Travel

De Librije en Marigold presenteren Rumour & Revenge Advocaat

De goudgele klassieker, je weet wel, die je oma op kringverjaardagen altijd uitlepelde met een dot slagroom, gaat next level. En hoe! Want wat krijg je als je een uniek ei combineert met de allerbeste botanical spirits en receptuur van culinaire topchefs? Een traditionele Hollandse klassieker op zijn allerlekkerst. Marigold en De Librije presenteren Rumour & Revenge: een hoog-gastronomisch advocaatje in twee smaken. Ik toog naar Zwolle voor de lancering (iets in de Librije sla je natuurlijk sowieso al niet af), en ik werd aangenaam verrast!
 
In de Marigold-advocaat komen de kwaliteiten van de Botanical Spirits én van de Marigold-eierdooiers optimaal tot hun recht. De eigenzinnige, gelaagde aroma’s van de Botanical Spirits Rumour en Revenge van Jonnie en Thérèse Boer vormen een prachtige combinatie met de fluwelen zacht-romige eierdooiers van Marigold. De advocaat komt in twee smaken: Rumour, een premium rum met een kus van botanische kruiden, samengesteld door Thérèse Boer, en Revenge, een genever met onder meer kaffir-limoen en citroenschil, de signature drink van Jonnie Boer. 

Het Marigold ei

Marigold is het eerste culinaire ei van Nederland. De eieren van Marigold hebben een unieke kleur, smaak en textuur. Die hebben ze te danken aan het bijzondere voer van de Marigold-kippen: dat is verrijkt met de bloemen van de Tagetes, oftewel: het afrikaantje. Dat zorgt voor een rijke, diep-goudgele dooier, een romige structuur en een delicate smaak. De eieren van Marigold worden exclusief gebruikt in het hogere segment van de horeca. Sterrenchef Onno Kokmeijer is brand ambassador van Marigold. 

Rumour & Revenge: Librije’s Botanical Spirits

In de Botanical Spirits by Jonnie en Thérèse komen de pure smaken van premium rum en genever samen met de liefde voor botanische kruiden van Jonnie en Thérèse Boer. De grondleggers van restaurant De Librije*** droomden al jaren van een drankenlijn waarin hun ideale smaakwensen tot uitdrukking komen. Zo ontstond het idee voor een rum en een genever, zorgvuldig verrijkt met een speciaal geselecteerde mix van botanische kruiden: Rumour en Revenge.

De samenwerking

Deze unieke samenwerking is tot stand gekomen met behulp van Nelson Tanate, chefkok van De Librije en sterrenchef Onno Kokmeijer, brand ambassador van Marigold. Kort na de introductie van het Marigold-ei ontwikkelde De Librije een signature dish met die karakteristieke diepgele eierdooier. Al snel kwam het plan om samen iets te maken. De keus viel op advocaat: een klassieke mix van romige eiercustard met een smaakvolle alcoholische kick. Na veel testen en vooral veel proeven is deze advocaat nu klaar om de wereld te verrassen. Voorproevers tijdens Chef’s Revolution omschreven het als: ‘Next level advocaat.’

Puur natuur

Goed om te weten: aan reguliere advocaat wordt vaak kleurstof toegevoegd voor een heldere diepgele kleur. Maar de eierdooiers van Marigold zijn zo krachtig geel dat de kleur van de Marigold Rumour & Revenge advocaat puur natuur is. Zalig om zo op te lepelen als hoog-culinaire delicatesse, of met een beetje geslagen room als sterrendessert voor thuis.

Deze limited edition advocaatjes in de smaken Rumour en Revenge zijn los van elkaar verkrijgbaar, maar verschijnen ook samen in een prachtige giftbox met een bijpassend lepeltje. 

Marigold advocaat: Rumour & Revenge zijn vanaf 15 december verkrijgbaar, onder meer via de webshop van De Librije.

Sabine de Witte