Reistips

CashPassport: zonder cash geld op pad

Als je net als ik veel reist, is de euro een hele fijne uitkomt. Binnen Europa bijna geen gedoe met vreemde valuta. Behalve als je naar de UK gaat. Op reis probeer ik zo min mogelijk contant geld bij me te hebben, want ik heb altijd weer te veel, vergeet het terug te wisselen etc. Bovendien voel ik me veiliger met plastic op zak. Voor mijn reis naar Newcastle probeerde ik daarom iets nieuws: CashPassport van het GWK. Een ideale oplossing om toch met het gemak van lokale valuta en een kaart te kunnen betalen.

CashPassport: GBP credit card

Het CashPassport is eigenlijk een prepaid Mastercard, verkrijgbaar in USA Dollars, UK ponden of euro. Je schaft de kaart eenmalig aan voor € 14,95 (of € 9,95 als je deze online koopt) en stort hier een bedrag naar keuze op. Dat bedrag wordt omgerekend naar het bedrag van de actuele wisselkoers. Voor 4 dagen Newcastle was mijn budget 200 pond. Je kunt de kaart digitaal aanvragen en bij een loket afhalen en opladen, super handig, zeker omdat deze kantoren op alle grote stations en de vliegvelden in Nederland zitten.
Vervolgens werkt het eigenlijk net als beltegoed; je kunt de kaart als betaalmiddel gebruiken net zo lang tot je tegoed op is. Ook kun je online makkelijk je saldo checken, zodat je altijd weet wat je nog te besteden hebt. Omdat het een mastercard is, wordt de kaart overal geaccepteerd als betaalmiddel als ze credit cards accepteren. Wat in de UK eigenlijk overal wel het geval is, behalve op vlooienmarkten.
Wat extra fijn is; maak je niet je volledige tegoed op, dan blijft dit gewoon op je kaart staan. Weet je dat je binnen een jaar nog eens gebruik gaat maken van de valuta van je kaart, kun je deze gewoon bewaren. Je kunt er ook voor kiezen om het als betaalmiddel in je eigen land te gebruiken, maar vergeet dan niet de valuta om te rekenen, want je betaalt dus met de valuta van je kaart type.

gwk-kantoor

cashpassport

Reisgemak op zak

Geen overgebleven biljetten of muntjes, geen pakken geld op zak, maar vooral heel veel betaalgemak. Ik ben fan! Altijd handig om een CashPassport kaart met USA dollars bij je te hebben als je bijvoorbeeld naar het Midden-Oosten of Azië reist, waar in de grote steden ook dollars worden geaccepteerd, dus die USA kaart heb ik inmiddels aangevraagd.

Reis jij graag met vreemde valuta op zak? Zou dit wat voor jou zijn?

uk-cashpassport

aankopen-cash-passport

Sabine de Witte