Travel

DIY: Schoenenkooi

Vorig jaar nam ik mij voor om vaker op hakken te lopen. Dat werkte, nadat ik voor mijzelf een paar Louboutins aanschafte. Veel ruimte in huis voor een mooi gesorteerde schoenencollectie heb ik niet, dagelijks draag ik ze niet, maar deze schoenen zijn te mooi om weg te stoppen. Toen ik afgelopen maand in Parijs bij de Louboutin boutique vogelkooien met daarin loubi’s zag hangen, bedacht ik me dat dat voor mij de perfecte oplossing was. Vandaar deze fashionable DIY.

Vogelkooi 2.0

Wie zegt dat er in vogelkooien alleen vogels kunnen? Om mijn mooie exemplaren wat meer in de spotlights te zetten, koos ik deze groene vogelkooi uit bij favoriete webshop Fonq. Groen past niet echt in mijn interieur, laat staan bij mijn loubi’s, dus ik ging weer met koperverf aan de slag. Dezelfde verf zag je al voorbij komen bij de DIY koperen brogues.

diy vogelkooi fonq

diy-kooi

To do:
Voor de grote oppervlakken gebruik je een oude theedoek en wrijf je de was goed uit. Voor de spijltjes gebruik je een penseel met harde haren. Vergis je niet in de tijd Je kunt alles helemaal koper maken, of net als ik, het groene er een beetje doorheen laten komen voor een ‘antiek’ look. Flink smeren, 24 uur goed laten drogen en uitharden et voila. Met een plafondhaak hang je de kooi op een goede plek. Ik heb gekozen voor een witte achtergrond, waardoor je ook de schaduw reflecties ziet.

Droomschoenen om naar te kijken

Creatief met schoenen. Dames die inmiddels groen zien van jaloezie: louboutins zijn niet gemaakt om te dragen. Ze zijn vooral mooi om naar te kijken. Regelmatig verlaat ik een feestje ruim voor het einde, omdat ik niet meer op m’n voeten kan staan. Wil je investeren in mooie hakken, koop dan pumps met een voetbed of platform zool. Zelfs de ballerina’s verdraag ik geen hele dag. Ze bezorgen je dubbel pijn: in je portemonnee en aan je voeten.

kooi-fonq

vogelkooi interieur

schoenen

Sabine de Witte