Cocooning

Donkere avonden verlichten

De zomeravonden worden weer korter, het donker treedt steeds vroeger in. Aan de ene kant erg jammer, aan de andere kant heb ik wel weer zin in de winteravonden.

Vooral op de ‘vrouwenavond’ met alle heerlijke vrouwenseries, pot thee in de aanslag, ingestopt in een lekker dekentje, chocolaatjes erbij en van de thee overstappen op een lekker glas rode wijn later op de avond.

Uiteraard maak ik het op die avonden ‘gezellig’ met veel (geur)kaarsen en de kachel hoog op gestookt. Inmiddels heb ik ook een excuus gekregen waarom ik wel die dure, lekkere Rituals kaarsen moet kopen in plaats van de goedkope Blokker-waxinelichtjes. Zojuist las ik namelijk dit artikel op NU.nl. Ik weet dat tegenwoordig alles gevaarlijk blijkt te zijn, ook de plakjes Bassie-worst die ik vroeger op m’n bammetjes mee naar school kreeg, maar dit bericht neem ik toch was serieuzer. Zeker in ons stulpje, waar ik ook regelmatig alleen in kaarslicht in de badkamer sta te tutten.

Mooi excuus, dat artikel, want naast het Rituals assortiment heb ik wat nieuws ontdekt. Namelijk een duurdere variant van Rituals, wat ook kaarsen in het assortiment heeft. En wat voor; ‘Dark Rum’, Mojito en Cannabis behoren tot de geurkeuzes. Wat is er nou lekkerder dan op een winteravond terug denkend aan een zwoele zomeravond waar de Mojito’s rijkelijk vloeiden? Helaas, de zaken gaan goed, maar €40,00 per kaars is misschien wel een beetje te gek.

Dus moet ik het weekend maar op zoek naar goedkopere alternatieven, zodat ik helemaal voorbereid ben op de avondjes cocoonen als de herfst straks haar intrede doet. Die korte avonden bezorgen me een bizarre nesteldrang. Misschien toch wat teveel zon gezien gister?

Behalve kaarsen kun je dankzij Malin + Goetz ook je handen wassen in Rum, Lime of Peppermint. De site bekijken is zeker de moeite waard! (Ziet er ook nog eens super mooi uit!)

Mojito in je huiskamer

Mojito in je huiskamer