geeky girl

De nieuwe Apple iPhones en hoe je die zo snel mogelijk in je bezit krijgt

iphone x release

12 September was het D-day voor de Apple-fans en gadget freaks. Deze keer zat ik in dezelfde timezone als de presentatie, maar in plaats van het live te kunnen volgen, beklom ik de Smith Rock. Eenmaal in de bewoonde wereld en binnen bereik van T-Mobile USA heb ik snel m’n favoriete blogs en Twitter timeline terug gelezen.

De nieuwe iPhones

Een nieuwe iPhone, ja noem me oppervlakkig of niet, maar daar gaat mijn hart nog steeds sneller van kloppen. De speculaties over de iPhone 8 en iPhone 8 Plus zorgden al maanden voor leven in de brouwerij van fora en tech sites. Zou ‘ie echt van glas zijn? En de camera nóg beter? Tegenwoordig neem ik geen aparte camera mee, ik schiet alles met m’n iPhone en de Portrait stand is m’n beste vriend. Nu nog een feature op het Apple Instagram kanaal #ShotoniPhone en het ultieme digitale hoogtepunt kan afgevinkt worden. De iPhone 8 was niet zo mega vernieuwend als ik had gehoopt, maar dat kwam door Apple’s ‘one more thing’, de iPhone X release. Toch is de iPhone 8 zeker een stap vooruit.

Alles over de iPhone 8

Heb je de iPhone 7 overgeslagen, want was het niet vernieuwend genoeg en onhandig qua formaat? I feel you, ik heb ook lange tijd getwijfeld. Uiteindelijk besloot mijn telefoon er mee op te houden en ging ik overstag. Anders is de iPhone 8 wel een uitgewezen kans om twee stappen vooruit te maken! Niet geheel vernieuwende, maar wel verbeterde specs. En die gouden kleur, hoe mooi is die? Super chic. Ook het nieuwe laden is stijlvol: je legt je iPhone op het draadloze plaatje en hij laad. Ook de nieuwe manier van Apple om je telefoon nog meer in je huis en interieur te integreren. Bovendien gaat de batterij zo’n twee uur langer mee dan haar voorganger, en daar zit wat mij betreft de echte winst, want mijn iPhone 7 Plus lijkt vaker leeg dan vol… O ja, de achterkant is inderdaad van glas en volgens Apple is het keihard. Hoewel er online al veel over geschreven is, vond ik nergens een artikel waarbij de achterkant getest is qua vallen en schade, dus vergeet niet meteen een hoesje te bestellen. Je nieuwe gadget moet er natuurlijk zo lang mogelijk goed uitzien!

iphone 8 draadloos laden

Je kunt nu alvast de iPhone 8 of 8 Plus pre-orderen bij KPN en dan loop je er dit weekend al mee rond. Je kunt de iPhone 8 bestellen online of in de winkel. Uiteraard heb ik al even gekeken of er in Portland geen Apple Store is om even live te kunnen spelen, maar helaas…

Even over die iPhone X

De iPhone 8 en 8 Plus zijn echt prachtige nieuwe toestellen, maar de echte innovatie zit in de iPhone X, gelanceerd vanwege het 10-jarige jubileum. Wil je gewoon een nieuwe iPhone om te bellen, surfen en Instagrammen? Dan is de iPhone 8 je nieuwe vriend. De iPhone X is meer voor tech freaks als ik en ik ben er super nieuwsgierig naar. Maar de facial recognition, Face ID, is voor mij een bezwaar. Ja het is makkelijker dan een code en meer James Bond dan je fingerprint, maar wat als iemand met andere bedoelingen je dwingt? Als je de USA in wilt en je telefoon moet afgeven voor inspectie? Of de politie je telefoon wil doorzoeken? Noem me paranoia, maar dit soort dingen komen vooral in de Verenigde Staten veel vaker voor en deze technieken maken het steeds makkelijker om ingewikkelde juridische procedures te omzeilen. Wellicht overwinnen de andere specs en de briljante camera (portrait stand op de camera aan de voorkant, yes please!) het van mijn principes. Of komt Apple nog met een manier waarop je via een sneltoets facial recognition kunt uitzetten in het geval van nood of misbruik. Apple liet bij iMessage al zien dat het zich wel degelijk druk maakt om de privacy van haar gebruikers (yes, iMessage is stukken veiliger dan WhatsApp), maar bezwijkt ook onder druk van politiek beleid (VPN gebruik in China , Iran en Rusland bijvoorbeeld). Anyhow, voor deze moet je sowieso diep in je buidel tasten, of zoals de grote techblogs hebben uitgerekend, even naar de USA vliegen. Er is sowieso geen grote voorraad, dus als je deze in je bezit hebt, ben je zeker onder de tech nerds helemaal ‘de man’.

Ook voor de iPhone X kun je terecht bij KPN. Meer weten over de lancering van de iPhone X bij KPN? Check de website!

Zit jij te wachten op de iPhone X of ga je voor de 8? #ishetal3novemberikgavoordeiphonex

Deze post is een samenwerking met KPN. Fotocredits: Apple Newsroom

Sabine de Witte
Laatste berichten van Sabine de Witte (alles zien)