Travel

Confessions of a koukleum

sorel laarzen

Het is koud. Geen weer voor een koukleum, al moet ik toegeven dat ik met volle teugen geniet van dit weer. Vallende sneeuwvlokken veroorzaken een instant smile op mijn gezicht. Zo’n witte wereld is toch prachtig? Vervelend dat het treinverkeer en de wegen iets minder begaanbaar zijn, als ik de deur uit moet kies ik voor zekerheid en ga ik of met de benenwagen, fiets of Uber. Verder blijf ik lekker veel binnen, met de kachel hoog, kaarsen aan en liters thee. Hoe het komt dat ik geniet van deze dagen? Deze koukleum heeft daar zo haar trucjes voor…

Ik beken

Deze periode staat er fashionable uit zien bij mij op een wat lager pitje. Warmte en comfort vind ik nu veel belangrijker. Toch probeer ik er wat van te maken en niet alleen in skipak rond te lopen en zo min mogelijk strijd met buiten aan te gaan. Mijn tricks:

  • Laagjes kleding. Hempjes, t-shirt, long sleeve, trui, dunne sokken, Falke skisokken, thermo handschoenen onder leren handschoenen. En ja, ook thermokleding (van Uniqlo, als je binnenkort naar Parijs gaat: sla in!). Absoluut niet sexy, maar voor mij pure noodzaak als de temperatuur onder de -5 komt.
  • Muts. Ik draag vanaf 5 graden buiten altijd iets op mijn hoofd. Een muts, beanie, baret of hoed, zonder hoofdbedekking waag ik mij niet buiten. De helft van je lichaamswarmte verlies je via je hoofd en als je het hebt over a-sexy, van die rode gloeiende oren daar word ik niet heel warm van.
  • Beweeg, juist buiten. Hoe verleidelijk het is om stil te staan wachten op de tram, daar schiet je niets mee op. Loop liever een halte extra.
  • Spikes onder je schoenen. Met dit weer ben ik sneller lopend op kantoor dan met de overvolle tram. Sneeuwschoenen zijn daarbij onmisbaar en wil je glijpartijen helemaal voorkomen, neem dan spikes onder je schoenen. Alles beter dan in je fashionable winteroutfit met je designertas om je arm een schuiver maken en sneeuw happen, toch?
  • Die sneeuwschoenen van mij, Sorel boots, heb ik de afgelopen week welgeteld 1x omgeruild voor een modieuzer en charmanter exemplaar. Ik haat koude voeten, dan krijg ik het nooit meer warm en ben altijd bang om uit te glijden (op mijn pols, net als jaren geleden, waardoor ik niet kan typen). Dus banjer ik heel charmant overal op sneeuwlaarzen naar binnen. De eerste keer dat ik dat deed naar een afspraak was even omschakelen, maar nu kan het mij niet zoveel meer schelen. Als ik maar warme voeten heb en zonder valpartijen mijn ding kan doen.
  • Eten. Niet voor niets zijn stamppotten, erwtensoep en worst typische winterkorst. Het zware eten is een stuk vetter, wat vroeger nodig was om buiten te blijven werken. Voor een dag achter je laptop zitten en even op en neer door de kou heb je eigenlijk geen extra vet nodig. Daarom probeer ik niet toe te geven aan de stamppot cravings, maar bewust te kiezen voor lange koolhydraten en eiwit. Ik ben heel erg geneigd om tijdens de winter de hele dag door te eten, warme choco te drinken en merk altijd iets te laat dat dat wintervachtje sneller groeit dan ik zou willen. Door andere keuzes te maken kan ik toch de hele dag door eten wat ik wil, zonder over 2 maanden verrast te worden met een onaangenaam vetrandje.

Heb jij nog bijzondere gewoontes om de winter door te komen?

Favoriete winter buys

Deze winter heb ik een aantal uitgesproken favoriete buys, ik moet mezelf regelmatig verplichten om iets anders aan te trekken. Mijn favo buys voor deze winter op een rijtje:

Winter favorites

Chunky knit sweater / Fur coat, €70 / Hermès strappy shoes, €1.860 / Sorel shearling lined boots, €105 / Longchamp leather bag, €88 / Madeleine Thompson navy blue hat, €155 / Filippa K long leather glove, €100 / Rosebud Perfume Co. lip treatment, €5,25 / Droog Design – Too beautiful to hide hot water bottle

Spring shopping

In de sale kocht ik nog een paar fijne items voor deze winter, zoals de Mohair trui van COS en een lekker vestje, verder moet ik mij inhouden om niet alvast spring collecties te shoppen. Met smart zit ik te wachten op de Filippa K spring summer collectie, per ongeluk drukte ik al op ‘bestel’ bij deze te mooie enkellaarsjes en ik zit te springen om een tripje Spanje zodat ik de Mango kan plunderen. Ik ben helemaal into mint groen met camel, de zwart-wit combi’s, geel met wit a la Louis Vuitton en de Prada printjes. Kan jij je nog inhouden?

Sabine de Witte