Home sweet home

Draadloze juice en draadjes oplossingen

Niets is lelijker dan kabels die je niet kunt wegwerken. Het leidt ontzettend af van het geheel en creëert een druk en onopgeruimd effect. Helaas bestaan er nou eenmaal kabels waar je niet zonder kan. Regelmatig moeten telefoon, laptop, ipod en dergelijke opgeladen worden om je weer te kunnen bedienen. Net als lampen, die ook aan het stroom moeten om hun lichtjes te laten schijnen. Sommige snoeren kun je nog wel aardig netjes wegwerken met kabelbinders, spijkertjes etc., maar vooral kabels van al je gadgets blijven een doorn in het oog.

Een paar mooie oplossingen. De eerste werkt alleen als je een bureau of verzamelplaats voor je gadgets hebt waar je ze netjes kan voorzien van juice en de kabels kunt laten hangen.

Alles net even wat georganiseerder en makkelijk in je gadgets in te pluggen. Al krijg het nog steeds niet de schoonheidsprijs natuurlijk. Die is al vergeven aan de koffietafel met draadloze opladers:

Je plugt een soort usb-stick in de te laden gadget, legt hem op tafel en kunt na een uurtje koffie drinken of krant lezen weer met juice in je gadget de hort op. Wat het kost? Prijzen lijken onvindbaar, maar ik gok dat dit groot gaat worden in conferentiecentra, bedrijfsverzamelpanden etc. Ideaal om even wat juice te ‘lenen’ terwijl je staat te netwerken!

Iets minder prijzig en het ziet er best fancy uit: de Powermat. Het lijkt een chique muismat en hoe het precies werkt, geen idee, maar als je je smartphone, iPod of iPhone er op legt wordt deze geladen. Past in iedere tas, het matje aan het stroom ziet er al stukken netter uit dan al die losse kabels.

Sabine de Witte