Travel

Creatief met…

Kurk, kwast, pen, potlood, stem, dichten, camera… Je kunt op zoveel verschillende manieren creatief bezig zijn. Ik vind een ander altijd veel creatiever en beter, andermans ideeen en input altijd origineler, maar eigenlijk mag ik helemaal niet klagen.

Ik ben creatief met pen, op dit blog en in mijn werk. Het is iedere keer weer een compliment als iemand mijn tekst gebruikt, helemaal als daar niets meer aan wordt gewijzigd. Af en toe krabbel ik nog een grappig schetsje, maar daarmee is alles wel gezegd. Nou ja… niet helemaal. Tijdens mijn studie, stage en ook nu, vind ik het ontzettend leuk om slogans of kreten te verzinnen. En als die dan ook weer wordt gebruikt, is dat best cool. Helemaal als je dat terug gaat zien op grote campagnes. Zo ver komt het niet altijd, maar die keren dat het gebeurt, vergeet ik trots te zijn. Ik ben bezig met dingen die anders hadden gekunt of gemoeten.

In Nederland is niet zoveel ruimte voor creativiteit, niet om er je werk van te kunnen maken. Als student aan de kunst- of modeacademie, conservatorium of fotovakschool is het maar de vraag of je daar daadwerkelijk je boterham mee kunt verdienen. Voor veel mensen is dat de reden om hun creativiteit niet verder te ontwikkelen of er iets mee te gaan doen. Doodzonde! We verspillen op die manier zoveel talent, het zou er allemaal een stuk fleuriger uit zien als we een afstapten van de standaarden, van de 9 to 5 werkmentaliteit en creativiteit eindelijk zouden erkennen.

Bij deze bied ik me aan om al die creatievelingen te steunen. Brief nodig voor een subsidie? Tekst voor je website? You name it, I’ll fix it. Als ik van mijn creativiteit m’n werk kan maken, moet het al die andere nog veel grotere talenten toch ook lukken?!