Travel

Bucket list 2017

bucket list 2017

De eerste week van 2017 zit er alweer op, de eerste trip ook alweer. Heerlijk om rond de feestdagen in het buitenland te zijn, zonder verplichtingen te genieten van eten, drinken en al reizend het oude jaar uit en het nieuwe jaar in te gaan. Tegelijkertijd is het een mooi moment om weer nieuwe reisplannen te maken. Morgen begint de Vakantiebeurs weer, waar zoveel bestemmingen te zien zijn, de opties zijn eindeloos.

Bucket list YourAmbassadrice

Dit zijn de reiswensen van het team van Your Ambassadrice; bestemmingen of ervaringen die we dolgraag dit jaar van onze reis bucket list af willen vinken. Een bucket list die hoe meer je reist, alleen maar langer lijkt te worden.

Bucket list Manon

Voor Your Ambassadrice heeft Manon vorig jaar Praag, Talinn en Portugal bezocht en staat er nog een reis naar Jordanië op de planning. Manon en Sabine delen een liefde voor Parijs, dus ook dat staat op de wensenlijst. Maar wat zijn nou absolute reisdromen?

 photo manon-op-reis.jpg

 • Absoluut op 1 staat een combi-trip IJsland-NYC. Vooral IJsland is echt mijn droom bestemming. De ruige natuur, de stilte, de kou. Ik hoop echt dat dit in 2017 gaat lukken! Een stop-over in IJsland, de Blue Lagoon in en daarna doorvliegen
 • Een tropisch eiland en dan het liefst Hawaï. Ik weet niet waarom, maar ik wil daar al jaren zo graag heen! Ik heb een zwak voor de States en Hawaï mag uiteraard niet ontbreken
 • City trip naar Stockholm en of Kopenhagen. Klinkt heel simpel maar ik ben er nog steeds niet geweest! Veel design en kunst, ik moet er gewoon heen!
 • photo vakantie-bucketlist.jpg

 • JAPAN! Tokyo lijkt me geweldig, maar Japan heeft zoveel meet te bieden! Misschien juist naar een relatief “kleinere stad” of zelf naar het binnenland. Het lijkt me zo bijzonder die enorme cultuur shock. (Hence lost in translation…)
 • Azië. Ik. Ben. Nog. Nooit. In. Azië. Geweest. Ik schaam me diep en wil daar graag verandering in brengen. Bali, Thailand, you name it. Ik wil het meemaken!

 photo bucketlist-manon.jpg

Bucket list Rik

Rik schiet prachtige plaatjes en gaat eigenlijk nergens heen zonder gewapend met een camera te zijn. De foto’s die we van hem op Your Ambassadrice zagen, waren vooral beelden uit Amsterdam. Op de planning staat een reis naar Canada, maar waar zou Rik nog meer prachtige plaatjes willen schieten?

 photo rikgroenland-nicaragua.jpg

 • Op één staat Madagaskar, een eiland met een eigen wil. Doordat het al zo lang los ligt van het vaste continent is de flora en fauna daar uniek. Dat zou ik wel met eigen ogen willen zien: kameleons, baobap bomen, stenen bossen, alles
 • Porto, ik begreep dat de street art daar on point is. Laat ik dat nu supertof vinden. Daarnaast wil ik natuurlijk met die gele tram de stad door scheuren, het liefst terwijl ik er half uithang
 • Japan. Het is bijna een cliché aan het worden, maar zoals ze in Japan ambachten omarmen vind ik heel erg bijzonder. Het is ook nog eens de plek waar menig groot cameramerk ooit is begonnen, daar zou ik wel als een Japanner foto’s willen schieten
 • photo Madagasker - National Geographic.jpg

 • Lapland, een winter wonderland waar je op jacht kan gaan naar de aurora borealis! Ik heb nog nooit op een sneeuwscooter gezeten. Ik wil graag op een sneeuwscooter zitten
 • Patagonië, uitgestrekte vlakten, het lekkerste vlees ter wereld en vooral veel hiken door de nationale parken daar

 photo guatamala-rikgroenland.jpg

Bucket list Sabine

Hoewel ik al een aantal droomreizen van mijn bucket list heb mogen afstrepen (Noors-Lapland, Mauritius, Canada, Iran, Cambodja, Thailand), blijft er, cliché maar waar, altijd wat te wensen over. Niet alleen qua bestemmingen en ervaringen, maar ook met wie je reizen maakt. De eerste reis die er nu op het programma staat is er eentje die eigenlijk bij toeval op mijn bucket list is gekomen: de Andaman eilanden. India, een land waarvan ik zei dat ik er nooit naar toe zou gaan. Maar dit is het andere India, waar olifanten in de zee zwemmen! En er zijn nog zoveel plekken uit eerdere bucket lists waar ik nog niet ben geweest, toch is het me weer gelukt om allerlei nieuwe wensen aan de lijst toe te voegen.

 photo ontbijt-uitzicht.jpg

 • Een rondreis door de ‘-stannen’. Kazachstan, Oezbekistan, Kirgistan, Tadzikistan maar ook Azerbeidjan en Georgië. De natuur en cultuur daar moet zo bijzonder zijn, de contrasten tussen de seizoenen, arm, rijk. Ook Bhutan staat hoog op mijn wensenlijst, het ‘gelukkigste’ land ter wereld. Dat wil ik zelf ervaren!
 • Jaren geleden lukte het me, op een surfplank blijven staan. Afgelopen zomer probeerde ik het weer een halve dag en de blauwe plekken, schaafwonden, eindeloze happen zeewater en permanente loopneus waren het absoluut waard. Het smaakte naar meer, ik moet weer op die plank kunnen staan. Waar maakt me niet zoveel uit. De eerst geplande reis gaat naar een zonnig oord waar het goed schijnt te kunnen. En Sri Lanka zou een goede plek voor beginners zijn. Daar zie ik mezelf ook wel op een plank staan
 • Een project van Just Diggit bezoeken. Afgelopen jaar leerde ik deze partij kennen en ik vind het fantastisch dat ze met water projecten en het graven van geulen zorgen dat het in landen waar extreme droogte heerst, weer gaat regenen. Momenteel zijn ze vooral actief hiermee in Marokko en ik zou graag met eigen ogen willen zien hoe de lokale bevolking hier leert toveren en daarmee overleven
 • photo natuur.jpg

 • Sinds het boek van Marcel Langedijk uit is en ik de prachtige foto’s en sigaren met eigen ogen heb kunnen bewonderen, staat het op mijn wensenlijst: Nicaragua. Het intrigeert me hoe ze de natuur er omarmen, duurzame resorts hebben en het toerisme met respect proberen op te bouwen. De combinatie jungle, Caribisch gebied, sigaren en vulkanisch gebied, dat trekt aan
 • Stedentrippen naar Gdansk, Moermansk, Minsk. Normaal gesproken zoek ik voor een stedentrip vaak een stad met mooi weer en het liefst een strand in de buurt. Deze steden lijken grauw, maar hun ligging en historie vragen om nadere inspectie

 photo sabine-boot.jpg

Wat staat er bovenaan jouw bucket list en wat doe je om jouw reisdromen te verwezenlijken?

Sabine de Witte