tips

Cadeautips: travel boeken en magazines

Voor sommige mensen is het een crime om een cadeau te vinden. Ze hebben alles al, of je kent ze nog niet heel goed maar wilt wel iets persoonlijks geven. Mijn tip: een exclusief magazine dat past bij zijn/haar interesses, een reisgids of travel book met mooie foto’s. Een selectie van mijn favorieten.

Londen in Stijl

Vorig jaar bezocht ik Londen voor het eerst en sindsdien ben ik fan. Vriendelijke mensen, leuke en verschillende buurten, een goede mix van geschiedenis en moderne musea, de Theems die de stad sfeer geeft, goede restaurants, winkels etc. Namens Verkeersbureaus.info en Kosmos Uitgevers mocht ik een reisgids uitzoeken om inspiratie op te doen voor volgend reisjaar. Ik koos Londen in Stijl van Saskia Graville. Een 295 bladzijden tellend boek vol met ruim 150 hotspots om stijlvol Londen te beleven. Bijzondere winkels, pubs, restaurants, design hotels, vintage adresjes. Londen in Stijl is de ultieme style guide en heeft het Notting Hill gevoel perfect in boekvorm weten te gieten. Bedankt voor de Londen vibes, snel weer een tripje die kant op plannen!

Londen in stijl doe je cadeau voor € 19,95 en koop je bij de betere (online) boekwinkels.

Wallpaper cityguides

Wallpaper is 1 van mijn favoriete tijdschriften en heeft in samenwerking met uitgeverij Phaidon een aantal travelguides uitgegeven. Het zijn vooral hippe steden met veel architectuur, hotspots, unieke shopping spots maar ook escapes in de buurt. Vooral de architectuur sectie vind ik altijd een aanrader, niet alleen de standaard plekken maar ook gebouwen waar je echt naar moet zoeken.

De printversies kosten zo’n €8,95, afhankelijk van de versie en stad. Je kunt ze ook downloaden voor je mobiel of iPad, dan betaal je € 2,69.

Cereal Magazine

Cereal Magazine gaat over 2 favoriete items: in pursuit of food & travel. Op reis speur ik altijd naar beste food adresjes, nieuwe bijzondere ingrediënten en food trends. Ieder nummer staat in teken van een bepaald thema, het laatste issue staat in het teken van ‘Graan’. Ieder kwartaal komt er een nieuw issue uit en het minimalistische design plus de originele content maken dit een perfect cadeau voor liefhebbers van food & travel!

Cereal koop je bij de betere tijdschriftenhandelaar voor € 15,00.

Bekijk hier de preview van het laatste nummer:

The Culy Way of Life

Ultimate foodie Monique van Loon bracht haar eerste boek uit. En wat voor! In The Culy Way of Life deelt ze haar favoriete recepten, hotspots, slimme keukentips en favoriete gadgets. Het is haar zelfs gelukt om mij enthousiast te maken om zelf in de keuken te gaan staan, dit weekend ga ik haar granola recept uitproberen. Monique en ik delen dezelfde liefde voor lekker eten, Parijs en het ontdekken van nieuwe plekjes, haar Culy way of life komt, op de uren in de keuken na, behoorlijk overeen met mijn lifestyle. Niet alleen de inhoud is leuk voor eetfanaten, de fotografie en het ontwerp maken het boek heerlijk om uren in te bladeren of voor het grijpen te leggen op de koffietafel, voor instant kookinspiratie.

The Culy Way of Life ligt bij de meeste boekhandels in Nederland en geef je cadeau voor € 24,95. Ook online te bestellen.

Bekijk de preview van Monique hier:

The culy way of life in een paar seconden. € 24,95, te koop in de (digitale) boekwinkel!

A post shared by Monique van Loon ? (@moniquevanloon) on

Overige magazines

Magazines waar je iemand die van reizen houdt altijd mee kan verblijden zijn: