amsterdam

De 5 leukste restaurants in de Baarsjes om de lockdown te vergeten

Een kort voorstelrondje. Want om het lekker overzichtelijk te houden schrijf ik vanaf vandaag als tweede Sabine voor Your Ambassadrice. Dus bij deze, aangenaam! Ik trap af door jullie mee te nemen langs mijn favoriete restaurants in de Baarsjes (Amsterdam-West) waar we nu eindelijk weer neer kunnen strijken na maandenlang opgesloten te hebben gezeten.

Uit eten in de Baarsjes

Na 2,5 jaar kan ik toch wel zeggen dat ik redelijk ben ingeburgerd in de Baarsjes. Ik ren mijn rondjes in het Rembrandtpark, haal m’n eieren op zaterdag op het Mercatorplein en dans alle stress uit mijn lijf bij Chassé. En ik eet buiten de deur. Want daar houden we zo van. En nu we de magische grens van 1 juni zijn gepasseerd mag het weer! Maar als we een hapje gaan eten in de Baarsjes, waar doen we dat dan?

Kauffmann

Zin in makkelijk, vegetarisch en smaakvol? Dan zit je goed met falafel en speciaalbier bij Kauffmann. Dit spreekt eigenlijk voor zich en ik hoef hier volgens mij niets meer aan toe te voegen, maar voor de vorm doen we dat maar wel. Kauffman is een kleine, gezellige plek en de perfecte locatie voor een (vegetarisch) avondje comfort food en een spelletje voor de liefhebber. En halloumi frietjes. Mensen, de halloumi frietjes! Echt, bedank me later maar.
barkauffmann.nl

kauffmann amsterdam falafel

Frits

Oké, falafel en bier zijn een waanzinnige combinatie, maar burgers en bier zijn natuurlijk ook een droom die uitkomt. En zeg je burgers en bier, dan zeg je Frits. Liefhebbers van beide komen hier volop aan hun trekken. Van het burgermenu loopt het water je in de mond en vergeet ook zeker niet de specials! De bierkaart neemt je op zijn beurt mee op een reis door speciaalbier brouwend Nederland, België, Scandinavië, Engeland en een wisselende selectie andere landen.
frits-amsterdam.nl

frits bier burgers amsterdam

Winehouse Somm

Je moet er misschien iets dieper voor in de buidel tasten, maar o mijn God is dat het waard! Mensen, laat je een avond fêteren bij Winehouse Somm. Hier worden de meest heerlijke combinaties uit de keuken en vanachter de bar getoverd. Met in de hoofdrol: wijn. Strijk hier ‘s middags neer voor een heerlijke borrel en geloof me, dan blijf je ongetwijfeld hangen voor het diner.
winehousesomm.com

winehouse somm wijn

Café Cook

Soms heb je van die dagen dat je ‘s ochtends ergens wilt neerstrijken om er pas laat in de avond weer weg te gaan. Dan ben je bij Café Cook aan het juiste adres. Hier kun je overdag op hun riante terras (grootste terras van de Baarsjes, just saying) heerlijk ontbijten, brunchen, lunchen, koffieën, taarten en borrelen in de zon. ‘s Avonds verplaats je je naar binnen voor het diner in een knusse setting. De kaart is altijd verrassend en het personeel is allervriendelijkst. Echt een aanrader!
cafecook.nl

cafe cook terras baarsjes

Sjas

En over terras gesproken, tot slot presenteer ik u: Sjas. Onlangs ontdekte ik deze relatief nieuwe parel met een vintage interieur dat je zo mee naar huis wilt nemen. Op het menu vind je overheerlijke gerechten met verrassende twists en combinaties. Op zowel zonnige (wat geweldig terras op het zuiden!) als regenachtige (want prachtige serre waar de regen romantisch op de ramen tikt) dagen de perfecte locatie voor ontbijt, lunch, borrel of diner.
sjasamsterdam.nl

sjas baarsjes amsterdam terras

Sabine Krouwels