Travel

De (on)zin van Twitter

Al menig discussie heb ik er over gevoerd. Met voor- en tegenstanders. Voor ik er zelf aan begon, en nu ik al een tijdje bezig ben. Ik merk dat het precieze doel en nut niet bij iedereen bekend is. Vooral bij de minder-actieve Twitteraars, en de niet-iPhone/Blackberry bezitters.

Ik bezit inmiddels het stempel ‘Twitter-verslaafd’. Wat reuze mee valt, want het kost me weinig moeite om een Twitterloze dag te hebben. Ik vind het gewoon leuk. Inmiddels volg ik vooral een aantal vaste mensen, waar ik actief mee tweet. Ik reageer op hun, zij op mij. Of het nou om een scheet die dwars zit gaat, of om hulp met WordPress, iphone of tekst. Inmiddels zelfs een paar heuse ’tweet-ups’ gehad, die erg geslaagd waren!

De afgelopen weken is veel over Twitter in de media te doen. Het heeft inmiddels haar effect bewezen, zie het bericht over de verkoopcijfers van Dell en de sympathie voor Iran (groene-avatars). Meerdere keren was Twitter de eerste nieuwsbron, zoals met het vliegtuig van Turkish Airlines, de situatie in Iran voor, tijdens en na de verkiezingen en de dood van Michael Jackson.

Twitter

Twitter

Waarom ik Twitter zo leuk vind? Omdat ik graag van alles op de hoogte ben. Omdat ik open sta voor nieuwe contacten en zelf al meerdere malen ook ‘professioneel’ baat bij Twitter heb gehad. Tuurlijk is een groot deel van mijn updates onzin, maar de reacties die je er op krijgt, zijn leuk en kunnen lijden tot leuke of serieuze discussies.

Enkelen heb ik toch weten over te halen, zij zien het leuke én het nuttige ook samen verenigd. Inmiddels ben ik bijna klaar met een plan om zwager J. te overtuigen. Juist voor een bedrijf als het zijne, kán het interessant zijn, mits goed gebruikt. En inderdaad, van hun hoef ik niet te weten dat ze staan te vloeken bij een vastlopende printer, maar is het zeker interessant wat ze doen voor klanten, waarom ik klant bij ze moet blijven en hoe ze innovaties en ontwikkelingen toepassen.

Inmiddels komen de meeste lezers van mijn blog ook via Twitter, dus ongetwijfeld zul je hier geen negatieve berichten horen. Ik ben aan het ’twinderen’, om me vast voor te bereiden op een WiFi-loos weekend in Praag en het werkende leven. Maar Twitter heeft me in die paar maanden meer gebracht, dan MSN in al die jaren heeft getracht. Maar ja, dat is, net als Hyves, dan ook wel heel 2007… (ondanks de nieuwe lay-out, grote #fail om in Twitter-termen te praten)