Travel

De ultieme staycation: Uitwaaien bij Largo Vlissingen

Wat doe je als je een uitnodiging krijgt om lekker aan het strand uit te waaien na weken – zo niet maanden – in de prachtige, maar wel stadse omgeving van Amsterdam… Juist, dan spring je eerst een gat in de lucht om vervolgens vliegensvlug ‘Ja, graag! Kan ik nu al komen?’ terug te mailen. Precies wat ik deed toen Largo Noordzee resort mailde of een van ons een lang weekend in een van hun duinlodges aan het Vlissingse strand wilde logeren. Een paar weken later ging ik lekker uitwaaien in Zeeland. En lekker was het.

Largo: duinlodges van formaat in heel Zeeland

Lockdown of geen lockdown, af en toe even weg uit je bekende omgeving is heerlijk. Misschien wel juist tijdens een lockdown. En bij Largo in Vlissingen ben je daarvoor aan het juiste adres, want in een van hun 13 losstaande duinlodges is het enkel genieten wat de klok slaat. Bij binnenkomst in je privé-villa wordt je verrast door een stijlvolle, strakke inrichting. Een grote, moderne keuken met alles erop en eraan, inclusief een pakketje met afwasblokjes, vaatdoeken, etc. (Daar wordt de huisvrouw in mij gewoon blij van, ik kan het niet helpen) en een zak met koffiecups en thee. Een gezellige woonkamer met houtkachel die, zoals je begrijpt, elke avond heeft aangestaan. En maar liefst drie tweepersoonsslaapkamers waarvan twee met douche en een met bad. Handdoeken, zeepjes, douchegel, aan alles is gedacht. Ondanks dat alle duinlodges bij elkaar staan, voelt het als je binnen bent heel privé en je kijkt niet zomaar bij elkaar naar binnen. Deze droom bevindt zich op nog geen 5 minuten lopen van de Vlissingse boulevard en het strand (één duin over en je bent er). Ik zeg je, als ze me hier tot het einde van de lockdown zouden opsluiten zou ik absoluut niet klagen. Daarna overigens ook niet.

largo-noordzee-resort-roompot-vlissingen

Weg in coronatijd

Uiteraard is er volop aan de RIVM-maatregelen gedacht en gaat het inchecken volledig coronaproof. Mondkapje, spatschermpje, je kent het wel. De rest van je verblijf breng je door in je eigen lodge, waar je je eigen eten verzorgd en dus verder in principe niemand hoeft te zien. De receptie biedt de optie om verse broodjes voor je te regelen voor het ontbijt en tussen die keuzes staan zelfs Zeeuwse bolussen! Voor het diner kozen wij ervoor om lekker drie avonden eten af te halen (beetje de lokale horeca steunen, nog steeds belangrijk in deze gekke tijd), restaurantje te spelen met een beetje van onszelf en een beetje van culinair Vlissingen. Down town Vlissingen lijkt in deze tijd wel een spookstad, compleet stil en leeg. In tegenstelling tot het strand waar de Vlissingenaar en de toerist samenkomen om de wind door te haren te laten gaan en alle zorgen van zich af te laten waaien. Simpelweg heerlijk.

uitwaaien-strand-duinen-vlisisngen-largo

Het verdict: Largo Vlissingen

Wat is er goed? Alles. Misschien is mijn beeld gekleurd doordat ik al maandenlang naar dezelfde muren en uit hetzelfde raam staar, maar werkelijk alles is hier genieten.
Wat kon beter? De lodge ligt binnen de kortste keren vol met zand. Maar ja, duinen, strand, wat wil je. Niet echt iets om over te klagen. Je krijgt er zoveel voor terug.
Extra punten: De locatie is echt prachtig! De duinlodges zien er zowel van binnen als van buiten mooi en verzorgd uit en vanaf het moment van aankomst zit je helemaal in de strandstemming door het helmgras en de duinachtige omgeving. Wij waren er in januari, maar in de zomer moet deze plek echt minstens zo fantastisch zijn.

roompot-slaapkamer-largo-vlissingen

Reserveren bij Largo

Doe jezelf een plezier en trakteer jezelf op een verblijf in een duinlodge of een van de andere fijne verblijven van Largo Noordzee Resort in Vlissingen, te boeken via Roompot. In een lodge boek je een verblijf van minimaal 3 nachten (vrijdag tot maandag, of maandag tot vrijdag) en trust me, dat wil je ook. Een nacht korter dan dat zou zonde zijn.