Travel

Dag liefdevolle zomer

say-yes.jpg
Eindelijk weer een persoonlijke update. Die heeft lang op zich laten wachten omdat ik met zoveel tegelijk bezig was, dat ik er geen zinnige woordenbrij van kon maken. Nu heb ik iets meer rust en alles op een rijtje weten te zetten. Kort samengevat, was deze zomer heel liefdevol.

Zo hervond ik de liefde voor mijzelf een beetje terug in yoga. Iets meer dan uur per week in het Volkshotel bewust en alleen met mijzelf bezig zijn. In het nu. Het is een jarenlange zoektocht voor me geweest naar een fijne yogadocente en die heb ik nu gevonden. En wat geeft het mijn hoofd een rust! En mijn lijf een lekkere opfrisser!

Door een vervelende gebeurtenis werd weer duidelijk hoe liefdevol het gezin is waarin ik ben opgegroeid en hoe we er voor elkaar zijn, ook als de fysieke afstand groot is. Ik heb heel veel bewondering en respect voor de manier waarop mijn broertje en zijn vriendin omgaan met het verlies en de onzekerheid waarin ze verkeren. Zij is inmiddels ook aan het schrijven geslagen, en blogt over hun ervaringen. Persoonlijk en oprecht. Ook mijn zusje heeft het afgelopen jaar genoeg te verduren gehad en hoewel zij de jongste in ons gezin is, is ze vaak de wijste. Ze geeft mij inzichten en laat me dingen vanaf een ander perspectief bekijken. Dat vind ik echt heel bijzonder en fijn.

waterspreuk

Door mijn soms onstuimige privé-leven weet ik heel goed wie mijn vrienden zijn en groei ik meer naar ze toe. Ook omdat ik lekkerder in mijn vel zit. Ik ben veel zachter voor mijzelf geworden, heb een groot stuk bewijsdrang in de ijskast gezet en dat zien de mensen die dichtbij me staan. Dat ik dat van ze te horen krijg, is het grootste compliment. En ook als ze vinden dat ik iets niet zo slim doe, durven ze me daarop te wijzen zonder te veroordelen. Dat vind ik mooi.

zomerliefde-sabine

Reizen en schrijven blijven mijn grote liefdes. De afgelopen tijd heb ik heel veel geschreven op pen en papier. Die ben ik nu aan het invoeren hier. Het zorgt dat ik me beter op het verhaal kan concentreren. Dit jaar heb ik al hele bijzondere reizen mogen maken en plekken mogen bezoeken die soms onbeschrijfelijk zijn. Lastig, om daar een gevoel bij op papier te zetten. Die uitdaging geeft me een enorme kick.
Voor 2016 heb ik me voorgenomen om schrijftrainingen in het Engels te gaan volgen. Mijn droom is nog steeds iets met Monocole en journalistiek, dus moet ik daar tijd in gaan investeren.
Qua reisbestemming is mijn hart harder gaan kloppen van Singapore. Wát heb ik daar een leuke tijd gehad en wat voelde ik me daar thuis! Ik kan moeilijk onder woorden brengen waardoor dat nou precies kwam, maar die stad ga ik vaker opzoeken.

In juni begon ik bij National Geographic Traveler als online editor en ik ben degene die de native advertising voor de website mag inrichten. Dit zou ik drie maanden doen, maar ik blijf de rest van het jaar. Het voelt als een warm bad. Het team waarmee ik werk is super getalenteerd en gemotiveerd en ik vind het geweldig om met z’n allen iets te maken en resultaat te zien. Ook erg leuk om de redactie van een blad van zo dichtbij mee te maken.

Behind the scenes van een kantoor fotoshoot ;-)

Behind the scenes van een kantoor fotoshoot 😉

Het laatste weekend van september sloot ik heel bijzonder af. Als getuige op het huwelijk van één van mijn beste vriendinnen. In februari werd ze gevraagd en ik mocht van dichtbij meemaken hoe zij toe leefde naar een prachtige dag. Zo zag ik haar prinses worden tijdens het uitzoeken van de jurk, mocht ik advies geven en werd er een bachelorette weekend georganiseerd. Vorige week vrijdag was het prachtig weer en de prachtige ceremonie in het Amstel hotel, de boottocht in de perfecte avondzon en het afsluitende diner, alles klopte. De volgende avond was het groot feest in 70’ies en 80’ies thema. Reden voor mij voor een volledige metamorfose na een bezoekje aan Greet Verkleedt.
Wat ik ook mooi vond, was dat iedereen gehoor gaf aan het verzoek van het bruidspaar om niets op social media te delen. Dat is van de eerste dag helemaal niet gebeurt, voor het feest deelde iedereen alleen zijn eigen outfits. Zelf heb ik ook bijna geen foto’s gemaakt, omdat ik helemaal wilde genieten van alles wat er gebeurde. Ik weet zeker dat de fotograaf prachtige plaatjes heeft geschoten. Van het huwelijk zal ik dan ook geen foto’s plaatsen, het voelt ook als een privé-aangelegenheid voor het gezelschap dat er bij was. Bijzonder om dit zo intiem te mogen delen!

Voor schoenen 'inlopen' had ik geen tijd, maar de verkoopster tipte om er een uurtje mee te gaan slapen. Ok..

Voor schoenen ‘inlopen’ had ik geen tijd, maar de verkoopster tipte om er een uurtje mee te gaan slapen. Ok..

Deze kaart kocht ik in de Monocle shop in Singapore

Deze kaart kocht ik in de Monocle shop in Singapore

Deze zomer verklaarde ik ook de liefde aan offline zijn. Bewust. Mijn telefoon weg leggen. Een uitstapje naar de Apple Watch maakte dat ik daar eigenlijk nog bewuster van ging houden. Het is zelfs de reden dat ik hem verkoop. Ik ben al zoveel bezig met tijd, met social media en online zijn. De tijd gaat al zo snel. Liever wil ik nog bewuster de ‘echte tijd’ die ik op bijzondere momenten en met fijne mensen mag doorbrengen meemaken. Heel lang heb ik geen focus gehad en wilde ik alles doen. Dat wil ik nog steeds wel, maar is niet altijd haalbaar. Nu is mijn focus om van alles wat ik doe meer dan 100% te genieten.
Dat wil niet zeggen dat ik minder actief zal worden, maar vooral bewuster deel.

internet

Dag mooie zomer, bedankt voor je zonovergoten, liefdevolle en leerzame momenten. Sommigen pijnlijk, de meesten prachtig en onvergetelijk. Proost. Op de liefde.

leffe

zonsondergang

Sabine de Witte