Travel

Chop

Twee weken geleden stapte ik lichtelijk gespannen Salon B aan de Gravenstraat binnen. Na een warm onthaal met een kopje thee en een kennismaking met Sanne, de kapster die mij onder handen ging nemen, moest het gebeuren. Weg lange dorre haren, hallo nieuwe frisse coupe.

pinterest-julianne-hough.jpg

Personal touch bij Salon B

Salon B heeft 2 vestigingen in Amsterdam (Gravenstraat en Willemsparkweg) en een aantal filialen in de rest van Nederland. Het concept is simpel: als kapper huur je er een werkplek, als klant maak je een afspraak bij de salon en krijg je een kapper toegewezen. Omdat ik Salon B van te voren had verteld over mijn plannen, hadden ze Sanne uitgekozen om de uitdaging met mijn haar aan te gaan. Mijn afspraak was om 14.30 en toen ik aankwam mocht ik plaats nemen beneden in de wachtruimte. Sanne bekeek er mijn haar (dik en veel!), ik liet haar de plaatjes zien van het kapsel wat ik graag wilde en ze vertelde wat ze ging doen. Omdat ik zulk dik haar heb moest er niet alleen behoorlijk wat af in de lengte, maar ging ze het ook subtiel uitdunnen, zodat de coupe lekker luchtig zou vallen. Met een glas wijn (stiekem toch wat moed in drinken) en wat nootjes in de aanslag nam ik plaats in de stoel.

salon-b-amsterdam

salon-b

Spa voor je haar

Eerst werd het gewassen en kreeg ik een hoofdmassage. Salon B is een ware spa voor je haar en ik had nog prima een uurtje kunnen blijven liggen op de relaxte bank. Daarna ging Sanne aan de slag. Eerst aan de achterkant, waardoor het best even duurde voordat ik zelf zag hoeveel er van mijn lange lokken af ging. Eenmaal aan de zijkanten moest ik even slikken toen ik de plukken haar zag vallen, maar zodra het model zichtbaar was, was ik helemaal blij. Ondanks dat het een hele nieuwe coupe is, hoefde ik nauwelijks te wennen, het voelde meteen goed! Sanne gaf goed advies over hoe ik het het beste kan stylen (wat ik het liefst zo min mogelijk doe), gaf mijn haar een boost met Moroccan Oil en was net zo enthousiast over het eindresultaat als ik. Grappig, een heel andere coupe zonder het schrik-effect van een metamorfose.

spa-salon-b

lang-haar
Weg lange lokken!

Opgelucht

Wat ben ik blij dat ik de schaar er in heb laten zetten, en mijn haar net zo. Het lijkt al meteen een stuk gezonder en frisser. Tijdens het wassen heb ik nog steeds een beetje last van ‘phantoom haar’, maar ik ben lekker snel klaar en draag mijn haar nu vaak los. Qua styling hoef ik er niet heel veel aan te doen: ik was het ‘s avonds met shampoo en conditioner en Moroccan oil in de punten, ga met nat haar slapen en wordt wakker met natuurlijke slag. ‘s Ochtends borstel ik het in model en om de slag er de rest van de dag in te houden spuit ik er een beetje Bumble and Bumble surf spray in. Ik kan als ik wil nog ingewikkelde dingen met een fohn gaan doen, maar mocht ik een keer een feestje hebben, dan loop ik gewoon de Blow Dry bar binnen en laat ik graag het echte werk aan vakmensen over.

work-in-progress

sanne-salonb

Bedankt Sanne en Salon B voor de fijne treatment en het persoonlijke advies, ik heb een nieuwe vaste salon gevonden! Happy new hair!

Customized_bag_by__selwynsenatori

In het vliegtuig naar New York keek ik weer de film Safe Heaven (je moet wat met een baby aan boord die maar liefst 5 van de 7,25u huilt), en heb ik me voorgenomen om nog een color gloss behandeling te gaan doen om mijn eigen haarkleur iets meer uit te laten komen en meer glanzend te laten worden en eens wat vaker wat aan de styling van mijn coupes ga doen.

Sabine de Witte