Travel

De Gadgetfabriek

Afgelopen donderdag kwam er een einde aan mijn strijd met T-mobile. Eindelijk sprak ik met een compatibel persoon van de Klachtenservice. Ook daar hadden ze geen contract wat vanaf juli 2009 in zou gaan en door mij ondertekend is. De zogenaamde ‘lost en stolen regeling’ waar ik volgens hun gebruik van had gemaakt, is geannuleerd, waardoor ik mijn abonnement kon verlengen.

Aangezien mijn lief me in februari dmv verlenging al blij heeft gemaakt met mijn iPhone oogappel, was het nu mijn beurt. Vanaf juli heb ik het abonnement, sinds gister hij de iPhone. Aangezien twee dezelfde ons niet handig leek en mijn achternaam mij verplichte de witte versie te nemen, heeft lief de zwarte. Lief kwam thuis en wist van niets. Een aangename verrassing dus.

Onze vrijdagavond bestond dan ook uit twee kleine telefoonschermpjes, ondertussen met een half oog tv glurend en borrel grijpend. Zelfs in bed allebei nog ff met het ding pielen.

Zo langzamerhand wordt het hier een ware gadgetfabriek. Aan nieuwe techniek hier geen gebrek. 4 Laptops, netbook, tomtom, parrot,  camera, 2 iphones, 2 lcd tv’s, een antieke hoteltv, antieke pc en weet ik veel hoe veel andere losse telefoons. Opruiming hier dus.

Mijn oude Toshiba laptop ga ik volgende week eens even leeghalen en kijken wat we daar nog mee kunnen. Het antieke ding is na 4 jaar intensief gebruik in Groningen niet de snelste meer, de compacste was het al niet. Mijn MDA Compact IV staat te wachten op een nieuwe eigenaar via Marktplaats. De oude Nokia gaat naar moeders, misschien dat ze dan eens op tijd opneemt. Verder nog een oude Samsung U600 gevonden. Wat ik daar nog mee moet? Misschien dat eBay ook m’n beste vriend wil worden.

Zo erg is het nog net niet, denk ik...

Zo erg is het nog net niet, denk ik...

Te bizar eigenlijk hoe snel alle ontwikkelingen op het gebied van techniek zijn gegaan de afgelopen jaren. Pas toen ik op de middelbare school zat, kregen we internet thuis. Waar we een van de eersten mee waren. Daar kreeg ik ook mijn eerste mobiele telefoon. Wat een uitvinding! Inmiddels zijn telefoons bijna waardige vervangers van computers, kan je je geen dag meer zonder in denken. Breekt er grote paniek uit als Gmail niet werkt of Twitter down for maintenance is. Maar zo snel als er nieuwe ontwikkelingen op de markt komen, zo snel kan het ook weer voorbij zijn. Alles wordt uiteindelijk uitgebuit.

Twitter straks in handen van Apple? Dat wordt zeker €0,79 per tweet lappen. In handen van Google? Je tweets worden onherkenbaar tussen alle ads. Inloggen op je Gmail? Eerst 50 advertenties door worstelen. Geen creditcard? iPhone/iPod onbruikbaar. Was het even mogelijk om zonder creditcard of click’n buy een account aan te maken in de iTunes store, het lijkt op een fout, want inmiddels is het niet meer mogelijk. Hoogste tijd voor apps van de banken op je appeltje, gemiste kans dat die mogelijkheid er nu nog niet is.

Sorry netbookje, sorry blog, ik gooi jullie nu weer aan de kant. Lemonade Tycoon roept, en ik moet m’n eBayaccount weer es ff activeren. Wij zijn van alle gadgets thuis. Alleen gasten voor het eten, wordt de komende tijd even lastig. IKEA heeft onze stoelen nog niet op voorraad, maar onze oude gaan vandaag weg. Zo lijken we wel freaks. Voorzien van alle gadgets, gebrek aan normale benodigdheden.

Soms moet je offers maken.