Travel

De kleine dingen

Cliché, maar voor mij zeker waar. Het zit ‘m in kleine dingen, soms verstopt in kleine hoekjes; geluk. Hoewel ik van de vraag ‘ben je gelukkig’ altijd een beetje jeuk krijg, is het goed om jezelf dat regelmatig af te vragen. Als je het mij vraagt kan ik daar heel eenduidig en overtuigd op antwoorden: ja.

Hoewel er af en toe wat hindernissen voorbij komen, het afgelopen jaar zelfs enkele grote veranderingen plaats vonden, ben ik helemaal happy. Ik heb ontzettend veel vrijheid, plezier in wat ik iedere dag doe (dat varieert ook iedere dag, wat al de helft van mijn geluk is), de leukste dingen die op mijn pad komen en mag dat ook nog delen met heel veel fijne, leuke mensen. Nieuwe mensen, maar ook gelukkig nog met mensen die mij al langer kennen.

Ik snap best dat mensen daar wel eens aan twijfelen, aan mijn geluk. Mijn leven is 180 graden gedraaid en de enige zekerheid die ik nog heb ben ik eigenlijk zelf. Hoewel ik erg happy werd van het grote nieuws dat ik eindelijk een eigen plekje in Amsterdam had, zijn het vooral de kleine dingen, instant geluk momentjes, die zorgen dat ik dagelijks kan beginnen en in slaap kan vallen met een grote smile. Een zonnige herfstdag, lekker eten, smsjes of andere berichtjes die precies op het juiste moment zeggen wat je nodig hebt, een grappig artikel in de krant, een slechte serie in bed of een leuke avond ouwehoeren in de kroeg.

Ik vind iedere dag een groot geluk in dat ik kan doen wat ik doe. En dat ik dat mag delen, met iedereen die daar voor open staat. Tijd voor een van de kleine geluksmomentje van vandaag: de krant. Nog zo’n cliché, maar ook nog meer waar: wie het kleine niet eert, is het grote niet weert…