Travel

De Fietsvierdaagse

Niets mis met een rondje trappen op een stalen ros door de vlakten van ons Holland, mits het een beetje goed weer is.  Ook mag ik best een middagje tijdens de Tour de France voor de buis hangen, vooral kijkend naar de omgeving. Hoe vaak vaderlief ook geprobeerd heeft uit te leggen hoe het nou werkt met al die leuke gekleurde shirts, het is net als tennis, ik onthoud het toch niet. Regelmatig gluur ik ook bij Marijn de Vries, die op haar 30ste begonnen is aan een carrière wielrennen. Vriendlief doet de laatste tijd sportief aan mountainbiken, iets wat ik ook tijden heb gedaan toen ik nog ’thuis thuis’ woonde, maar voor een tweede fiets moet nog even gespaard worden.

Verder heb ik niet zoveel met fietsen. Ik krijg braakneigingen als ik stelletjes zie met hetzelfde model fiets (zoals onze buren, even oud als wij), vooral als ze dan ook hun kleding op elkaar hebben afgestemd. Té burgerlijk, zelfs voor mij.

Gisteravond is hier de Fietsvierdaagse van start gegaan. Drama. Kuddes oudjes, op dezelfde fietsen, in matching trainingspak, met mooie zonneklepjes op, poncho’s in de fietstas en een appeltje voor de dorst, nemen alle fietspaden in beslag. De verkeersveiligheid komt ernstig in het gedrang, want ook zonder verkeersregelaars in de buurt veranderen de deelnemers in overstekend wild. De komende dagen ben je hier je leven dus niet zeker! Fietsen in Amsterdam op een fiets zonder remmen is nu nog veiliger! (Heb het donderdag ervaren, weet waar ik over praat).

Nou ja, na deze vier dagen is er voorlopig weer rust, want hier moeten de oudjes toch een paar weken van bij komen. Mochten mijn ouders over een jaar of tien de wens uitspreken om mee te doen aan de Fietsvierdaagse, zal ik ze dat subtiel doch met enige dwang uit het hoofd praten…

Kudde oudjes op de fiets tijdens de Fiets4Daagse

Kudde oudjes op de fiets tijdens de Fiets4Daagse