon ik het niet laten liggen. Geweldige tekeningen, scherpe teksten en veel favoriete plekken. Voor mij geen Paris versus New York, maar heeft Parijs natuurlijk al gewonnen! 🙂

Boek Paris versus New York

The Unknown Hipster Diaries

Boeken voor mannen zijn vaak een uitdaging en ik kan me voorstellen dat het James Bond boek buiten budget valt. Deze tip is vooral een aanrader voor ‘hipsters’. Al tijden volg ik Unknown Hipster op zijn blog, waar Jean-Philippe Delhomme mij iedere keer laat lachen, gieren en brullen bij de schetsen, quotes en avonturen die hij op zijn blog post. In The Unknown Hipster Diaries is een selectie van blogartikelen gepubliceerd en dit is een must voor mannen die van hipster looks en droge humor houden!

Boek The Unknown Hipster Diaries

Sabine de Witte