Hospitality

Carré Terras aan de Amstel Pop-ups: hier wil je bij zijn

carre terras op de amstel pop-ups

Het is als je een beetje de instagram volgt, geen groot geheim dat het Carré terras een favoriete hangout is. Een ideale plek voor lunch, cocktails en straks dus ook spannende diners.Want na een eerste succesvolle editie gaat Amsterdams’ mooiste terras op het water, Carré Terras op de Amstel, ook deze zomer weer een aantal samenwerkingen aan met verschillende mooie Amsterdamse restaurants tijdens Pop-ups op de Amstel. Het Carré Terras op de Amstel biedt podium aan restaurants die nog niet zo lang geleden hun concept lanceerden, maar helaas door COVID niet de kickstart kregen die ze toen verdienden. In totaal doen er drie restaurants mee die elk een maand lang ieder weekend het diner voor hun rekening nemen.

Carré Terras op de Amstel

Voeten in het zand, cocktail in de hand, tafels vol mooie gerechten en heerlijk turen over het water; het is de gehele dag goed vertoeven op het zonnige Carré Terras op de Amstel. Buiten de pop-ups om kunnen terrasliefhebbers elke dag vanaf de eerste zonnestralen tot zonsondergang genieten van het ‘Geef mij maar Amsterdam’ menu, een kaart met lokale lunch- en dinergerechten verzorgd door de keukenbrigade van BAUT Amsterdam. Gezellig komen borrelen kan natuurlijk ook. Het terras dient volledig ter ondersteuning van het theater als culturele ondernemer en alle opbrengsten komen ten goede aan Koninklijk Theater Carré.

Pop-up Programma

De pop-ups vinden de gehele zomer plaats op zaterdag en zondag. Het Carré Terras op de Amstel en de restaurants werken deze maanden samen met The Food Line-up; het creatieve en duurzame Amsterdamse cateringbureau dat de beschikking heeft over een netwerk met zo’n 150 verschillende chefs, food ondernemers en leveranciers.

Het zomerse, culinaire pop-up-programma ziet er als volgt uit:

Juli: Restaurant Felix

De jonge chef-kok Floris van Straalen begon zijn carrière bij de Zeeuwse sterrenrestaurants Oud Sluis en Pure C. Vandaag de dag mixt en matcht hij zijn klassieke en verfijnde achtergrond met een geheel eigen stijl. Floris bereidt zijn gerechten met veel respect voor de herkomst van producten en de preparatie daarvan en verwerkt hier en daar graag een knipoog naar de Nederlandse keuken. Bestel hier een ticket voor de pop-up met Restaurant Felix.

Augustus: The Traveller

Het vernieuwende restaurantconcept van Michiel Deenik uit Amsterdam-Zuidoost serveert een creatief menu met een mix van verschillende traditionele wereldgerechten die op een moderne wijze bereid worden. Michiel – ook bekend van de restaurants Vis aan de Schelde en The Roast Room – levert al 25 jaar kwaliteit en vakmanschap en zette met The Traveller een concept neer dat wederom bij iedereen in de smaak valt. De Amstel verandert voor even in een tropisch oord. Bestel hier een ticket voor de pop-up met The Traveller.

September: Slagerij de Beurs

In de keuken van Timo de Beurs – een van de jongste telgen uit het gelijknamige slagerijgeslacht staan zijn voorliefde voor ambachtelijke vak technieken en kwalitatieve producten centraal. Van de gasten die thuis van alle heerlijkheden genoten tot aan alle culinaire recensenten – iedereen loopt weg met de Franse klassiekers voorzien van een eigenzinnig en typisch Slagerij De Beurs randje. Bestel hier een ticket voor de pop-up met Slagerij De Beurs.

Eet je liever geen vlees of vis? Alle restaurants serveren een vegetarisch menu.
De pop-ups gaan van start op 3 juli. Elke maand zal op zaterdag en zondag een nieuw restaurant het diner voor zijn rekening nemen. Heb je al een pop-up op het oog? Een kaartje koop via je de website van Koninklijk Theater Carré.

Sabine de Witte