Instagram

 • Yes, bijna weekend! Een van de weekendtips: de Johnnie Walker Blue Label bothy met whisky pairing bij The Tailor. Tot en met 20 december leer je dat 🥃 niet hoeft te wachten tot het digestief, maar juist heel goed met eten gepaard gaat!
.
#whisky #weekendtip #thetailer #bestbartender #johnniewalker #whiskypairing #bluelabel #luxurylifestyle #nhcollection #nhcollectionhotels
 • Stille getuigen van moeder natuur. De Maasai Mara is een uitgestrekt gebied waar het wildlife voor een groot deel haar gang kan gaan zonder menselijke ingrepen. Er wordt gelet op de dieren, alles gedaan om stropen te voorkomen, je mag niet off road rijden (maar op sommige stukken wel de auto uit, op eigen risico natuurlijk en daarom is met een gids op pad wel zo slim). Hoewel in het laagseizoen resulteert dat wel in alle auto’s die massaal op dezelfde ‘sighting’ af komen, en zo sta je ineens met >25 busjes naar een jagend luipaard te kijken, wat het dier niet echt helpt met de buit. Heel anders dan in meer private game reserves zoals Madikwe en Morukuru in Zuid-Afrika (bij de Botswaanse grens). Goed om over na te denken bij het kiezen van safari reizen: boxjes afvinken of animal wellbeing? 💚🐆
.
#kenia #safari #bushlife #safarireizen #conscioustravel #natureneedsheroes #wildlife #maasaimara #afrika #kenya #safaridesign
 • ‘Zeg, dat safari gebeuren, dan sta je heul vroeg op enzo. Waar ontbijt je dan? En de hele dag in zo’n auto, wat als je moet plassen?’ - nou, ontbijten doe je zo en wild piesen achter de auto. Ook dat is bushlife, tussen de skelettenkoppen en andere dieren sporen. Helemaal geen straf bij een opkomend zonnetje 💚
.
#bushlife #kenia #safari #wildlife #lekkereco #groen #visitkenya #luxurytravel #maasaimara
 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙

Follow Me!

Travel typhoon thursday

Typhoon Thursday: De 9 meest Instagrammable restaurants van Europa

07/07/2016
marlies bax instagram

Marlies ging voor de Typhoon Thursday vandaag op zoek naar de meest Instagrammable restaurants van Europa. Loop je hier binnen en weet je ze goed vast te leggen op beeld, dan stromen de likes vanzelf binnen!

“Ik struinde groene heuvels af met een blauwe camera in mijn hand; voor een paar gulden had ik het wegwerpding bij Kruidvat opgepikt om een Britse vakantie vol wandelingen langs ruïnes persoonlijk vast te legen. Een blond meiske waande zich fotograaf al kwam het eindresultaat niet verder dan wazige stipjes in een groen vlak wat een veld met schapen moest zijn. Je had een tiental kansen voor meerdere perfecte shots: het gemiddelde aantal foto’s dat ik nu nodig heb om één gerecht vast te leggen. Mijn tafelgenoot wacht geduldig. Hoewel het fotogemiddelde verdacht vaak omhoog schiet door een knorrig mannenhoofd in de achtergrond of lepels die richting het bord het beeld in schuiven.”

De fanatieke, hongerige Instagramfotograaf in mij reisde door Europa om de volgende 9 Instagrammable restaurants hashtaggend vast te leggen

The White Room

http://i558.photobucket.com/albums/ss29/your-ambassadrice/whiteroom_zpszmjmciw8.jpg
Als het canvas al een historisch monument is, dan kan er nog maar weinig fout gaan. Bij The White Room ging er vooral heel veel goed. Verleden en heden vloeien in elkaar over in dit gerenoveerde restaurant in het NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De originele wandpanelen, ornamenten en schilderingen bleven bewaard. Ze gaan moeiteloos samen met de strakke banken en het servies. De gerechtjes die Head Chef Arturo Dalhuisen onder signatuur van Jacob Jan Boerma op tafel laat verschijnen, zijn niet minder fotogeniek dan het decor.
#inthewhiteroom

Sketch

Sketch Londen, Instagrammable restaurant
Wie ook maar enkele stapjes in de wereld van Pinterest of Instagram gezet heeft, kent de iconische roze zaal en de eivormige toiletten van Sketch. Sketch is een kunstige wanorde waarin iedere ruimte uit een compleet andere verhaal geplukt lijkt te zijn. Op de grens van kunst en kitsch schiet je de beste kiekjes. Tap, click, post.
#sketchlondon

De Vooruitgang


Vooruitgang
Niet alleen sterrenzaken of ragfijne gerechtjes krijgen goedkeuring van de Instagramballotagecommissie. De Vooruitgangin Eindhoven is een secuur samengesteld rommeltje. Vintage zaken van over de hele wereld lijken leeggeplukt te zijn om het interieur van de zaak te vullen. NYC’s beroemde brandtrappen en een kakofonie van kasten vormen de backdrop van de bar. Met deze perfecte wanorde is er altijd een ander detail te vereeuwigen.

#devooruitgang


THE DUCHESS

The Duchess
Amsterdams culinaire adel vond een passend huis in de voormalig KAS-bank. THE DUCHESS verbindt twee tijdperken. Het interieur is een tijdloze symfonie die marmer en donker hout vloeiend mengt met de moderne video art en strakke interpretatie van de kroonluchter. Je duikelt in THE DUCHESS’ Tea Room als Alice Wonderland binnen. Wie op audiëntie komt moet bijna onthouden om ook eens naar beneden te kijken met het indrukwekkende glazen dak. Bijna, was het niet dat de cocktails en bordjes met elegante gerechten uit de Nouveau-Niçoise cuisine ook uit een historisch kunstwerk lijken te komen.
#theduchessamsterdam

The Pool Amsterdam

The Pool
Strakke lijnen, teksten die toch minstens aanzetten tot gniffelen en een perfect geordend kleurenpalet waarbij er altijd een tint in je Instagram-feed past; The Pool Amsterdam is #instagrammable zonder tierelantijnen. Door de verschillende zones is met ieder bezoek een andere sfeer vast te leggen. Een perfecte flat lay schiet je van een tafel vol met The Pool’s Mediterrane gerechten
#diveinOber Mamma

Ober Mamma
Een restaurant vermomt zich als sprookjesbos en magisch laboratorium bij Ober Mamma in Parijs. Boven de bar staan karaffen gevuld met kleurrijke vloeistoffen, midden tussen de tafeltjes vertakt een pilaar uit in een knoestige boom en een slingerende klimop verzorgt het letterlijke groene bladerdak. De Italiaanse keuken die Ober Mamma met cocktails in langbenige glazen serveert zijn bijna net zo’n Instagramsprookje als het interieur
#obermamma

The Jane

The Jane
Het vraagt wat toewijding om een maaltje van Nick Bril en Sergio Herman te mogen verorberen. Wie hierin slaagt betreedt niet alleen een culinair hemeltje, maar ook een designparadijs en fotografiewalhalla. Strakke rock ’n roll gotiek omlijst Herman’s gastronomische kunstwerken. Eten is religie in The Jane. Daarom kreeg de keuken zijn plek op het altaar van de kathedraal. Elke vierkant centimeter vraagt, al dan niet schreeuwt, om minutieus vastgelegd te worden.
#thejaneantwerp


Moon – A’DAM toren

Moon A'DAM
Achter de EYE-ufo krijgt de A’DAM toren meer en meer vorm. En die is vrij fijn te vereeuwigen op beeld. Vanaf de Lookout schiet je moderne vergezichten van Amsterdam. Wie eten en fotografie wil combineren – ik, ik, ik, ik! – schuift een verdieping lager aan. In de nok van de A’DAM Toren huist Moon, het draaiende restaurant onder signatuur van Jamie van Heije. Gang na gang leg je letterlijk steeds een andere kant van Amsterdam vast. En met het interieur dat doet denken aan een historische sterrenkaart mag Moon er zelf ook zijn.

#moon


Scorpios


Scorpios, Mykonos
Een vrijzinnige crowd vindt zijn weg naar Scorpios op het Griekse eiland Mykonos; een Instagramfotograaf ook. In ton-sur-ton zandtinten vormen materialen als riet, steen en hout een simplistisch decor voor foto’s. Het uitzicht op een zeegroene baai is simpelweg een plaatje an sich.

#SCORPIOSMYKONOS

Wat is jouw meest Instagrammable restaurant plaatje?

Marlies Bax

Als voormalig modemeisje volgde Marlies haar innerlijke foodie om als The Storyteller van Typhoon Hospitality over de "in haar bescheiden mening" lekkerste merken van ons aardbolletje te gaan schrijven.
Marlies Bax

Instagram

 • Nairobi is one of the greenest cities, a delight to exchange city life chaos with the Karura forest. Walking towards a new trip here, adventure awaits! .
#kenya #karuraforest #nairobi #greencity #urbannature #cityforest #nature #forestbathing #walkingtowardsnewadventure #africa #fridayflashback
 • Monday Motivation: work hard, travel further and relax more
.
#aftermountainbikeglow #kenya #bikesafari #iphonetest #mondaymotivation #workhardplayharder #neubaueyewear #dogoodseegood #powerstones
 • Flat savannah or desert like landscapes are my fave. Missing safari bush life .
#kenya #maasaimara #bushlife #safari #natureneedsheroes #timberland #preservenature #blendingin #greentravel #conscioustravel #kenia #africa
 • Hakuna Matata
.
#kenya #kenia #africa #bushlife #sunset #swaraacacia_kenya #wildlife #incrediblenature #luxurytravel #luxurylifestyle #natgeotravel #natgeoirl #hakunamatata
 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory

Follow Me!