amsterdam design

Dat doet de das om

bow tie for ladies

Das passé

Sinds de boyfriend jeans een trend is voor dames, sluipen er steeds meer ‘mannelijke’ elementen in de mode. Wijde, vormloze en grote overhemden van COS, mega vesten en om de sneaker wedges nou vrouwelijk te noemen… Ook de accessoires worden steeds mannelijker. Iets wat ik niet erg vind, want ik ben fan van de simpelere looks van de meeste mannenaccessoires. Herenhorloge ✓, unisex geur ✓, wit herenoverhemd ✓. Ook koop ik vaak de simpele leren bandjes op de mannenafdeling. Nu heb ik mijn oog op een andere trend laten vallen. Uit de preppy chic looks van o.a. Tommy Hilfiger, Ralph Lauren gepikt. De bow tie. Waar veel mannen nog in de knoop raken bij het strikken ervan, ben ik al een tijd op jacht naar de ultieme strik.

hoe strik je een strik das?

Gestrikt

Al een tijdje vergaap ik me aan de Jupe by Jackie collectie. En ik had er zelf ook al aan gedacht om gewoon een mannenexemplaar om mijn nek te hangen. Maar daar was mijn dunne halsje niet van gediend. Een andere, originelere oplossing vond ik via Nara Saca. Het sieradenmerk van de sieradenontwerpster Anna, wat in Nederland maar ook internationaal steeds meer terrein wint. Hip, kwalitatief goed, origineel en betaalbaar. De van origine Duis/Italiaanse Anna woont inmiddels al een tijd in Amsterdam, heeft hier haar eigen studio en werkt keihard aan de sieraden die zoveel mogelijk worden gemaakt van natuurlijke materialen. Nikkelvrij dus. Nara Saca heeft mij gestrikt. Zonder dat ik zelf moeilijk moet knopen, heb ik een strik om mijn nek. Van leer, aan een zilveren ketting. Die onzichtbaar is als ik de kraag van mijn blouse er over heen draag. Maar ook best als ‘gewone’ ketting dienst kan doen. Leuk detail bij een preppy outfit!

bow tie ketting

bow tie nara saca

dames preppy chic

Geknoopt

Naast strikken heeft Nara Saca ook originele knopen. In allerlei kleuren en maten. Het matcht niet bij mij qua kleur en stijl, maar de oneindige knoop heeft daarmee net als een ring, wel een mooie symbolische boodschap. Leuk om cadeau te doen, bijvoorbeeld voor moederdag!

nara saca amsterdam

Bekijk het hele Nara Saca assortiment in de Etsy shop. Vanaf € 20,00, dus de prijs doet je ook de das niet om!

[google-maps width=500 height=375]

Sabine de Witte