tips

Cadeautips: last minute inspiratie

Vanavond is het Pakjesavond en zullen veel mensen Sinterklaas vieren. Ongetwijfeld zijn er een aantal mensen volledig in paniek, nog geen cadeautjes, inspiratie en dichtstress. Juist door de pressure en de voorpret vind ik het de leukste week van het jaar. Vier je vanavond nog geen pakjesavond, dan heb ik nog wat last minute inspiratie voor je.

Persoonlijke cadeaus

Cadeaus moeten persoonlijk of bruikbaar zijn als je het mij vraagt. Praktisch is een ander verhaal, huishoudelijke cadeaus geven vind ik bijvoorbeeld een no go. Mijn vriendinnen maak ik zeker weten blij met dit soort cadeautjes!

 • Armbandjes van 4everwitheveryone – heel betaalbaar en persoonlijk. Vorige week kreeg ik zelf een armbandje met een uil, hoe toepasselijk. De uil staat voor mij voor nieuwsgierigheid en altijd verder kijken dan wat je op het eerste oog ziet. De sieraden zijn heel betaalbaar, vanaf € 7,95 en er zijn zelfs sieraden voor mannen. De oprichtster, Kae, volg ik al een tijd op Instagram, komt uit Amsterdam en doet net als ik, alles wat ze leuk vindt en waar ze in geloofd.
 • Owl candy

  A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

 • Diamanti per Tutti x 70 Percent Pure70percentpure, alias lifestyle journalist Stephanie Duval staat al jaren in het lijstje favoriete blogsters. Een paar weken geleden ontmoette ik haar eindelijk in het echt, wat een ambitieuze en inspirerende dame! Stephanie komt uit België, woont momenteel in Genève maar is nog regelmatig in Antwerpen te vinden voor collaborations. Zoals die met Diamanti Per Tutti, een sieradenlabel waarin op subtiele wijze prachtige diamanten worden verwerkt. De collectie is geïnspireerd op haar reizen, (Scandinavisch) design en architectuur, simplistisch maar met een luxe twist. Gemaakt van rosé goud, zilver of goud en witte diamant. Vanaf € 120,00.
 • De stijl van Stephanie is helemaal mijn stijl. Hier zie je de Prism ketting

  De stijl van Stephanie is helemaal mijn stijl. Hier zie je de Prism ketting

  De Geometrics bracelet, chique en simpel

  De Geometrics bracelet, chique en simpel

 • Gild earstuds – Helaas is het Gild Atelier gesloten, maar online shop je nog steeds deze fijne sieradenlijn. Earstuds bijvoorbeeld scoor je al vanaf € 35,00.
 • gild-atelier

 • Onepiece – Sinds ik 2 weken lang ziek in mijn Onesie thuis zat, vind ik dat iedereen een Onepiece moet hebben. Veel comfortabeler dan dat wordt het niet! Als ik thuis ben en niet meer de deur uit hoef, hijs ik me meteen in mijn huisuniform. Je shopt een Onepiece in de sale vanaf €59,- voor een basic exemplaar. Wil je toch liever een fashionable slim fit, dan betaal je iets meer. Gelukkig heb ik nog een fijne kortingscode, waarmee je tot 9 december een Onepiece met 20% korting shopt. Momenteel betaal je ook geen verzendingskosten, extra fijn dus. Vul bij je bestelling de code ‘ONEPIECESINT‘ in en de korting wordt verrekend.
 • Stoere stappers – ik heb mijn Sinterklaas cadeautje al een tijdje aan mijn voeten. In de jacht naar winterschoenen waar ik geen koude voeten in kan krijgen, liep ik tegen deze Tamaris veterboots aan. Heel hipsterproof, gevoerd dus koude voeten lijken onmogelijk en vooral Dutch weather proof. Lekker om herfstwandelingen te maken en door de plassen te banjeren.
 • All hipster everything (including a sa-beanie). Dressed up for my doctor's appointments

  A post shared by Sabine De Witte (@sabinedewitte) on

 • Pyama – Twee jaar geleden kreeg ik van de Sint een pyamabroek cadeau. Een hippe, mooie versie die ik zelf niet zo snel zou kopen omdat ik zoveel leukere dingen kon bedenken om geld aan uit te geven dan een pyama. Toch ben ik er ieder tripje reuze blij mee, want leuke hotel wear is best handig als er roomservice onderweg is. Als ik niet in mijn Onepiece gehuld ben, dan trek ik thuis op de bank ook lekker mijn pyama en sloffen aan. Favoriet zijn de Calvin Klein pyama broeken, goede kwaliteit, fijne stof en in leuke printjes. Dankzij een domme actie van mijzelf was ik deze geliefde pyama bijna kwijt, verstopt onder het kussen in het Mama Shelter hotel in Parijs, vergeten te checken bij het uitchecken en ‘s avonds thuis, boohoo, niks comfy’s om aan te trekken. Gelukkig kwam Annemerel to the rescue, maar nu heb ik er voor de zekerheid 2.

Mijn wishlist

Toevallig kreeg ik gisteren een mailtje met de vraag wat er dan op mijn wishlist staat dit jaar. In een overzicht:
Boven budget, maar on the wishlist
– Sinds het overval incident fiets ik nog steeds niet heel lekker ontspannen rond. Ever since ben ik op zoek naar een rugzak waar mijn laptop in kan, die er ook nog een beetje fashionable uitziet en betaalbaar is. Een rugzak is helemaal geen ‘Sabine’ ding en daarom vertik ik het om er veel geld aan uit te geven.
– Deze Ray Ban Erika zonnebril heb ik al in het wit en als zonnebril en taupe freak wil ik deze dolgraag aan mijn verzameling toevoegen.
– In mijn huis hangt geen klok, mijn ogen zijn te slecht om de magnetrontijd af te kunnen lezen en ik moet altijd net de tijd weten als ik mijn telefoon ergens heb rond laten slingeren. Deze koperen editie past perfect in mijn stulp.
Nice to have
– Spotify tegoed zodat ik op alle devices mijn favoriete muziek kan luisteren en bovendien de playlists van mijn vrienden kan blijven volgen
– Hertengewei ophanghaakjes om op een mooie manier dat ene blousje uit te hangen, te zorgen dat die ketting niet steeds in de knoop komt etc.
– Netflix tegoed – de gratis maanden zijn op, het aanbod uitgebreid en wat moet je anders op stormachtige dagen?
Op het lijstje voor het familiefeest
– Een muts is allesbehalve chique en van iedere dag een ‘sabeanie’ dragen raakt mijn haar in een acute winterdepressie.
– Een badrek zodat ik eens wat vaker in bad ga, niet weer m’n boek laat verzuipen en het langer dan 5 minuten vol hou.
– Een Cineville pas zodat ik vaker al die culturele films die ik op mijn wishlist zet ga zien. Rialto zit om de hoek, inmiddels heb ik vrienden gevonden met ook een Cineville pas en een voorliefde voor culturele films en na het zien van La Grande Bellezza zou ik het liefst nog 3 keer deze film in de bioscoop gaan kijken. Iedere keer ‘los’ naar de bioscoop tikt best aan!

Niet in het lijstje, maar deze aanvullingen schieten mij spontaan te binnen: tegoed bij de Sunday’s is ook niet verkeerd, ik kom de winter niet door zonder (kunstmatige) zonnestralen! Gezelschapsspellen met een beetje strategische/tactische spelelementen zoals Risk, Stratego, Kolonisten van Catan, Jenga – ook van die dingen die ik zelf niet snel zou kopen maar wel heel leuk vind om te spelen!

Sinterklaas wishlist

Waar moet je bij mij niet mee aankomen?
– Voor veel vast vaak een makkelijke uitvlucht, maar bij mij hoef je niet met geurtjes aan te komen. Ik draag inmiddels 4 jaar dezelfde geuren en heb echt een picky nose wat betreft parfum
– Een fles drank (mits hele bijzondere whisky) – te makkelijk en momenteel drink ik geen alcohol
– Make-up. Het is vaak net niet wat ik zelf zou kopen en ik vind het zelf niet leuk om te geven

Wat geef jij graag en wat zou je liever niet krijgen?

Fijne Pakjesavond!

Sabine de Witte