Travel

De Witte’s wereld #1

de witte's wereld #1

De tijd van weekverslagen hier is voor mij wel een beetje voorbij, maar naast de nieuwsbrief heb ik wel vaak de behoefte om hier nog dingen te delen die mij opvallen. Dus wekelijks hier, soms kort, soms lang, maar met alles wat je wat mij betreft echt niet mag missen.

Moonback is live

Moonback is het langverwachte Nederlandse antwoord op Booking.com. Na een hele succesvolle crowdfunding (nog onder de naam BeterBoeken, wellicht gaat er nu een belletje rinkelen) en heel veel community input, zijn de eerste partners en bestemming – Antwerpen – aangesloten. Het platform beloofd eerlijkere hotelkamerprijzen en bovendien betere behandeling van de aanbieders en gebruikers. Dus geen pop-ups die je zenuwachtig maken omdat het zogenaamd de laatste kamer is of er momenteel nog tachtien andere mensen naar het hotel kijken, maar een transparante boekingsmodule en daarbij passende prijzen.

Noma Kopenhagen krijgt derde Michelin ster

Sinds de sluiting van El Bulli is noma ongetwijfeld het bekendste sterrenrestaurant ter wereld. Ieder Kopenhagen tripje weer hoop ik dat er annuleringen zijn, maar tevergeefs, hier moet je een trip omheen plannen. Een jaar of twee verder. Deze week werd bekend dat het restaurant haar derde Michelin ster krijgt en werden de nieuwe sterren in Denemarken bekend gemaakt. Als noma niet lukt, dan staat KOKS op de Faroë eilanden op nummer twee. Al ben ik nog even de dolfijnenslacht daar van mijn netvlies aan het proberen te vegen.

Press for champagne!

Onlangs werd het eerste Nederlandse magazine over champagne gelanceerd met de passende naam ‘press for champagne‘. De grootste merken hebben hun krachten gebundeld om ons nuchtere Nederlanders meer over de bubbel te leren. Grappig weetje is dat we tijdens de lockdowns vaker de kurken lieten knallen – daar was ik fervent bijdrager aan, er knalde praktisch wekelijks wel een Ruinart fles open. Er hoeft echt niet altijd iets te vieren zijn om de boel te laten bruisen, en een regelmatig bezoek aan het online magazine is het perfecte excuus om weer een fles open te trekken. Houd ook vooral de events in de gaten, want we hebben net de champagne suites gemist. Daar mag je ook gerust op drinken!

Bots trading app

Mijn liefde voor startups is hier regelmatig ter sprake gekomen en Moonback valt daar natuurlijk ook onder. Een andere startup in de spotlights is Bots.io, een app die voor jou cryptocurrencies verhandeld en het algoritme zou dat beter doen dan jijzelf bijbenen kan. Vandaag maakten ze bekend €13 miljoen investeringsgeld in een serie A ronde te hebben opgehaald om het bedrijf te laten groeien. Zelf gebruik ik de app al een tijdje om mijn crypto voor mij te laten werken – en omdat ik simpelweg geen tijd heb om te daytraden of boven op alle ontwikkelingen te zitten. Een uitkomst, ook als je kennis over crypto nog niet dusdanig is dat je het zelf aandurft. Voor de ervaren beleggers onder ons, je zou het kunnen vergelijken met een pakketje ETF’s kopen.

Nog even wat schaamteloze zelfpromotie, maar mocht je mijn artikel over bitcoin, blockchain en cryptocurrency in Cosmopolitan nog niet gezien hebben, lees je er hier meer over.

Ikea Festival en Ikea Museum

Bij gebrek aan festivals springt Ikea daar handig op in. Zij houden vandaag het Ikea Festival om het leven thuis te vieren. Ja daar heb je wellicht helemaal geen zin in, maar geloof me, zet het aan en geniet mee.
Tijdens het festival werd ook het Ikea Museum aangekondigd, het eerste filiaal in Almhült is een groot archief waarbij je live door oude collecties, bijzondere exposities van designers en vervlogen tijden kunt wandelen. Uiteraard hoef je er niet helemaal naar Zweden te vliegen, je kunt ook vanachter je scherm door de archieven klikken.

Voerman Vieux

Ingmar Voerman is al jaren een bekende en gerespecteerde naam in de cocktail- en drankwereld. Hij tipt in Elle wat er du moment in je glas moet zitten, hoe je thuis de beste cocktails serveert en hij heeft de upcoming trends als eerste op de korrel. Maar het hoeft echt niet allemaal opnieuw uitgevonden te worden, we kunnen ook prima terug in de tijd. Zo zet hij zich in voor de vieux, wat door de jaren heen toch een beetje een stoffig imago heeft gekregen en wat bij de nieuwste lichting horeca-personeel altijd weer een vraag oproept bij de uitleg van het ‘psv’ glaasje. Daarom is hij een eigen crowdfunding campagne gestart om – samen met partner Jos Zonneveld Vieux weer op de drankkaart te zetten. Het minimumbedrag is de campagne al voorbij gesteven, maar iedere support is uiteraard nog steeds welkom en versnelt het proces om Vieux het drankje van de 2020’ies te maken.

Sabine de Witte