Travel

Dankzij Carrie

Sex and the City flashbacks

Na een middag struinen door Greenwich/Meatpacking, cupcakes bij Magnolia halen, even bij Marc Jacobs binnen lopen en heerlijk rondstruinen in zijn boekenwinkel Bookmarc, kreeg ik enorme flashbacks naar Sex and the City. De tv-serie die ik volgde, die deuren opende en die ik samen met vriendinnetje D. op afstand, via de telefoon keek. Zwijgend tijdens de aflevering, af en toe sniffend of lachend en tijdens de commercials alles bespreken. Toepassen op onze eigen alles-behalve spannende leventjes in het pittoreske noordoosten des lands. Bleecker Street was veelvuldig in beeld en als ik iets was doorgelopen had ik voor ‘het huis van Carrie’ gestaan.

Niet zomaar een serie

De Sex and the City tours gaan hier nog steeds als warme broodjes over de toonbank en stiekem moet ik iedere keer glimlachen als ik iets herken. Het was niet alleen maar een tv-serie. Het opende ogen voor vrouwen, die zich identificeerden met 1 van de 4 uiteenlopende karakters. Het doorbrak taboes. Een werkende, alleenstaande moeder waarbij dingen niet altijd even soepel gingen, dat mocht. Je single leven zat zijn, niet meer bekend willen staan als de columniste die al haar avonturen uit de doeken doet en dromen van de ware, mag. Dat de zoektocht naar de ware niet zo makkelijk gaat in alle sprookjes ven daargelaten. Carrie opende de wereld van het delen van (vrouwelijke) strubbelingen in het leven, de keuzes die steeds serieuzer worden naarmate je leeftijd stijgt en de impact ervan op de rest van je leven. Carrie was de reden dat ik ooit met mijn eerste blog begon. Niet omdat ik dacht dat mijn leventje zo interessant was of om mijn avonturen te delen, maar meer om alles van me af te schrijven waar ik tegenaan liep. Carrie en haar vriendinnen maakten fashion tot een lifestyle.

Rimpels en kreukels

Als ik Sarah Jessica Parker nu zie op foto’s, is ze niet meer de Carrie van toen, hoe hard ze dat ook blijft proberen. Ze wordt een oudere vrouw (wel met stijl), met rimpels en kreukels in gezicht en handen. Waar de telefoongesprekken van D. en mij ook steeds vaker over gaan. Dat we ouder worden, welke zalfjes en cremetjes onze tere huid moet gaan behoeden voor een al te getekend gezicht. Vorige week waren we tegelijk in New York. Waar ik zakelijke afspraken afliep, genoot zij met haar verloofde(!) van een pre-honeymoon. Het leven waar we tijdens SatC van droomden, is het leven wat nu ongeveer leiden. We hebben allebei van onze passie ons werk gemaakt en waar zij kiest voor de liefde kies ik voor de vrijheid. De karakters van toen, zijn we zeker niet meer. We hebben veel van de stad en de serie geleerd, het is de basis van onze vriendschap. Met af en toe een rimpel, kreukel of tijdelijke stilte omdat we onze eigen SatC leventjes lekker leven. Bedankt Carrie!

Sabine de Witte