amsterdam

Bright Day

Als ‘geekygirl’ en gadgetfreak ben ik dol op nieuwe gadgets. Het een soms meer functioneel en onmisbaar dan het andere, maar het liefst zou ik zelf alles testen. Soms heb je als early adaptor dikke pech, zoals bij de Jawbone Up armband. Als 1 van de weinigen wist ik er 1 in New York te bemachtigen, maar een maand later was ‘ie stuk. Foutje, bedankt. Als het kan ga ik regelmatig naar Bright Night, het 2-maandelijkse event van Bright magazine. Dit jaar organiseren ze de eerste Bright Day, een hele dag in het teken van gadgets en coole wannahaves.

Bright Day 25 mei

Zaterdag 25 mei staat in het teken van vernieuwing en technische snufjes. Er zijn een hoop bijzondere gadgets die je kan zelf proberen en waar je vrij mee kan spelen. Wat dacht je van de Philips Hue lampen, Google Chromebook, de Samsung Galaxy S4, de Leap, de elektrische Van Moof, de Fitbit en voor de autoliefhebbers de nieuwste Tesla S. Zegt dit je niks, maar wil je wel graag weten wat er speelt? Dan is de Bright Day echt iets voor jou. Ben je dagelijks op Kickstarter aan het rondstruinen en heb je praktisch alle bovenstaande gadgets al gezien? Congrats, you’re an early adopter en hier ga je niks nieuws ontdekken. Ga dan voor de gezelligheid of het de les lezen van je kleine broertje, digibeet vader of om uit te leggen aan je vriendin waar je zoveel mee bezig bent.

Kaarten voor Bright Day kosten € 25,00 en dan ben je de hele dag onder de pannen met een vol programma en ga je met een goodie bag naar huis.

Uiteraard is er een Bright Day app met het laatste nieuws en programma.

[adsense]

bright day

Bright idea

Als gadgetfreak vind ik dit een super leuk initiatief, ik juich het toe want gadgets zijn niet alleen freaks of nerds. Gadgets zijn niet eng, ze maken dingen vaak leuker, makkelijker of specialer. Al jaren ben ik blij met de WiScale, de bloeddrukmeter (beiden kan ik makkelijk met mijn arts delen) en Apple TV. Sinds een paar maanden kom ik nooit meer in een koud en donker huis thuis en ik heb lang met veel plezier de Nike Fuel Band gebruikt. Tuurlijk zijn niet alle gadgets even nodig en bruikbaar, maar de meesten dragen zeker bij aan meer controle en comfort.
Wat Bright Day betreft: ik heb zelf alleen de Leap en de Tesla nog niet in actie gezien en heb al maanden een andere afspraak staan. Ik ga een dagje offline op stap met mijn semi-digitale oma (“Ik kon geen berichtje sturen want ik had je apenstaartje niet” is 1 van haar briljante opmerkingen over e-mailen). Goed excuus toch?

Spreekt zo’n dag jou aan? Heb je wat met gadgets, wacht je tot gekke hebbedingen meer mainstream worden?

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte