Travel

CenterParcs De Eemhof Zeewolde

CenterParcs, jeugdsentiment

Voor verkeersbureaus.info, een website waar ik een van de redactieleden voor ben, mocht ik afgelopen weekend naar de heropening van De Eemhof, het CenterParcs in Zeewolde. Meteen overviel het jeugdsentiment mij. Voor zover ik me kan heugen ben ik 1x eerder in een CenterParcs geweest, met opa en oma en alle ooms, tantes, neefjes en nichtjes. Een weekend lang in trainingspak buiten spelen, zwemmen en met de hele familie samen zijn.

Bungalows De Eemhof

De Eemhof Zeewolde

Vanwege de opening van het nieuwe Marina, de jachthaven met daarbij de luxe aparthotels, toog ik vrijdagmiddag richting Flevoland. Helaas zat het weer niet echt mee. ‘s Avonds begon het persweekend met een 3-gangen diner. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van een heel weekend op een complex of resort verblijven, maar met kinderen is dat natuurlijk ideaal. Na het diner probeerde ik de sauna uit, erg welkom dankzij mijn fikse verkoudheid en kroop ik daarna heerlijk rozig het bed in. De volgende ochtend genoten van het ontbijtbuffet, weinig op aan te merken, behalve het gebrek aan verschillende thee smaken. Ik ben een groene thee-addict en als je dan zo’n uitgebreid buffet neer zet, lijkt het me weinig moeite om wat verschillende theesoorten aan te bieden. Daarna ging de persconferentie van start. CenterParcs en haar moederorganisatie Pierre & Vacances hebben grote ambitieuze plannen op het gebied van vakantieresorts. Na de uitstekende lunch een rondleiding over het park, tussen de buien door. De speciale VIP cottages aan het water zien er completer uit dan menig eigen keuken en de Kids bungalows zijn perfect voor gezinnen die even geen kind aan hun kiddo’s willen.

De Marina

Het weer begon langzaam op te klaren en vlak voor de officiële opening van de Marina begon het zonnetje zelfs te schijnen. De Marina is de jachthaven van De Eemhof, nog in ontwikkeling, maar hier kun je je jacht aanmeren tijdens je verblijf bij De Eemhof, of zelfs laten overwinteren! Het vernieuwde appartementencomplex heeft een mooi uitzicht op de jachthaven, vlakbij zit het restaurant Zuiderzoet, het strand wordt de komende maanden aangelegd en er zijn veel watersport activiteiten te doen. Na het officiële openingsdeel heb ik er genoten van een smakelijke pasta, die qua prijs verrassend vriendelijk was en het zonnetje dat het achter de ramen heerlijk vertoeven maakte. Een relaxed verblijf!

zuiderzoet de eemhof zeewolde

Chill met friends & family

CenterParcs De Eemhof is een leuke locatie om met vrienden te genieten van een weekendje zwembad, sauna, lekker eten en een beetje natuur, of met het hele gezin er even tussenuit te gaan zonder er meteen een halve wereldreis van te moeten maken. Klein minpuntje was dat er nog geen internet in de appartementen beschikbaar was, maar de organisatie verzekerde me dat dit bovenaan het ‘to do’ lijstje stond!

Sabine de Witte