tips

Cadeau inspiratie kalender

cadeautips feestdagen

Nadat ik gisteren al een Sint cadeau tipte, bedacht ik vandaag dat het een leuk idee was om als ‘advent kalender’ een cadeau inspiratie kalender te maken. Iedere dag een cadeau tip in diverse prijsklassen. Inspiratie voor gedichten en surprises is en blijft voor iedereen lastig, met deze cadeau kalender maak ik het shoppen hopelijk een stukje makkelijker.

Design opbergers

Volgens mij heeft iedereen wel een paar van die frustraties qua opbergen. Zo is mijn georganiseerde bureau in no time chaos als ik gedurende de dag steeds meer spullen uit mijn tas op mijn bureau uitstal. Natuurlijk heb ik een organizer voor de post, staan er een aantal ‘vie de poches’ op tafel om troepjes op te ruimen en een clean desk policy. De oplossing voor mij:

Een ‘table island‘ van kurk. Zowel gadgets als kleine onbenulligheden passen hierin en het ziet er strak uit.

bureauorganizer kurk royal vkb

Gelukkig heb ik thuis een vaatwasser, maar nog zo’n irritatie; afdrogen en lelijke droogrekken. De Spaanse designer Ernest Perera deelde deze irritatie en ontwierp er een mooi alternatief voor. Inmiddels heeft het houten droogrek Dish Drainer al behoorlijk wat design prijzen in de wacht gesleept.

dish drainer ernest perera


Wooden iPad stands
. Al vanaf iPad 1 mijn favoriet. Geen gedoe dat ‘ie niet meer past als Apple met een nieuw model uitkomt, je kunt de iPad er rechtop en liggend in kwijt en ook laden en Facetimen terwijl de iPad in de houder staat wil prima. Het onbewerkte hout leent zich uitstekend voor creativiteit, zo is mijn kantoor stand omgetoverd tot koperkleurig houtje. Goedkoop, praktisch en niet alleen voor iPad. Ook iPhones en andere telefoons en tablets passen hier in.

ipad stand hout

Sabine de Witte