Instagram

 • Stille getuigen van moeder natuur. De Maasai Mara is een uitgestrekt gebied waar het wildlife voor een groot deel haar gang kan gaan zonder menselijke ingrepen. Er wordt gelet op de dieren, alles gedaan om stropen te voorkomen, je mag niet off road rijden (maar op sommige stukken wel de auto uit, op eigen risico natuurlijk en daarom is met een gids op pad wel zo slim). Hoewel in het laagseizoen resulteert dat wel in alle auto’s die massaal op dezelfde ‘sighting’ af komen, en zo sta je ineens met >25 busjes naar een jagend luipaard te kijken, wat het dier niet echt helpt met de buit. Heel anders dan in meer private game reserves zoals Madikwe en Morukuru in Zuid-Afrika (bij de Botswaanse grens). Goed om over na te denken bij het kiezen van safari reizen: boxjes afvinken of animal wellbeing? 💚🐆
.
#kenia #safari #bushlife #safarireizen #conscioustravel #natureneedsheroes #wildlife #maasaimara #afrika #kenya #safaridesign
 • ‘Zeg, dat safari gebeuren, dan sta je heul vroeg op enzo. Waar ontbijt je dan? En de hele dag in zo’n auto, wat als je moet plassen?’ - nou, ontbijten doe je zo en wild piesen achter de auto. Ook dat is bushlife, tussen de skelettenkoppen en andere dieren sporen. Helemaal geen straf bij een opkomend zonnetje 💚
.
#bushlife #kenia #safari #wildlife #lekkereco #groen #visitkenya #luxurytravel #maasaimara
 • Sundowners op safari zijn zó mooi! De giraffen waren helaas camera shy maar zonder telefoon om ze vast te leggen net zo mooi 🦒😍
 • De Keniase kustlijn is een plaatje, helemaal vanuit Diani White House - een parel die je tegenkomt op Airbnb. Aan het strand, op loopafstand van shops. Diani is een lange strip van hotels, resorts, restaurants en kraampjes met Maasai koopwaar. De stranden zijn hagelwit, het water different shades of blue en de apen hondsbrutaal. Paradijsje hoor! .
#kenia #kenya #dianibeach #dianiwhitehouse #airbnb #airbnbparel #afrika #nevernottraveling #bestbeachesoftheworld #whitebeach #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Ga je naar de Algarve en wil je iets bijzonders doen? Restaurant Caniço is gebouwd in de rotsen, gespecialiseerd in lokale vis en trakteert je op Cousteau-achtige filmpjes geprojecteerd op de rots. Je kunt er terecht voor lunch en diner, echt een aanrader! .
#portugal #algarve #rockrestaurant #canicorestaurante #michelinguide #local #fishrestaurant #luxurylifestyle #luxurytravel
 • Kleurrijk Lagos - en eind oktober is het nog heerlijk in de Portugese Algarve 💚
 • Het is nog goed toeven in de Portugese Algarve en wat is het er prachtig met alle krijtrotsen, grotten en blauwe water. Wat is jouw favoriete herfstvakantie zonbestemming?
.
#portugal #algarve #benagil #caves #praia #portugesekust #herfstvakantie
 • Throwback Thursday naar een van de meest romantische plekjes van Annecy 🖤
 • Precies 4 jaar geleden reisde Sabine af naar Iran, een reis die haar leerde meer ruimte te maken voor verveling en spontaniteit, je nog meer open stellen voor het onbekende en de mensen die daardoor op je pad komen en dat van de vooroordelen niets klopte. Een van de mooiste reizen ooit. En ja, ook daar genoeg hippe zaken en je kunt je ook gewoon optutten met een andere hoofddoek.
.
4 Years ago Sabine traveled through Iran and it was such an enriching trip, teaching about loyalty, hospitality and prejudices. 
#iran #haftkhan #shiraz #travel #nevernottraveling #forevercurious
 • Als je nog niet helemaal overtuigd was van de schoonheid van het meer van Annecy 💙
 • Een abdij omgetoverd tot hotel, spa, restaurant, brasserie én wedding location aan met meer van Annecy. Hier is het echt leven als God(in) in Frankrijk @abbayedetalloires
.
#savoiemontblanc #talloires #abbaye #lacdannecy #meervanannecy #annecy #frankrijk #luxurylifestyle #luxurytravel #upgradeyourstyle

Follow Me!

tech

Deze Black Mirror episodes zijn net iets te echt

19/04/2018

Het al een tijd geleden is dat seizoen 4 is uitgekomen, maar de opnames van seizoen 5 zijn alweer begonnen. Volgens Charlie Brooker, regisseur van Black Mirror, betekent de titel van de serie het zwarte scherm wanneer je telefoon of laptop uit is. Een donkere zwarte spiegel. Een enge leegte. Ik heb alle afleveringen gezien en volgens mij loopt er maar een handjevol goed af.

Wat de serie voor mij zo goed maakt is dat het net iets te dicht bij  de realiteit ligt dat het ongemakkelijk wordt. Hieronder een paar van mijn favoriete afleveringen waarbij ik dat bij had of juist eens begon terug te denken aan een aflevering die dit had voorspelt.

Black Mirror: Metal Head

Mijn favoriete aflevering van seizoen 5 omdat het zo open staat tot een eigen invulling (en andere afleveringen die ik hier niet heb genoemd erg op elkaar lijken). Een zwart-wit aflevering die zich afspeelt in een post-apocalyptische wereld waarin een bende vrienden één grote fout maakt. Vanaf hier gaat de aflevering bergafwaarts. Het draait om een continue achtervolging van een zwervende robothond die jaagt op Bella en die stopt niet voordat hij haar heeft gepakt. Hoezo de hele wereld is verpest wordt niet verteld. De aflevering is vooral een (negatieve) herinnering dat de toekomst eraan komt en dat het niet zal stoppen.

Boston Dynamics SpotMini

Alleen is dit geen gewone robot, het lijkt verdacht veel op een Boston Dynamics robothond. Deze video zegt eigenlijk meer dan genoeg.

Momenteel doen ze niet wat er in de aflevering wordt geschetst, wel een stuk vriendelijker.

https://twitter.com/JeffBezos/status/975847153468768256/photo/1

Be Right Back

Een vrij confronterende Black Mirror aflevering waarbij je jezelf de nodige vragen kunt stellen. De lijn tussen technologie en mens vervaagt hier enorm. Of eigenlijk, het laat zien dat aan het einde van de rit technologie waarschijnlijk niet een antwoord heeft op belangrijke vraagstukken. Het verhaal gaat over Martha en haar smartphone verslaafde vriend Ash die vrij vroeg in het verhaal om het leven komt door een ongeluk. Ash zette het liefst zoveel dingen online en was daardoor erg afwezig.

Na het overlijden hoort Martha over een programma die Ash weer “tot leven” zou moeten brengen door het combineren van de informatie die hij online heeft achtergelaten. Het begint met een chatfunctie en loopt uit tot een bijna levensechte robot waar ze dezelfde relatie mee probeert te krijgen. Maar dan komt de vraag, wie is de echte Ash? En zijn we echt degene die we online presenteren?

Sophia

Hieronder zie je Sophia en ze bestaat meer dan jouw laptop. Sinds 2017 heeft Saoedi-Arabië namelijk het burgerschap gegeven aan een robot. Sophia heeft een expressief gezicht en is instaat een gesprek te voeren. Sinds dit jaar heeft ze ook haar eerste stappen gezet.

De onderliggende toon van de aflevering gaat over het communiceren met een overledene door middel van de informatie die online te vinden is. Ook hier wordt aan gewerkt. Er wordt onderzoek gedaan naar een programma die je online aanwezigheid verzamelt en verwerkt in een chatbot. Je tweets, mails, DM’s en zelfs snapchats, net zoals Ash dus.

Nose Dive

In de openings aflevering van het derde seizoen ga je mee in het dagelijks leven van Lacie. De aflevering wilt je laten zien dat technologie ons soms keuzes laat maken die wij misschien niet willen, maar toch doen. Het leven van Lacie draait simpel gezegd om likes. Voor elke (sociale) interactie die ze heeft kan ze een score krijgen van anderen wat ervoor zorgt dat ze wél of géén toegang krijgt tot een bepaalde sociale voorzieningen. Dit leidt ertoe dat het leven van Lacie helemaal in een valt door de schijn die ze dagelijks moet opzetten.

Sociaal krediet systeem China

Bij de andere twee afleveringen is de situatie wat overdreven of nog erg ver van mogelijk. Alleen hier niet, het is al bijna in werking.

In China wordt door de overheid stap voor stap een sociaal krediet systeem uitgerold die jou als burger een score geeft. Verspreid je valse informatie, rook je in de trein, ga je genoeg op bezoek bij je ouders, loop je door rood op straat, sta je rood op je rekening? Als je niet aan de eisen voldoet kan het zomaar zijn dat je puntenaftrek krijgt. Dit is nog het topje van de ijsberg want de impact op de maatschappij zal enorm zijn.

http://www.wired.co.uk/article/chinese-government-social-credit-score-privacy-invasion

Maar wat gaat er precies gebeuren wanneer je score lager is dan de norm? Je komt op een zwarte lijst, toegang tot vele sociale voorzieningen kan ontnomen, reizen met het openbaar vervoer wordt beperkt en nog een hele hoop meer.

We hebben allemaal wel eens wat gedaan wat verboden is, al is het fietsen door rood maar ben je dan meteen een slecht persoon? Blijkbaar wel.

Hated In The Nation

Je volgt hier het politieonderzoek van Karin Parke die erachter probeert te komen waarom mensen plotseling sterven. Het blijken robotbijen te zijn die nog om onbekende reden geherprogrammeerd zijn om deze daden te plegen. Alleen de motivatie is nog onduidelijk.

Het blijkt gebaseerd te zijn op de hastag #DeathTo die in de aflevering wordt gebruikt door mensen die wraak willen nemen. Wraak op anderen die zich niet houden aan de sociale normen en waarden. Heb je genoeg shares en interacties binnen een bepaald tijdslimiet? Dan ben jij aan de beurt.

Door deze hashtag begint het volk het heft in eigen hand te nemen en te denken dat ze boven de wet staan. Een like en share voert hier de maatschappij en of het is toegestaan boeit niet meer.

#HashtagActivism

Zogenaamde hashtag activisme gebeurt steeds vaker. De #IceBucketChallenge, #OccupyWallStreet en #BlackLivesMatter. Groepen die ontstaan op kleinschalig niveau op het internet maar die uitgroeien tot activisme op internationaal niveau.

De koppeling met deze aflevering wordt goed zichtbaar wanneer je kijkt naar de meest recente hashtag, de #ZuckerbergHearings. Deze commotie is ontstaan nadat er naar buiten is gekomen dat een partij door middel van Facebook data in staat is geweest om mogelijk politieke opinies te sturen.

Welke keuzes maak je dan nog eigenlijk bewust?

Black Mirror Seizoen 5?

Dit seizoen is onderweg maar ik wilde het toch toevoegen. Wie weet komt het in een volgende aflevering.

Silent Speech

Op het MIT zijn ze bezig met een systeem dat het mogelijk maakt om spraak in gedachte te registreren. Blijkbaar ontstaat er een lichte spierbeweging wanneer iemand duidelijk een woord in gedachte zegt, die uiteraard niet met het oog te zien is maar wel met kunstmatige intelligentie.

Oké, het heeft wat weg van The Entire History of You alleen wordt hier niet spraak en gedachten opgeslagen maar wat je ziet en hoort.

Human Uber

Het is precies wat de titel hier zegt, Uber maar dan met mensen. Het is nog een concept alleen dacht ik dat het een hoax was toen ik het voor het eerst las (en daarom ook toegevoegd). Met ChameleonMask kun je anderen voor jou ergens heen laten gaan zodat jij lekker op de bank kan blijven hangen maar toch erbij bent via je scherm. Handig voor tentamens, sollicitaties en zelfs de sportschool. Eigenlijk voor alles. Nee bijna alles.Voor de Netflix kenners hier, het is net niet Altered Carbon.

https://lab.rekimoto.org/projects/chameleonmask/

Nou dat was hem al weer. Tot de volgende Black Mirror/tech aflevering.

Fotocredits featured image: Pexels

Julian Aijal

Dwaalt vaak rond over het internet, maar vindt altijd de weg weer terug. Is erg geïnteresseerd in tech en de nieuwste gadgets maar blijft een apple fanboy. Drinkt ook graag speciaal bier.
Julian Aijal

Instagram

 • Monday Motivation: work hard, travel further and relax more
.
#aftermountainbikeglow #kenya #bikesafari #iphonetest #mondaymotivation #workhardplayharder #neubaueyewear #dogoodseegood #powerstones
 • Flat savannah or desert like landscapes are my fave. Missing safari bush life .
#kenya #maasaimara #bushlife #safari #natureneedsheroes #timberland #preservenature #blendingin #greentravel #conscioustravel #kenia #africa
 • Hakuna Matata
.
#kenya #kenia #africa #bushlife #sunset #swaraacacia_kenya #wildlife #incrediblenature #luxurytravel #luxurylifestyle #natgeotravel #natgeoirl #hakunamatata
 • Saw my wallpaper in action 🐆
Safari life completed ☑️
Photo magic shot @byliselore and her new Sony gadgets
.
#safari #maasaimara #kenya #leopardloar #leopardroar #wallpaper #photography #bushlife #wildlife #nationalgeographic #natgeoirl #africamcflashtours #luxurytravel #luxurylifestyle
 • Sundowners with wine in the wild ✔️
Not in the picture: the 🦒 who didn’t want to model 📷 @byliselore .
#safari #bushlife #sundowner #kenya #wineinthewild #luxurytravel #africa
 • Me running into the sea. Wow, what an incredible coast, white sandy beaches, clear blue water. Stayed at one of the nicest Airbnb’s ever, with the best care of John and his friends. All fueled up for the bush life, starting tomorrow! .
#kenia #kenya #dianibeach #airbnb #airbnbpearl #hiddengem #luxurytravel #sustainabletravel #whitebeach #beachlife #africa #beautifulworld #travel #experience #coastline
 • Out of Office 🧳
From family holiday in Portugal to adventure and hugging a close friend in Kenya. Final packing, work etc. before stepping on the plane tomorrow. Excited much! 
Drone footage by @herendelsewhere 💙
.
#outofoffice #travelbug #nevernottravelling #reunite #kenya #bushlife #safari #beach
 • If life gives you lemons 🍋 squirt someone in the eye! Happy Sunday!
.
#algarve #Portugal #casacaravela #lemontree #makeyourownquotes #makelemonade #garden #luz #faro
 • Is it weekend yet? 
And this pretty much sums up last week in Portugal: relaxing with a permanent smile on my face. Slept for days, read books, took naps on the beach, by the pool and in the hammock.
#portugal #holiday #hammocktime #autumnbreak #nevernottraveling #zenbine #selfcare #unwind #dogoodseebetter #neubaueyewear
 • The house in the middle was our home in Portugal last week. Incredibly thankful for the family holiday, spending time together, making memories 💙🙏🏻 Drone capture by @herendelsewhere @herrehuberts and @elisedewitte. Oh and we fully paid, nospon, but a very sincere shout out to Sascha from @surfeninportugal.nl who arranged the incredible house, transport etc. .
#portugal #praiadaluz #lagos #faro #familyholiday #autumnbreak #villa #luxurytravel #surfeninportugal #dronefootage #herendelsewhere #thankful #throwback #tbt #throwbackthursday #travelmemory
 • Geeky gadget loving @ninaphilomene and @sabinedewitte show how easy it is to install the Philips Hue Play HDMI Sync box #philipshue #review #hdmi #howto #install #techgirls #sabcollab

Follow Me!