Travel

De magie van chocolade

Roep tegen een vrouw ‘chocolade’ en haar oren zijn meteen gespitst. Geef haar bonbons en je maakt een erg goede beurt. Is ze chagrijnig? Na een reep chocola niet meer.

Afgelopen zondag was ik voor het eerst in mijn leven op een heus Chocoladefestival, een jaarlijkse traditie in Zutphen. Samen met chocoladeliefhebster pur sang, schoonmoeder (lief en schoonvader waren ook mee). Prachtig om te zien hoe ze ambachtelijke bonbons maken, hoe je kunt schilderen met chocolade en vooral heel veel proeven.

Meteen ontdekt dat de combinatie witte broek – chocolade niet aan mij is besteed. Wel genoten van de lekkerste slagroomtruffels ooit. Wat chocolade nou zo aantrekkelijk maakt? Het is niet alleen de smaak, het is de hele beleving. Een doosje bonbons open maken is al een cadeau op zich. De geur van chocolade is zo intens, dat het meteen een lach op je gezicht tovert.

Tijdens het schrijven loopt het water me weer in de mond, dus ga ik nu naarstig op zoek naar een warme choco met slagroom. Heel misschien heeft lief nog wel een lekker slagroomtruffeltje voor me bewaard.

big_341