Travel

Sabine’s Circus: de koffer in

Ok, we weten nu de ins en outs van jouw reiservaringen. Hoe je het liefst reist, wat er in je handbagage zit, hoe je je koffer inpakt en hoe je lange vluchten doorstaat. Maar welke plekken hebben nou de meeste indruk op je gemaakt en wat is er niet zo leuk op reis?

M: Wat is je favoriete museum in het buitenland?
S: Absoluut Cité du Vin in Bordeaux! Een museum over wijn, do I need to say more? Super interactief en informatief, ook als je misschien niet zo van wijn houdt of er nog niet zoveel van weet.
M: You had me at wine….

M: En wat is de beste hotellobby?
S: Die van het Ace Hotel in NYC. Niet per se design wise, maar vooral door de sfeer en de toffe mensen die er komen. Gegarandeerd dat je hier een bijzondere ontmoeting gaat hebben. Bovendien is de marketing manager een Nederlander en zo’n hartelijke man!

M: En waar had je het mooiste uitzicht?
S: In Jasper, Canada. Spirit Island is een (schier)eilandje in Maligne Lake waar de indianen hun rituelen uitvoerden. Je moet er met een bootje heen, mag 15 minuten rondlopen maar niet op de heilige grond komen en dan sta je tussen besneeuwde bergtoppen, het blauwste water ever en schijnt de zon waardoor de natuurshow nog beter uit de verf komt. Let the picture do the talking!
M: Adembenemend ja!

spirit island

M: Wat is je mooiste souvenir?
S: Een schaakspel uit Isfahan. Helemaal handgemaakt van opaal met koperkleurige stukken. Schaken is number one tijdverdrijf in Iran en het was dan ook het meest passende wat ik mee kon nemen terug naar huis na deze geweldige reis.

schaakspel iran

M: Wat is de mooiste reisherinnering van de afgelopen 8 jaar?
S: Het eerste hotel dat ik kon barteren, het Nhow Berlijn, ik weet nog precies het mailtje dat ik stuurde. En de eerste keer dat ik helemaal alleen op avontuur ging. Ik voelde me zo’n powervrouw, haha! Maar ook de ontelbare toffe ontmoetingen met locals, inspirerende mensen die ik ontmoet op events… Ik kan niet één moment eruit pikken.

M: En wat was dan de mooiste bestemming? (Hoe vaak is je dit al gevraagd??)
S: Het is lastig kiezen. Mauritius was bijzonder, Noors-Lapland een persoonlijk hoogtepunt, IJsland een bijzondere vakantie. Voor 36 uur naar Singapore vliegen is indrukwekkend. Argh… Dan toch Iran. Een heel bijzonder land vanwege alle vooroordelen. Vooroordelen die overigens allemaal stuk voor stuk niet waar bleken te zijn. De gastvrijheid en echtheid van de mensen, jezelf moeten vermaken, maar ook het onverwachte avontuur. Paardrijden, met dames in een thee tent drinken, bij de tapijthandelaar ouwehoeren. In Nederland ben ik nog nooit zomaar bij iemand thuis uitgenodigd! En ja, dit is zo ongeveer wel de meest gestelde vraag, ik gok zo’n 100 keer per week 😉

M: Maar waar wil je dan nog heen? Wat is de travel wishlist voor aankomend jaar?
S: Ik zou nog heel graag een keer een expeditie naar Groenland willen maken, ik heb een gekke obsessie met sneeuw. Ook staan Uzbekistan en Kazachstan hoog op de wishlist, net als wijn proeven in Georgië en Moldavië. En ja ik weet dat die landen elkaar niet zo liggen… Ik droom van een rondreis door Rusland? En ik wil ook wel gewoon graag een zonvakantie, daarvoor is Sri Lanka on my mind. Oh en fietsen in Taipei, dat lijkt me geweldig, zo’n kosmopolitische stad waar zoveel wordt gefietst! Kortom, veel! #nevernottraveling

M: In welk hotelbed sliep je het lekkerst?
S: De bedden van CitizenM. Ze zijn mega groot, precies hard/zacht genoeg, het dekbed is licht maar warm, je kunt er horizontaal en verticaal in liggen als je mijn size bent. Ik kan nog wel even door gaan. Deze slapen zo goed en het leuke is, je kan het beddengoed en de matras zelfs kopen! Daarnaast de matras en kussens van Eve voor thuis. Love them!

M: Wat was de vervelendste herinnering? Niet het leukste onderwerp, maar dat was er ook vast wel eens.
S: Het vervelendste dat er op reis kan gebeuren is slecht nieuws krijgen van het thuisfront en daar dan niet meteen bij kunnen zijn. Of juist goed nieuws krijgen. Gelukkig is er dan Facetime. Toch is aan de andere kant van de wereld zitten dan ineens een vloek in plaats van een zege. Ook ben ik, uiteraard, wel eens bestolen op reis. Die dingen gebeuren nou eenmaal. Dit jaar heb ik ook voor het eerst een ongeval op reis meegemaakt, ook geen pretje.

M: Heb je dan vaak je reisverzekering moeten aanspreken?
S: Twee keer maar. Een keer vanwege de beroving en een keer omdat ik op reis acute blaasontsteking kreeg. Ik kreeg de meeste spullen vergoed na de beroving, toen ik ziek was konden ze helaas niet zo snel iets doen. Godzijdank niet vaker, maar laten we dat meteen afkloppen!

M: En wat is de meest bijzondere plek waar je hebt geslapen of nog wilt slapen?
S: Voor National Geographic Traveler was ik in april als Digital Nomad op pad en sliep ik in een boomhut in Zuid-Frankrijk. Niet zomaar eentje, maar een super luxe. Extra leuk was dat het gerund werd door een Belgisch stel waarvan de man ook als reisjournalist werkte. Het ontbijt was super inspirerend en gezellig, daar zou ik zo nog weer terug naar toe gaan.
En twee jaar geleden sliep ik in een Sami-kamp in Noors-Lapland. Ik sliep in een cabin, maar ook daar was geen (warm) stromend water of elektriciteit en het toilet was een hokje met een gat in de grond met heel veel stro. Bij -20 naar het toilet gaan, dat wil je niet. Daar leerde ik dat ‘Don’t eat the yellow snow’ heel gewoon is dan… In datzelfde jaar sliep ik ook in de Wadi Rum woestijn in Jordanië. Ook luxe, met een douche, toilet en fan, maar het idee dat je zo midden in de natuur bent, geweldig! Het waaide te hard om echt onder de sterrenhemel te slapen, dat staat nog op mijn verlanglijstje!

Giveaway: Samsonite Uplite koffer

Al dat reizen kan natuurlijk niet zonder goede koffer. Dit jaar gingen Samsonite en ik een ambassadeurschap aan en gaf ik een heuse inpakcursus. Te grappig! Maar zonder grappen: ik mag een koffer weggeven! Het gaat om dit prachtige Samsonite Uplite model, super licht, met handige vakjes, soepel dus perfect voor handbagage en super stijlvol voor zowel dames als heren: de kleuren grijs, blauw en roségoud als accent, daar komt iedereen mee weg!

samsonite uplite multitone

Winnen? Deel dan in de comments waarom deze koffer jouw perfecte reismaatje gaat worden én deel het op social media met de hashtags #YA8 #mysamsonite en tag daarin @yourambassadrice en @mysamsonite.

Winnaars ontvangen voor 10 december bericht, dus als je nog reizend het jaar uit gaat, gaat je nieuwe maat in ieder geval mee!

Sabine de Witte