Hotspots Travel

citizenMag The Social Issue

Sociaal

Gisteren kwam het tweede citizenMagazine uit dat ik mocht samen stellen. Samen met citizenM en Formlab kiezen we een thema uit en daarom heen ga ik bedenken wat voor content daar bij past, welke mensen daar bij ‘horen’ en wat voor verschillende invalshoeken er zijn. Vervolgens benader ik de juiste mensen, leveren zij input aan en zorg ik dat alles ‘citizenM style’ wordt. De lancering van The Social Issue was in Glasgow en bracht mij naar deze bijzondere stad, waar ik opvallend sociale mensen, gebruik van social media en veel vriendelijkheid constateerde. Het magazine is Engelstalig, ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Sociaal Glasgow

Zo belandde ik in restaurant Red Onion Glasgow nadat ze mij gingen volgen, het menu tweetten en plek hadden voor ons gezelschap. Ik bleek op dezelfde stoel te zitten als Halle Berry een week eerder, die was getipt door de ‘mensen van Brad & Angelina’. Er zijn steeds meer restaurants op Twitter, maar nog nooit had ik meegemaakt dat ik door de interactie met een plaatselijk restaurant daar ook daadwerkelijk ging eten. Heerlijk gegeten bij Red Onion Glasgow en ik vond het goed om de kok (het uitvoerend brein achter de Twitter berichten) de volgende dag ook terug te zijn tijdens de events van Social Media Week.
Hetzelfde gebeurde bij de prachtige boekwinkel in The Lighthouse, GmBHShop, waar ik dacht even het laatste nummer van The Gentlewoman te scoren voor deze in Nederland uitkwam, maar helaas, ook Schotland wacht nog op dit prachtige magazine. Via Twitter vroegen ze me of ik had gevonden wat ik zocht en dat zij ook last hebben van late uitlevering. Keurig!

De mensen in Glasgow zijn overal erg vriendelijk, overal wordt je gevraagd ‘How are you doing’ maar niet op z’n Amerikaans nep. Het is oprecht en ze doen er alles aan om het je naar je zin te maken. In winkels zijn ze geduldig, vriendelijk en alles wordt keurig ingepakt. De beste taxi’s vind je hier. Vriendelijke chauffeurs die perfect rijden, schone taxi’s en erg betaalbaar. Glasgow is een bijzonder sociale stad met een enorm warm hart!

Een inhoudelijk verslag van de Social Media Week in Glasgow heeft Patrick geschreven op zijn eigen blog en op ReismanagersReismanagers.

Social Media Week Glasgow

Sabine de Witte