de witte's wereld

De Witte’s Wereld #3

Terug in Nederland waar de coronacheck in is gevoerd, de herfst duidelijk aanwezig is en de agenda weer vol. Na even een weekend opladen van een week feest, conferentie, spannende afspraken en reizen, zijn we er weer bij in een herfstklaar gemaakt huis. Hallo kaarsen, kleedjes en gezelligheid. Jammer dat de herfst hier weer gelijk staat aan regen, maar ik mag niet klagen want ik ontvlucht wederom weer een tijdje aan Neerlands’ donkere, natte en grijze tijden. Toch zag ik nog genoeg lichtpuntjes!

Alle lof voor Witlof

Alle lof voor het Nederlandse skincare merk Witlof! De ingrediënten zijn bijna 100% natuurlijk, het is een merk zonder poespas en ik kan niet meer zonder de oogcrème. Juist nu het weer guurder wordt kan je huid wel wat extra TLC gebruiken en daarom krijg je vandaag 15% korting op alle producten met de code ‘weloveleaves’. Alleen vandaag, dus tijd voor twijfel is er niet, dus hop hop, treat yourself!

No Time to Die

Jaja, de nieuwe Bond is sinds deze week eindelijk te zien. Al jaren blijft de film een recipe for success vanwege haar dosis stijl, vrouwen, martini’s, auto’s, achtervolgingen en gevechten. Het is de laatste met Daniel Craig en ik moet toegeven, ik was niet zo’n fan maar kan inmiddels zijn stoïcijnse verschijning steeds meer waarderen. Dus trakteer jezelf eindelijk weer op een avondje bios, trek een lekker outfitje aan en ga glamoureus genieten. Of plan je weekend vrij en kijk alle voorgangers voordat je aan deze begint, en onthoudt: no time to die dus vergeet niet nu al te genieten.

De Zitting en Dertigers

Als je lekker wilt bingen het weekend, dan is good old NPO je vriend. De film De Zitting is een indrukwekkende verfilming van de huidige #metoo problematiek waar helaas menig vrouw zich in zal herkennen.
Liever iets luchtigers? De serie Dertigers gaat over het leven van een groep vrienden rond de dertig, en alle perikelen in hun levens. Soms herkenbaar, soms onvoorstelbaar, dan grappig of ontroerend. Leuk vermaak van Nederlandse bodem!

Shaffy Resto bar

Een van mijn favoriete restaurants, Felix, is tijdelijk gesloten en haar prachtige locatie in het Felix Meritis ontsnapt. Ervoor in de plaats is het laagdrempeligere Shaffy Resto Bar geopend. Zelf nog niet geweest, maar de scepter in de keuken en wijnen worden nog door hetzelfde team gezwaaid en daar heb ik dan ook al het vertrouwen in. Op de achtergrond werken ze aan de heropening van Felix op een andere locatie in de stad en ik kan niet wachten tot de deuren daar open gaan. Tot die tijd doen we het graag met Shaffy, want de instagram en website beloven weer veel guilty pleasures en goeds.

UKIYO Gin

UKIYO betekent ‘floating world’ en dat verklaart al een beetje de namen achter deze nieuwe gin, een nieuwe, hoogwaardige gin uit Japan. Of er nog ruimte op de markt is voor nieuwe gins? Ja zeker! Deze twee unieke UKIYO gins zijn beschikbaar in de smaken Blossom en Yuzu en van dat laatste ga ik zeker ‘aan’. Helemaal als de gins goed te pairen zijn met eten, want daar wordt gin nog regelmatig vergeten. Nu verkrijgbaar bij de betere slijters.

Hotel Okura 50 jaar

Hotel Okura Amsterdam bestaat 50 jaar. Op 24 september 1971 opende Hotel Okura Amsterdam zijn deuren. Vanaf het eerste moment is het vijfsterrenhotel toegewijd om gasten een ultiem gevoel van gastvrijheid te laten ervaren. Die Japanse gastvrijheid, oftewel omotenashi, is tegenwoordig onmiskenbaar Okura. Het is een kunstvorm die gasten in elk detail terugvinden. Met The Art of Okura deelt het Amsterdamse vijfsterrenhotel gedurende het jubileumjaar de indrukwekkende verhalen die hierachter schuilgaan. De verhalen van The Art of Okura worden verteld door een imposant kunstwerk in de lobby, de Ginkgo-boom. Passend bij het jubileum, staat deze Japanse boom symbool voor een lang leven. Iedereen die in contact komt met de boom, kan naar de originele verhalen luisteren over het verleden, heden en de toekomst van Hotel Okura Amsterdam. De Ginkgo-boom is ook via de website te bezoeken. Elke maand komen er nieuwe vertellingen bij in de boom. The Art of Okura is een eerbetoon aan alle mensen die sinds de oprichting met passie en overgave hebben gewerkt om Hotel Okura Amsterdam te maken tot wat het nu is.

The Next Web conference

Na een virtuele editie vanwege corona is The Next Web dit jaar weer ‘voor het echie’. Een festival vibe met tech talks, vooruitblikken naar de toekomst – hallo metaverse – en interessante sprekers. Dus staat er een uitje Zaandam op het program om dit aan te horen en verloren gewaande bekenden weer in real life te zien. Vandaag volg ik het programma digitaal, er moet tenslotte ook gewerkt worden.

Sabine de Witte