Travel

Diepte

Soms heb ik er behoefte aan. Serieuze gesprekken met diepgang. Geen oppervlakkig “He hallo, hoe gaat het” gesprek, niet een gesprek over de nieuwste modetrends, over de (on)zin van Twitter, maar over de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.

Het laat je stil staan bij jezelf, bij wat je hebt en wat er misschien nog ontbreekt. Gisteravond zat ik bij oud-collega E. Samen werkten we in een kledingzaak, waar we op de rustige momenten vaak dit soort gesprekken hadden. Ondanks ons vrij grote leeftijdsverschil, want zij wordt aanstaande maandag 38.

Op het moment dat ik haar leerde kennen had ze net twee kinderen, was de verbouwde boerderij klaar na zever jaar hard werken, maar gelukkig was ze niet. Niet met haar toenmalige partner. Ze trok de stoute schoenen aan, en koos voor zichzelf. Met veel gevolgen, want het huis waar ze samen zo hard aan hebben gewerkt, heeft ze op moeten geven. Ze werkt zich een slag in de rondte om rond te komen en opvang voor de kids te regelen. Inmiddels is ze echt alleen, de LAT-relatie die ze erna kreeg is over. En dan is het wel even slikken, op de zaterdagavonden alleen.

Knap hoe ze zo open is, dat het haar soms ontzettend tegenvalt alleen, om te zorgen dat de kids niets te kort komen en tegen alles wat ze bij hun vader doen, op te boksen. Heel eerlijk gaf ze gister zelfs toe, dat ze zich wel eens af vraagt ‘Is dit het nou? Heb ik hiervoor alle zekerheid opgegeven’. Zoals ik me wel eens afvraag ‘Is dit nu later’, wilde ik hierom zo graag volwassen zijn?

Fijne gesprekken, ondanks onze verschillende levens en levensfasen. Geëmotioneerde gesprekken, maar oprecht en eerlijk. Fijn, zulke personen om je heen. Ook al zien we elkaar (te) weinig, het voelt altijd vertrouwd. En natuurlijk lachen we ook, bespreken we ‘vrouwendingen’, laatste Meppelse roddels etc. Toch grappig dat je vrienden en vriendinnen hebt voor bepaalde ‘rollen’. Met de een doe je vooral leuke dingen, met de ander ga je op stap, en met weer een ander kun je samen janken. Altijd fijn om te hebben.

Een bloemetje voor sterke E.

Een bloemetje voor sterke E.

Seven Friends – Miss Montreal