Reistips

Depremirendste dag van het jaar

Het jaar is nog maar net begonnen, we staan nog met een been in het oude. En toch is al bekend dat vandaag de meest depressieve dag van het jaar is.

Volgens www.fok.nl:

Hoera! Maandag 19 januari is de meest deprimerende dag van het jaar. Deze ‘Blauwe maandag’, de maandag van de laatste volle week van januari, zou volgens Britse psycholoog Cliff Arnall de meest deprimerende dag van het jaar zijn.

De datum van de dag is berekend aan de hand van verschillende factoren zoals de tijd na kerstmis, de tijd sinds het maken van goede voornemens en het opgeven van die voornemens, de hoeveelheid leningen, het weer, weinig motivatie en een laag niveau van actiebereidheid. Volgens Arnall bestaat er overigens ook een meest vrolijke dag van het jaar: Deze valt in de laatste week van juni.

Goh wat kijk ik uit naar die dag in juni. Als je naar buiten kijkt en de regen klettert weer tegen de ramen, wordt je daar niet heel blij van. Wel fijn, zo’n excuusdag. Heerlijk om je te kunnen verschuilen omdat vandaag deze titel draagt. Vandaag komt er weinig uit mijn handen, kan ik iedereen afsnauwen en verklaart het misschien waarom ik al een paar dagen met mijn ziel onder mijn arm rondloop.

Een van mijn favoriete schilderijen, ‘De Schreeuw’ van Edvard Munch, verbeeld voor mij het ultieme gevoel van een depri-bui. Dan krijg je een beetje een beeld hoe ik er vandaag bij loop… 😉

de-schreeuw