Travel

citizenM New York

Vandaag is het officieel, de opening van het eerste citizenM hotel in de Verenigde Staten. Vanaf nu heb ik een home away from home in New York City! In oktober zag ik het al even vanuit het raam, toen waren ze nog druk aan het bouwen. De afgelopen week werden er test sleeps en bloggers events gehouden en vanavond is de grand opening. Op de hoek van Broadway and 50th street, vlakbij Times Square en op loopafstand van metro, Empire State Building en Rockefeller Center, vinden working nomads, mobile travellers en hipsters vanaf nu hun thuis. Extra gaaf: dit is het eerste hotel met een rooftop bar! Onmisbaar in New York natuurlijk!

Kijk mee naar de beelden van citizenM New York. Ook hier kun je weer terecht voor boeken bij Mendo, gratis printen en internetten, werken of chillen in de living room of 24/7 gebruik maken van canteenM. Ook nieuw hier: de gym en het bird hotel op de 19e verdieping. Fitness met een view…

citizenmnyc

citizenM-nyc

citizenm-newyork

citizenm-new-york

Ondanks de invite laat ik het openingsfeestje aan me voorbij gaan, hoe jetset ook , op en neer vliegen naar de Big Apple paste even niet in mijn schema. De afgelopen dagen werd er al flink oproer gezaaid met limousines, als congierge verkleedde ambassadors etc. om de standaard hotels een beetje de draak te steken. Een van de redenen waarom ik citizenM zo fijn vind; ze nemen zichzelf niet te serieus maar hun gasten des te meer, zonder dat je je er steeds te gast voelt. Affordable luxury in de grote appel was nooit eerder zo toegankelijk. Een kamer boek je al vanaf $199. Welcome to New York City citizenM!

PS citizenM is ondertussen druk bezig met een tweede hotel in NYC, in het hippe Bowery! Voor dat die open gaat zijn we nog wel even verder, eerst volgt dit jaar nog Parijs!

Sabine de Witte