design Reistips

Curated.nl

Curated verrassing

Sommige mensen lopen altijd met de hipste gadgets en gaafste spullen rond. Uit de States, Japan of andere landen waar ze op dat gebied gave dingen hebben die je hier niet zo makkelijk kunt krijgen. Of juist uit Nederland komen en wel een beetje extra aandacht kunnen gebruiken, zoals de wooden iPad stands. Curated.nl brengt dit soort gave dingen ieder kwartaal naar je brievenbus. Uitgekozen door ‘curators’, bekende bloggers die spullen uit hun ‘vakgebied’ selecteren. Voor € 25,00 ontvang je ieder kwartaal iets bijzonders.

Curate the coolness

Bekende namen als Boris, Joachim Baan, Erwin van der Zande, Mette te Velde en Marjan Ippel selecteren een product, boek, gadget etc. Je kiest een curator die bij je past, zoals je ziet zit er voor alle gadget freaks, trend watchers, design lovers, foodies en lifestyle lovers een curator tussen. Als je je aanmeld voor die persoon krijg je eens per 3 maanden een verrassing toegestuurd. Kosten? € 25,00 – en dat is ook de waarde van je ‘curated’ gift. Om er nog iets aan over te houden, rekenen ze € 4,00 verzendkosten. Ik hou van dit soort initiatieven. Ja, er zal vast een keer iets bij zitten waarvan je denkt ‘Wat moet ik er in hemelsnaam mee?’. Maar ik durf te wedden dat deze curators komen met dingen met een vette wow-factor. Razend benieuwd ben ik naar mijn curated gift door Erwin. Voor wie ga jij?

curated.nl bijzondere items

Curating trend

Je merkt steeds vaker dat het ‘curaten‘ van dingen opkomt. Zo ‘curate’ ik het magazine van citizenM. Ik ga op zoek naar interessante mensen, onderwerpen, trends. Daarover laat ik de specialisten op dat gebied schrijven, wat ik vervolgens vertaal naar citizenM taal. Hoe gaaf is het om zo de echte kenners hun verhaal te laten doen en zo hun genialiteit te delen? Ik vind het geweldig als mensen met plezier zo’n artikel lezen en daardoor geïnspireerd en geënthousiasmeerd raken. Net als het iedere keer een kick geeft als iemand mij om reistips vraagt en laat weten dat het geweldig was. Zelf ga ik sneller af op een lijstje met tips dat ik heb samengesteld op basis van curators op hun vakgebied. Als ik naar Parijs ga, weet ik bij wie ik moet zijn om de laatste hotspots door te krijgen. Ik durf mezelf een Barcelona specialist te noemen en ik hoop dan ook dat je mij voor tips zal vragen als je daar naar toe gaat. Als ik een tip via Twitter binnen krijg, zeker als ik die persoon al een tijdje volg, dan zit zo’n tip hoog. Hetzelfde geldt voor Foursquare. Ik durf klakkeloos af te gaan op wat anderen voor mij hebben gecurate. En dat is 99x een succes. En die ene tegenvaller. Tja… die had ik ook gemaakt als ik in een toeristische trekpleister terecht was gekomen.

Curated content: het restaurant in getwitterd

In September was ik in Glasgow bij de Social Media Week. Na een georganiseerde wijnproeverij wilden we met en klein gezelschap eten. Op Twitter vroeg ik naar suggesties, zelf was ik er net. Binnen 5 minuten had ik een reactie van het Red Onion restaurant. Er was plek, het menu van de dag werd getwitterd en nog geen half uur later zaten we aan tafel. Kok en Twitteraar John kwam ons verwelkomen en vertelde dat Halle Berry er een paar weken geleden had gegeten en de mensen van Brangelina de dag ervoor aan dezelfde tafel zaten. Het eten was geweldig, de sfeer top en het hele gezelschap was onder de indruk. Een restaurant ingetwitterd worden overkomt je niet dagelijks! Vanavond was John bij de BBC op de radio in een programma over business in Schotland. De vraag was wat John uit zijn social media activiteiten haalde, waarin hij heel concreet onze ontmoeting beschrijft. Heel gaaf dat dit op landelijke radio als voorbeeld aangehaald wordt. Ik hou van dit soort spontane acties en hoewel ik uiteraard eerst even Tripadvisor en Foursquare heb gecheckt voordat ik ja zei op de uitnodiging, vind ik hier een mooie kans voor curators en restaurants! Beluister het fragment op 4 minuut 15 en geniet mee van dit mooie voorbeeld en het heerlijke Schotse accent!

curating cool

Sabine de Witte