de witte's wereld

De Witte’s Wereld #2

de witte's wereld 2

Wat kan er in een week toch veel wonderlijks op je netvlies verschijnen! Zeker als dat een aantal dagen zicht heeft op de heerlijke stad Parijs. Ik moet daarom bekennen dat dat absoluut enige invloed heeft gehad op wat hier een plek heeft gekregen. Maar ach, Paris is always a good idea, toch? Het was mijn laatste trip voordat Corona Europa hard raakte en het nog een ‘griepje uit China’ leek. De stad is nog steeds niet zo druk als normaal (normaal bezoeken zo’n 80 miljoen toeristen per jaar de stad) en ontvangt toerisme met open armen. Overal zijn test- en vaccinatie locaties te vinden op straat, in de hoop de vaccinatiegraad zo op te krikken. Logisch wel, want zonder passe sanitaire is het leven er een stuk saaier. Dat maakte het extra bijzonder om zowaar weer eens in een club te staan en op een conferentie met echte mensen in plaats van thuis achter de schermen. Het zal mij benieuwen hoe lang het duurt voor we ‘het nieuwe normaal’ vergeten zijn. Voor nu, live uit Parijs, alles waar ik blij van werd.

Lowlander I.P.A. van geredde pompoen

De metereologische herfst is een feit, maar de Indian Summer laat zich niet zomaar verslaan. Wellicht dat het nieuwe herfstbiertje van Lowlander ook goed smaakt in een flauw herfstzonnetje. Na een biertje van verzamelde kerstbomen staat er nu een I.P.A. van geredde pompoenen op het programma. Deze pompoenen mogen door schoonheidsfoutjes niet verkocht worden (Halloween leftovers was ook leuk geweest), maar brengen nieuw leven in de brouwerij in je bierglas. Nu (tijdelijk) te vinden bij de betere bierverkooppunten.

Sjefietshe boek

Alles wat de heren achter Sjefietshe aanraakt lijkt in goud te veranderen; de zaak is altijd rammend vol, de samenwerking met Poké Perfect en nu is er zelfs een Ceviche boek. Hierin geven Seger Abels en Rick Swinkels alle geheimen van hun restaurant prijs – met veel en diverse ceviche-inspiratie en daarnaast heerlijke recepten voor gebakken vis, pulpo, snacks, desserts en de signature cocktails van het restaurant. Daarnaast is het een prachtige aanwinst in je keuken door de prachtige illustraties.

All-Inclusive Terschelling

Toegegeven; pre-covid werd de neus hier opgehaald voor een all-inclusive. Er moest ontdekt, verkent en bezocht worden, een week in dezelfde omgeving leek vreselijk. Tot tante C toesloeg, en dat een van de weinige mogelijkheden was om toch even veilig te reizen. Nog steeds is reizen op eigen risico en niet zo zorgeloos als voorheen, dus kiezen veel voor zo’n complete reis. Reden voor ondernemer Sil op Terschelling om daar de draak mee te steken, want op het waddeneiland hoef je geen complete reis te boeken voor een veilige en afwisselende trip. Terschelling heeft namelijk precies wat je zoekt! Dus mocht je nog op zoek zijn naar last minute herfstvakantie inspiratie…

Dutch Sustainable Fasion Week

Terwijl Parijs zich weer opmaakt voor een overload aan modemeisjes, influencers en shows, vindt van 23 tot 29 september de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Duurzame merken staan een week in de groene spotlights om te zien hoe ze innoveren, nieuwe materialen gebruiken of van gerecycled materiaal een tijdloze collectie maken. Een gezond tegengeluid, zeker in tijden waarbij je vaak onbewust weer een lading items naar je kledingkast klikt en ze nauwelijks draagt. Goede reden voor mij om samen met een vriendin een nieuwe challenge aan te gaan; we mogen alleen nog nieuwe, meer duurzame en tijdloze items kopen van ons Vinted tegoed. Dus eerst al die impuls aankopen verkopen en onszelf daar mee beteren. Lastig, maar goed!

Hermès Rouge nieuwe collectie

Het is herfst en dat betekent niet alleen je zomergarderobe inruilen voor een warmere, ook op beauty gebied is het tijd voor een ander kleurenpallet. Hermès bracht weer een lading nieuwe (limited) lipsticks uit en we zijn helemaal verliefd op Orange Bruléde witte's wereld 2. Leek daarom ook een perfect souvenir uit Parijs. In oktober lanceert het merk ook haar nagellak- en handverzorgingscollectie en ik kan niet wachten om met matching lippen en nagels achter mijn laptop te tikken terwijl de herfstbuien tegen de ramen slaan.

Coravin Sparkling

Het is algemeen bekend dat mijn middle name best ‘champagne’ had kunnen zijn. Toch blijf zelfs ik wel eens zitten met een aangebroken fles bubbels, waarvan de inhoud toch al snel in de gootsteen beland. Doodzonde. Gelukkig is daar Coravin to the rescue. Zij lanceerden deze week de Coravin Sparkling, zodat je ook je bubbels gewoon nog twee weken kunt bewaren zonder dat het dood slaat dankzij het briljante vacuüm systeem. Mega duurzaam dus ook. Hebben!

Catawiki No Reserve days

Catawiki is hier een behoorlijke hobby; op veilingen kunst, design, tassen of andere rariteiten scoren. Zo hangt er bij mij en mijn ouders een echte Dali litho aan de muur, shopte ik een Louis Vuitton Neverful een nieuw leven en hangt er binnenkort een bijzondere surfplank aan mijn gepimpte muur. Enige nadeel soms: de minimumprijzen. Goed nieuws voor de liefhebbers: van 26 tot 29 september zijn er geen ‘reserve’ prijzen en kom je dus niet onverwacht voor teleurstellingen te staan.

Lady Gaga in Westfield

Het laatste album van Lady Gaga is alweer even geleden en hoewel concerten langzaam weer mogen, is de kans dat de grote sterren ons land aan doen nog even klein. Daarom is het extra bijzonder dat je wel bij de album release van Gaga’s nieuwste album, Love for Sale kunt zijn. Niet alleen virtueel, maar zelfs bij de vestiging in Leidschendam. Registratie voor exclusieve toegang tot de stream van het optreden op 30 september kan vanaf vandaag op Live.Westfield.com. Tickets voor de officiële Fan Zones zijn beschikbaar vanaf 20 september via deze link.

Sabine de Witte