Cocooning

Draak van een dinsdag

Vandaag was niet mijn dag. Dus probeer ik mijzelf maar op te vrolijken met het lezen van blogs, magazines, muziek luisteren en series kijken. Tijdens het surfen kwam ik een aantal leuke dingen tegen waarmee ik jouw dinsdag vast ook nog leuker kan maken!

You Remember

Op kantoor of thuis sta ik graag op met radio of klassieke muziek. De afgelopen dagen stond de Duitse zender 1Live bijna 24/7 aan, omdat ze er ieder uur een lekkere plaat draaiden die ik, tot vandaag, online nergens kon vinden. Naast deze topper van Gentleman draaien ze ook hele fijne remixen zoals Calvin Harris feat Florence and the Machine. Turn up the volume en geniet even van deze tune tuesday!

The Gentlewoman

Al eerder schreef ik over het magazine The Gentlewoman als inspiratiebron. Naast de Monocle is het mijn favoriete magazine. De fotografie, interviews, de knipoog in artikelen en de items over mode en trends zijn precies in balans, van uitmuntende kwaliteit en ik kan er een hele avond zoet mee zijn. Voor Spring Summer is Beyoncé covermodel en erg openhartig in het interview. Na het lezen van The Gentlewoman (uiteraard met You Remember op de achtergrond) heb ik iedere keer het idee dat ik naast inspiratie op doen, ook leer. Termen uit de mode- en fotografie wereld, maar ook over de personen die daarin werken. Respect om jezelf staande te houden in een industrie die zo hard en genadeloos kan zijn.

Extra leuk vind ik dat de website ook iedere keer helemaal aangepast wordt aan het thema, qua kleur en foto’s. Zo herken je nog sneller of er al een nieuwe editie in de winkel ligt!

gentlewoman

Witte Moleskine

Al jaren droomde ik van een witte Moleskine. Wit is nou eenmaal een soort handelsmerk en daarbij vond ik het ook een leuk relatieschenk namens Blanco Tekst. Veel meer blanco kan een lege witte Moleskine niet worden natuurlijk. In Nederland zijn ze nog niet verkrijgbaar, maar via Twitter kreeg ik te horen dat ze binnenkort bij webshop Fonq verkrijgbaar zijn. Ik kan niet wachten. Tot die tijd vergaap ik mij regelmatig op de prachtige campagne beelden op Designboom.

witte-moleskine

Frends headset

Als frequent reiziger is mijn Bose Noise Cancelling headset de beste investering ooit. Zelfs als het erg druk is op kantoor gebruik ik hem graag, zodat ik geconcentreerd op m’n werk kan blijven. Met mijn kleine hoofd is hij misschien niet heel charmant. De headset van mijn iPhone is prima voor bellen op de fiets, Facetimen met de family en eventueel een serie kijken. Draag ik ze langer dan een half uur, dan doen ze pijn. Toen ik online zocht naar mooie headsets, kwam ik deze tegen. Zonder microfoon, dus om te bellen of Facetimen is deze niet geschikt. Maakt bij dit pracht exemplaar niet uit. Frends Layla Rosegold is te mooi om niet op te zetten. Rosegoudkleurige ‘doppen’, witleren details. Yep, they got me. Past perfect bij de wit/nude/rosegoud trend van komend voorjaar, waar ik mijzelf ook al helemaal mee weg zie lopen!

frends-headset

Chanel Les Beiges

Chanel’s make-up artist Peter Philips laat ons nog een klein cadeautje na. Tijdens New York Fashion Week werd bekend dat hij zijn borstels en creatieve smeersels bij Chanel neerlegt. Helaas, want sinds zijn aantreden heeft Chanel toch prachtige kleuren en producten op de markt gebracht. Les Beiges zijn 5 gezichtspoeders in 5 beige tinten. Voor ieder jaar een kleur. De poeders zijn gemaakt voor dames met een van nature mooie huid die behalve wat healthy glow willen aanbrengen zonder er al te opgemaakt en glimmend uit te zien. Opvallend zijn vooral de mooie verpakkingen; in plaats van het bekende zwarte doosje zijn deze deksels beige. Vanaf 15 maart zijn de Les Beiges verkrijgbaar vanaf € 48,-.

chanel les beiges

COS magazine

Qua kleding is mijn kast behalve vol, vooral minimalistisch te noemen. Bijna alle stukken zijn van het Zweedse merk Filippa K of het zusje van H&M, COS. Ik hou van de simpele vormen, de kwaliteit van de materialen en de twist waardoor het toch net dat beetje ‘on trend’ mee krijgt. Sommige COS items heb ik al jaren, ze zijn tijdloos en zien er nog steeds top uit. Hoewel ik nooit online shop, maak ik bij COS wel eens een uitzondering. Omdat ik geen tijd of zin heb om echt naar de winkel te gaan en een pakketje toch stiekem wel voelt als een cadeau, ook al heb je het voor jezelf gekocht. Vorige week werd in de nieuwsbrief het nieuwe magazine gepresenteerd en ik wist niet hoe snel ik tijd moest maken voor een bezoekje. Vrijdagavond lag ik ermee op de bank, alvast mooie items voor komend seizoen aan het kiezen en de interviews met ontwerpers, designers en modellen aan het lezen. Wat ik bij veel mode magazines mis, is de toegevoegde waarde van artikelen. Te vaak zijn het verkapte lookbooks die misschien mooi op de stapel tijdschriften liggen, ik geef alleen magazines waar ik later met plezier nog eens in blader een plekje.

cos magazine

Een paar van mijn favoriete accessoires:

cos-tas

cos-sandalen

boots

Pinspiration

Op zo’n dag als vandaag is Pinterest onmisbaar. Ik kan eindeloos doorscrollen en plaatjes kijken. En in plaats van mijzelf zielig te vinden en bijna een onepiece aan te schaffen, maakten deze pins mij juist aan het lachen. En nu, FFWD naar morgen! Volg mij op Pinterest voor nog meer pinspiration!

happiness

cherries

cat

paris

taste

spring

Sabine de Witte