design Hotspots Travel

De juiste plek

Nieuwsbrief Whatser juli 2011

Op je plek

Hoewel ik niet hou van hipheid waardoor je je gedwongen voelt om ergens heen te gaan zodat je er ook ‘bij hoort’ vind ik het erg leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Vaak kom ik er net voor dat iedereen er komt, of heb ik nog niet de tijd gevonden maar weet inmiddels tout Amsterdam de weg er heen. In het buitenland gebruik ik geen kaartjes of Lonely Planets, maar heeft Foursquare de beste tips om te eten, drinken en cultureel te doen. Qua reisvoorbereiding doe ik vaak een #dtv (durf te vragen) op Twitter en een rondje reisblogs speuren. Maar meestal heb ik de mooie plekken al uit tijdschriften of websites en staan ze tussen mijn vele honderden notities ‘ooit nog heen te gaan’. Ook al kom ik vaker in dezelfde stad en heb ik voor sommige plekken zo’n zwak dat ik er bij ieder bezoek weer heen moet, ik ontdek iedere keer weer genoeg nieuws. En al die tips deel ik graag, in de hoop dat jij, mocht je er zijn, er net zo’n leuke ervaring zult hebben. Of juist niet heen gaat dankzij mijn negatieve review. Ik ben het meest op mijn plek als ik steeds weer nieuwe hang-outs ontdek. Ver weg of zelfs bij mij in de straat, het is het nieuwe waar het mij om gaat.

Whatser: deel je favorieten en profiteer

Naast Foursquare ben ik ook fervent Whatser gebruiker. Met deze applicatie check je niet in, maar maak je een verzameling van je favoriete spots aan. Of dat nou een restaurant, winkel, galerij of hotel is, dat bepaal je zelf. Je laat een foto of notitie achter om je ervaring te delen. Als die spot een account heeft, kunnen ze jou up to date informatie sturen over acties, sales of eventueel persoonlijke bestellingen. Ben je toevallig in een winkel die je graag wilt onthouden voor een volgend bezoek maar hebben ze geen kaartje liggen? Als Whatser spot ontvangt de spot een QR-code, die je handig met je telefoon kunt scannen en kan toevoegen aan je collectie. Ik voeg overal waar ik ben de plekken toe waar ik geweest ben. Zo krijg ik per plek een handig overzicht, wat ik bij Foursquare erg mis. Door foto’s en tips toe te voegen kan ik zelf iedere plek opnieuw beleven, maar hoop ik anderen iets mee te kunnen geven. Ik volg anderen waarvan ik denk dat ze op dezelfde plekken komen die ik zou willen ontdekken en zo heb ik altijd een gids bij de hand.
Als Whatser gebruikster van het eerste uur, stond ik afgelopen vrijdag in de nieuwsbrief. Een enorme eer, wat meteen een hoop nieuwe Whatser volgers met zich mee brengt. Ik hoop dat zij dankzij mijn tips dezelfde ervaringen zullen delen en net zo kunnen genieten van de tips die op dat moment op die plek relevant zijn. Zo ben ik erg blij met de Bright Spots van het magazine Bright en de tips van Wandermelon over de hele wereld.

Hoe ontdek jij leuke nieuwe plekken? En hoe doe je dat op vakantie of in het buitenland? Loop jij nog wel met een grote papieren (on)vouwbare kaart onder je neus verdwaasd rond?

Nieuwsbrief Whatser juli 2011

Whatser collectie

Sabine de Witte