Reistips tips Travel

Digital detox plannen met Travel Counsellors

Afgelopen winter tikte ik voor het eerst van mijn leven ‘strandvakantie‘ in als zoekopdracht in Google. Het is er nog steeds niet van gekomen. Wel is er het voornemen om eind oktober richting de zon te vertrekken voor een digital detox vakantie met zon, ontspanning en verder helemaal niets. Behalve een korte roadtrip en een week Ibiza in 2011, is een echte vakantie voor mij al lang geleden. Daarvoor riep ik de hulp in van een Travel Counsellors. Stiekem de op een na leukste baan ter wereld, ontdekte ik al snel!

Doolhof

Mijn zakelijke reizen regel ik meestal zelf, met af en toe een georganiseerde persreis. Alles wat ik zelf regel is altijd een crime, want het blijft lastig om online een geschikt hotel, passend AirBnb en de voordeligste vlucht te vinden. Met de zoekterm ‘strandvakantie’ kwam ik helemaal in een doolhof terecht, waarbij ik geen idee had waar ik moest beginnen met zoeken. Ik weet heel goed wat ik wil: niet te ver vliegen, wel strandweer, geen of zo min mogelijk kinderen in de buurt, offline zijn, een 4 of 5 sterren hotel/resort en als het even kan af en toe een massage of spa behandeling, misschien een beetje surfen als het in de buurt mogelijk is. Best een wensenlijstje, maar ik trakteer mezelf niet vaak op een week niks doen. Het lijkt misschien gek, maar ik heb een keer geen zin om nieuwe plekken te ontdekken, hotspots te bezoeken, cultureel te doen. Ik verlang naar een week boeken lezen, luieren, lummelen en geen idee hebben wat er zich buiten het hotel/resort afspeelt.

Travel Counsellors

Via Fred van Eijk kwam ik in aanraking met Travel Counsellors. Persoonlijke reisadviseurs die je helpen bij het zoeken van een passende vakantie of reis. Dat sprak mij enorm aan, want zin en tijd om lang te gaan zoeken, had ik niet. Een afspraak was zo gemaakt, en zo ontmoette ik Adelina bij The Lobby in Hotel V. Met haar besprak ik mijn wensen, budget, mogelijke opties en leuke extra’s die geen must waren. Om alvast in de stemming te komen en een idee van de vele mogelijkheden te krijgen, kreeg ik van Adelina een brochure mee met veel luxe spa-resorts waarbij ik al heerlijk weg kon dromen. Iets later ontmoeten we elkaar weer, deze keer in de lobby van het Andaz hotel. Mijn wensen waren toch iets gecompliceerder dan gedacht. Niet omdat het zo’n moeilijk eisenpakket was, maar wel omdat in de periode waarin ik wilde gaan de herfstvakantie valt, het niet overal binnen redelijke vliegafstand nog strandweer is en veel resorts en hotels toch of vrij ver uit de bewoonde wereld liggen of ver bij een strand vandaan. Niet erg handig zonder rijbewijs of openbaar vervoer, want het hoogseizoen is inmiddels voorbij. Met wat toegiften van beide kanten kwamen er uiteindelijk een aantal opties uit die mij zeker aanspraken.

travel-counsellors

In de stemming

In de tussentijd hadden Adelina en ik via e-mail contact, waarbij ze suggesties doorstuurde, inspiratie deelde of nog wat vragen stelde. Bij ieder mailtje werd ik weer blij en kwam ik nog meer in de vakantiestemming. Wat een leuke manier om een reis voor te bereiden, zonder daar zelf uren voor het web af te hoeven struinen! Het leuke is dat je door het persoonlijke contact goed kunt inschatten wat voor type reiziger iemand is en daardoor beter iets kunt vinden wat matcht. Ik voelde mij ietwat bezwaard qua wensen, omdat ik al zoveel reis, maar ik weet van mijzelf dat ik geen relaxte vakantie ga hebben in een oud 3-sterren hotel ergens achteraf. Adelina voelde dat goed aan en snapte ook mijn behoeften, wat mij extra vertrouwen gaf in haar zoektocht.

Goed voorbereid, geïnformeerd en beschermd

Adelina komt uit de hotellerie en heeft jaren bij een reisbureau gewerkt.Tijdens onze ontmoetingen blijkt dat we op 1 lijn zitten wat service niveau betreft. Ook heeft ze zelf veel gereisd in haar eigen tijd en ook deelgenomen aan studiereizen als Travel Counsellor. Ze weet dus precies waar ze op moet letten om klanten een onvergetelijke tijd te bezorgen. Aangezien het in de reisbranche de laatste tijd flink rommelt, zoals het faillissement van OAD, was ik ook benieuwd wat een Travel Counsellor voor je kan betekenen als het niet helemaal loopt zoals gepland. Mocht je vlucht vertraging hebben, je daardoor een aansluiting missen of je vlucht zelfs gecancelled zijn, dan is een telefoontje naar Travel Counsellors genoeg. Zij regelt op afstand dat je zo snel mogelijk op de bestemming aan komt, in een vergelijkbare accommodatie terecht kunt of ter plekke wordt opgevangen bij problemen. Wel zo’n prettig idee. Ook op locatie heeft een Travel Counsellor vaak nog goede tips qua restaurants, activiteiten en absolute must see’s.

luxe reizen met Travel Counsellors

Wat kost dat?

Je zou denken dat zo’n vakantie op maat meer zou kosten dan wanneer je een reis bij een reisbureau boekt. Tot mijn aangename verrassing is dat niet het geval, voor een afspraak met een Travel Counsellor en suggesties op maat ben je hetzelfde kwijt als bij een reisbureau. Wat mij extra aanspreekt in het Travel Counsellors’ concept, is de flexibiliteit waarmee je een afspraak kan maken. Een reisbureau heeft vaak beperkte openingstijden en ik voel toch altijd een soort van barrière als ik er binnen loop. Een soort druk dat ik snel moet beslissen en dat er te weinig naar mij als persoon gekeken wordt. Dankzij Adelina weet ik dat de suggesties die zij geeft, echt een match zijn met wat ik zoek. Zonder extra kosten, met een hoop persoonlijke aandacht. Nou moet ik alleen nog even een keuze maken uit een weekje Cyprus, Lanzarote, Turkije of misschien stiekem toch Martinhal resort in Portugal..,

Reizen op maat samenstellen, iets voor jou?

Het enthousiasme van Adelina werkte aanstekelijk, wat een leuke job is ‘Travel Counsellor’ zijn eigenlijk! Je bent eigen ondernemer, dus deelt zelf je tijd in en op basis van je werklocatie adviseer je je eigen klantenkring. Nog leuker: je maakt dromen waar en bezorgt mensen een onvergetelijke reiservaring. Je ontmoet steeds interessante mensen met een verhaal en een bepaalde reden waarom ze die speciale reis willen maken. Geen wens zal veel hetzelfde zijn, je komt bij mensen thuis en bouwt snel een band met ze op. Mocht ik ooit uitgekeken raken op het schrijven en werk wat ik nu doe, zie ik mijzelf best als Travel Counsellor werken.
Wil jij ook dromen waarmaken, met reizen bezig zijn en raak je enthousiast van dit verhaal? Kijk dan op www.wordeentravelcounsellor.nl voor de mogelijkheden!

Sabine de Witte