Instagram

 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle
 • Annecy is zo mooi, zelfs als de zon even niet schijnt en het water even niet turquoise blauw op de foto wil. Instagrammable plaatjes, een geweldige kaasjuwelier, zelfs street art. Oui, c’est nice in Annecy 👌🏻
 • Als je zelf over Lac d’Annecy uitkijkt snap je wel waarom Cezanne het zo mooi vond om te schilderen en het Lac Blue noemde. Het is het schoonste en helderste water van Europa en je blijft maar ‘oh’ en ‘ah’ roepen bij alle schilderachtige plaatjes.
.
#savoiemontblanc #talloires #lacdannecy #cezanne #checkinpr #frankrijk #luxurytravel #laclife #annecy #lacdannecy #abbayedetalloires #windowview #pictureperfect
 • Het voordeel van een vroege vlucht, daarom zijn wij team ‘window-seat’. Heb jij een favoriete plek in het vliegtuig? .
#windowseat #airplane #frequenttraveller #vliegtuigviews
 • Instagrammable hotspot in Berlijn: House of Small Wonder .
#berlijn #houseofsmallwonder #instagrammable #hotspot #YAapproved
 • Heerlijk @campspace_com plekje in Durbuy, gezellig in de achtertuin tussen de tentkampeerders met alle goede zorgen van Nadine en Tony. Barbecueën, fikkie stoken, rondje dronen, kan er allemaal. Met de Belgische Ardennen als achtertuin dus je trekt er zo op uit de natuur in. Fijn stekkie. Drone skills door @herrehuberts @herendelsewhere - no trees were harmed during this trip 🙈
.
#campspace #camptoo #dronefootage #dronestagram #ardennes #durbuy #midevil #mideeleeuws #nevernottraveling #nevernotexploring #professionalsleeper #freedom #vanlife #gonecamping
 • Ken jij je buren? Of heb je eigenlijk geen idee wie je af en toe gedag knikt of toelacht? @AlvalleNL daagde Sabine uit om eens een buurtborrel te organiseren. Met hun signature gazpacho als ijsbreker en de conversation starters in de speciale Alvalle Buurtborrel Box hoef je niet bang te zijn voor awkward stiltes - maar is het al snel feest. 
Wil jij dat zelf ervaren - en nog een laatste Indian summer avond met onbekenden doorbrengen? We mogen 2 Buurtborrel Boxen weggeven. Deel waarom jij in jouw buurt wel een borrel kunt gebruiken! 📸 @dishtales
.
#alvallenl #startsomething #buurtborrel #buurtborrelbox #gettoknowyou #onbekendisonbemind #spaansetaferelen #gazpacho #conversationstarters #ijsbreker #yacollab
 • Wat een vrijheid heb je met een camper! Alles bij de hand, je kunt op de meest bijzondere plekken slapen - dankzij @campspace_com en @camptoo belandde @bob_mobiel boven op een berg in de stilte van de middle of nowhere. Als je een echte ontdekkingsreis wilt maken, is zo’n camper trip echt een must. De luxe van flexibiliteit en de natuur, soms heb je niet meer nodig! Drone footage @herendelsewhere @herrehuberts 🧡🚌
.
#campertrip #vanlife #gonecamping #camptoo #campspace #adventureroad #roadtrip #middleofnowhere #luxuryofnature #zoflexibelalsbarbapapa
 • Met een camper op pad stond al heel lang op het wensenlijstje en dit weekend was het zover. Met @bob_mobiel via @camptoo naar pareltjes van bijzondere campings van @campspace_com. En in bijzonder gezelschap: zusje @elisedewitte - een nog grotere avonturier want zij gaat volgend jaar op wereldreis. Dus voor een weekendje in een knaloranje VW draait @herendelsewhere de hand niet om. Aanrader, want de luxe van de vrijheid om te gaan waar en wanneer je wilt is heerlijk, net als de mogelijkheid om wel het knusse camping gevoel te beleven zonder de massale campings met entertainment op te moeten.

Follow Me!

Travel

Care Label Project: verander de mode-industrie

11/05/2017
Care Label Project verander de mode-industrie
Reading Time: 3 minutes

Het Care Label Project hield onlangs een presentatie in Pakhuis de Zwijger, en ik was erbij. Het Care Label Project roept om aandacht van zowel de modeconsument als de -producent. De snelheid waarmee mode komt en gaat moeten we terugschroeven. We moeten onze kleding minder snel vervangen en stoppen met het overwassen van onze delicate items. Een manier om dit laatste tegen te gaan is bijvoorbeeld het introduceren van nieuwe waslabels. De waslabels die nu nog in onze mooie jurkjes en dure jasjes zitten, zijn met de hedendaagse wastechnieken niet meer van deze tijd. Dry clean only? Hell no!

Mode wordt fast fashion

De mode-industrie wordt steeds meer een fast fashion industrie door het snelle aanbod van collecties. Hierdoor ontstaat een weggooi-mentaliteit bij de consumenten. Tijdens de presentatie werd de vraag gesteld hoe vaak wij denken dat we gemiddeld een kledingstuk dragen, voordat we het weggooien. Het antwoord: vier keer. Mijn probleem is juist het tegenovergesteld: ik bewaar alles, zelfs panty’s met gaten naai ik weer dicht. Enfin, het gaat hier nu niet over mij, maar over het gemiddelde. Vier keer(!) vind ik erg weinig.

Het probleem van de mode-industrie

Hoe sneller het komt hoe sneller het gaat. Tijdens de presentatie werden er schrikbarende cijfers getoond: de textielconsumptie is sinds 2000 meer dan verdubbeld. Onze economie is ontzettend productief en dat zorgt ervoor dat wij blijven consumeren. De producenten maken het erg makkelijk, want er is zoveel goedkope kleding! We letten hierbij niet meer op de gevolgen van ons koopgedrag. We hebben geen oog of kennis meer van kwaliteit van de mode. Consumeren is een manier van leven geworden. Een van de sprekers, Gwen Cunningham maakte dit duidelijk met een citaat van Victor Lebow (1955):

“We convert the buying and use of goods into rituals, that we seek our spiritual satisfaction, our ego satisfaction, in consumption. We need things consumed, burned up, replaced and discarded at an ever accelerating rate.”

Care Label Project: de oplossing voor de mode-industrie

Gwen Cunningham is coördinator en leraar duurzaamheid aan het Amsterdam Fashion Institute. Daarnaast is ze leidinggevende van het Cicle Textiles Programme bij Circle Economy. Dit programma werkt samen met verzamelaars, sorteerinrichtingen, recyclingbedrijven en merken aan een circulaire economie waarbij textiel en vezels consistent gemaakt, gebruikt, verzameld en hergebruikt kunnen worden als grondstof. Dat is ook wel nodig want tijdens de Care Label Project werd gesproken over een geschatte verspilling van tien tot vijftien procent postindustrieel, meer dan dertig procent pre-consument en ongeveer twintig ton postconsumer in de EU en de VS!

 photo DSC_0401.jpg

Gwen Cunningham wijst niet met haar vingertje naar één boosdoener. Volgens haar moet iedereen meewerken aan de fashionrevolutie, anders werkt het niet. Producenten moeten duurzamere kleding produceren en beter recyclen. En consumenten moeten ook in actie komen. Wat kan jij doen?

 • Koop bewust
  Koop je kleding bewust en gooi het niet gelijk weg als het kleine gebreken vertoont. Kwalitatieve en wat duurdere kleding wil je sneller repareren en behouden. Een voorbeeld van duurzame kwalitatieve mode is wollen kleding. Ik kan heel slecht tegen wol, ik krijg spontane jeukaanvallen als ik eraan denk. Gelukkig heb je nu ook merinowol en andere duurzame en kriebelloze (!) wolsoorten. Deze kledingstukken kun je gewoon achterlaten in de natuur! Niet dat je dat wilt uiteraard, maar just to paint the picture.
 • Mode upcyclen!
  Pak je oude kledingstukken en maak er wat nieuws van. Gebruik je creativiteit! Schoenen die je niet meer wil? Maar er een bloempot van. Moe van je oude spijkerbroek? Gebruik de stof om een portomonnee of telefoonhoesje van te maken. Heb je in een waas een overkill aan topjes gekocht? Maak er tasjes van.
 • photo upcycling_bag_made_of_t-shirts.jpg

 • Don’t Overwash
  Was je kleding op maximaal 30 graden en was het minder vaak. Vaak is een kledingstuk uithangen al genoeg om de geurtjes te doen verdwijnen. Om het overwassen tegen te gaan en de levensduur van je kledingstuk te verlengen, is er een nieuw waslabel op de markt gebracht. AEG heeft samen met de mode-industrie (o.a. Fashion Revolution en Not Just Another Label) het Care Label Project opgezet. Daarbij hebben zij een nieuw waslabel ontworpen, ‘Don’t Overwash’ – in maart gelanceerd bij 18.200 kledingstukken. Deze labels zijn ter vervanging van de oude waslabels, zoals ‘dry clean only’ of’ hand wash only’. Vooral kledingstukken die bestaan uit kostbare en delicate stoffen hebben standaard een van deze labels. De producent wil zo min mogelijk verantwoordelijkheid hebben over het product als het eenmaal verkocht is en speelt met dit label altijd op safe. Gelukkig is het met de nieuwe wastechnieken van wasmachines mogelijk om de meeste soorten stoffen, waaronder wol, gewoon op lage temperaturen in de wasmachine te wassen! Scheelt je weer een hoop geld en tijd!

 photo Afbeelding1 goed.jpg

Het is noodzakelijk om de mode-industrie te veranderen. Zowel de mentaliteit bij de producent als bij de consument moet bewuster worden. Het Care Label Project Programma helpt mee om deze mentaliteit te verbeteren bij alle spelers in de mode-industrie. Kies als consument bewust voor duurzaamheid en denk na over de gevolgen van je koopgedrag. Of zoals modeontwerper Vivienne Westwood zei: “Buy less, choose well, make it last.”

Iris Oosterloo

Het liefst struint ze óf in een vintage winkel óf op de markt naar tweedehands schatten, óf kookt ze slow food gerechten onder begeleiding van een glas wijn. Protagonist van upcycling en doe-het-zelven. Gadgets en innovatieve ideeën warmen haar hart.
Iris Oosterloo

Instagram

 • Not today but loving this print suit anyway 💐
.
#allsuitedup #flowerpower #wefashionstories #WeStudioFloralArt #arjanvanarendonk #upgradeyourstyle #indiansummer
 • That time when I was sitting in a basket upside down, before the hot air balloon went up in the air 🎈
.
#airballoon #licor43 #upintheair #tandpastasmile #happyselfie #upsidedown #nottoday
 • Dinner setting on point. A Monday evening well spend, enjoying the launch of the Pulitzer’s bar new cocktail menu inspired by Agatha Christie’s Murder on the Orient Express. Solving a murder while enjoying tasting the new cocktails, quite an experience! .
#pulitzeramsterdam #motoe #agathachristie #murderontheorientexpress #cocktailtasting
 • Still can’t get enough of this 💙
 • Cutest place award for village around Lac d’Annecy definitely goes to Talloires 💐
.
#savoiemontblanc #talloires #annecy #lacdannecy #france #flowerpower #cute #bestoffrance #laketour #checkinpr #blendingin #wefashionstories
 • No filter. New favourite place. Must. Go. Back.
.
#savoiemontblanc #annecy #lacdannecy #lake #lakeannecy #pure #luxurytravel #upgradeyourstyle #france #mountainview #checkinpr #beautifulfrance #50shadesofblue #bluehues #luxurylifestyle #michelinstar #jeansulpice #perebise #lavieestbelle
 • Found my future car matching the colour of Lac d’Annecy. The lake has the brightest water in Europe and is surrounded by Michelin star restaurants (Jean Sulpice is an icon with his Pere Bise), historical abbayes that turned into beautiful hotel/soa/wedding locations, private boats, parapenters and pittoresque see throughs ober the lake and the mountains. I’m so spoiled once again being here, and I definitely get Mark Twain, Cezanne and many other artists getting their inspiration from the lake. It is exactly how I remembered from childhood holidays in the area 💙
.
#savoiemontblanc #perebise #jeansulpice #michelinstar #lacdannecy #annecy #talloires #abbeyedetalloires #lakecruise #france #bestoffrance #luxurytravel #upgradeyourstyle #wefashion #flowerpower
 • From swimming pool to toe dipping (and SUP’ping) in lake Annecy tomorrow - never enough different hues of blue 💙
.
#blue #huesofblue #sundaytripdownmemorylane #favouritecolours #swimmingpool #trippreparation
 • Blending in
.
#urbanjungle #berlin #blendingin #forestbathing #safarichic
 • Sunny autumn 🍂 days are the best and taking the e-scooter in Berlin is a must. Bis Schnell 🧡
 • Taking the Hue Go to a cultural spot. No pun intented. If there’s one museum where lighting is on point, it’s at the current exhibitions 💡
.
#philipshue #smarthome #smartlighting #huego #gropiusbau #yayoikusama #art #sabcollab #ifa2019

Follow Me!