Travel

Cocktailavond met Tess Posthumus: tips & bartools!

Bartools van Tess Posthumus

Iedereen wordt enthousiast van cocktails. Hoewel er niks mis is met een wijntje, geeft een lekkere caipirinha of een klassieke gin-tonic net een wat feestelijkere toevoeging aan je avond. Toch wil je misschien niet altijd de deur uit om een goede cocktail te drinken. Misschien heb je al eens een cocktailworkshop gedaan, of is jouw signature cocktail wereldberoemd in je vriendengroep? Als je van goede cocktails houdt kun je zeker wat met de recepten, bartools en tips van Tess Posthumus!

Met behulp van de beste

Tess Posthumus werd in 2015 uitgeroepen tot Best Female Bartender Worldwide. Dat word je niet zomaar. Als je wel eens naar Bar Rescue van Jon Taffer kijkt, weet je dat er heel wat bij mixologie komt kijken. Het is dan ook niet voor niets dat het cocktailmenu van het Krasnapolsky/The Tailor door Tess is opgesteld. Wil je dus eerst een keer een cocktail met een touch of Tess proberen voor je haar tips opvolgt: daar moet je wezen!

Cocktails met Tess: recepten

Hoewel ze op haar Youtubekanaal al een paar recepten weggeeft, (bijvoorbeeld een caipirinha) is het altijd leuk om wat te kunnen experimenteren met verschillende recepten. Hoewel Tess op Youtube ook wat variaties op de caipirinha geeft, kun je uit haar receptenboek nog veel meer inspiratie halen. Cocktails met Tess bevat 100 recepten en is verkrijgbaar via Bol.com.

Bartools: The Collection

Tess heeft sinds kort ook een eigen lijn bartools in samenwerking met Bar Professional. Die tools gebruikt ze als professionele bartender, maar ook voor thuis kunnen ze erg handig zijn. Een professionele bartender heeft ze allemaal nodig, maar als amateur gaat de hele collectie misschien wat ver. Misschien wist jij (net als ik) niet eens wat een Hawthorn Strainer was. Daarom is de lijn ook los van elkaar te koop. Een Boston Shaker lijkt me namelijk voor iedereen nuttig! Ze zijn te koop via Hanos, Things for Drinks en Bol.com

tess posthumus bartools

Saturday night, cocktail night?

Weet jij al wat je dit weekend gaat doen? Ik zit er toch over na te denken om mijn cocktail skills wat te upgraden. Of misschien die van iemand anders te benutten… Bij The Tailor misschien?

Shop de tools en het boek van Tess voor cocktailinspiratie thuis hier:

Cocktails met Tess

Fotocredits: Jezz Tims

Sabine de Witte