Cocooning

Dansende letters

Letterchaos

Dansende letters
Wat is er lekkerder dan op een zonnige dag lekker lezen, liggend in het gras. Glaasje drinken en een muziekje erbij en je heerlijk laten meeslepen naar een andere, onbekende wereld. Mijn boekenkast puilt uit, zowel met ontspannende literatuur als zakelijke boeken. Maar de laatste tijd blijven alle boeken na de inleiding ongelezen in de kast. Sinds, of eigenlijk, dankzij bacterie Timmy dansen na een paar minuten alle letters. Hoewel ik verder geen concentratieproblemen heb, lijkt het lezen al maanden onmogelijk. Tijdschriften blader ik vooral, korte artikelen zijn verder geen probleem. Maar grote hoeveelheden letters op papier zijn ineens van grote vriend getransformeerd naar monsterlijke vijand.

Van de wereld
Het lijkt me heerlijk om me weer in een compleet andere wereld te laten zuigen. Een intrigerend verhaal wat maakt dat je je boek bijna niet meer aan de kant kan leggen, het liefst onder de dekens blijft liggen tot je voldaan de laatste pagina hebt gelezen en ontdaan bent door het al dan niet verrassende einde. Dat je je telefoon niet meer hoort, je mail, Twitter en Facebook ineens onbelangrijk lijkt en de wereld alleen maar om het boek gaat. Nog een kleine 2 weken voor mijn weekje vakantie begint en ik heb er een hard hoofd in dat ik dan eindelijk weer boeken kan verslinden. Het lijkt wel alsof bacterie Timmy mijn ‘leeshersenen’ heeft aangetast. Met een ‘het komt goed maar heeft tijd nodig’ scheept mijn arts me iedere keer weer af. Dus probeer ik het af en toe, ongeduldig dat ik ben. De stapel boeken die ik nog moet lezen wordt steeds hoger, want ondertussen blijf ik vol goede moed boeken kopen. En zodra ik weer kan lezen, sluit ik me een weekend op. Met heel veel comfort food en thee, ladingen boeken en alle gadgets op stil.

En val me tot die tijd niet lastig met ‘heb je dit al gelezen’ of ‘deze moet je lezen’. Ik wil heel graag. Maar ik moet eerst nog even wat stuiptrekkingen bacterie wegdansen.

Letterchaos

Sabine de Witte