amsterdam design Hotspots Reistips Travel

Design in een geasfalteerde omgeving

Het voordeel van mijn werk is dat ik overal kan werken. Dus zit ik vandaag bij CitizenM op Schiphol. Een ‘affordable luxury hotel’ met een vestiging op Schiphol en in ‘hartje’ Amsterdam. Internationaal zullen er op korte termijn meerdere hotels geopend worden. Het hotel is voorzien van een prachtige lounge lobby, met meubels van Vitra en Eames, een Scandinavische uitstraling en overal de CitizenM huisbewoners met grappige teksten.

De kamers zijn containers met uitzicht op het vliegveld (de parkeerplaats voor de cityhoppers en kleinere KLM toestellen) of op het deprimerende WTC. Maar door de geweldige inrichting van de lounge, de werkplekken, muziek en vriendelijke mensen vergeet je naar buiten komt. De internationale gasten geven een extra dimensie aan de toch al inspirerende omgeving.

Als je even naar de bar of het toilet loopt kom je vanzelf weer wat grappigs of moois tegen, of moet je even bladeren door de inmense ’tafelboeken’ die gedragen worden op stevige standaarden. Mocht je eens een nachtelijke vlucht maken of laat aankomen, neem dan eens de moeite om hier te overnachten. Laat je betoveren door de lounge, de grappige kamers waar je lekker met het licht, geluid en de ramen kan spelen en de speelse accenten. Zie hieronder een sfeerimpressie van het hotel.

Kijk op de website of vergaap je in de webshop aan alle hebbedingetjes!

Sabine de Witte